Dave Minneboo tegen verhuizing FM-frequentie 3FM

Geplaatst op Fri 15 Dec 2017 om 15:00

Dave Minneboo, vertrekkend radiobaas van Talpa Radio, vindt het geen goed idee om de FM-frequentie van NPO 3FM te verhuizen naar NPO Radio 5. Dat laat hij weten in De Radio Podcast. Veel prominenten denken dat Radio 5 meer gebaat is bij een FM-frequentie dan 3FM, maar dat vindt Minneboo niet. “Ik zou het heel slecht vinden, ik zou het niet goed vinden. Een heleboel mensen zeggen tegen mij: ‘Dat vind je wel lekker zeker dat 3FM zo slecht gaat.’ Maar dat vind ik dus echt niet.”

Het is juist balen dat het zo slecht gaat met 3FM, aldus Minneboo. “Ook voor de muziekindustrie. 3FM heeft gewoon een heel belangrijke rol en die hebben ze heel lang heel goed opgepakt. Als 3FM niet bestond hadden we geen bands als Kensington of Kane of Di-Rect gehad.”

3FM heeft een belangrijke voortrekkersrol, stelt hij. “Ik zie het altijd zo: dat soort bands beginnen bij 3FM en op een gegeven moment kunnen wij die olievlek groter maken met bijvoorbeeld 538 of Veronica. Het is gewoon zonde dat er daar anders geen plek meer voor is.”

De luistercijfers van 3FM zijn in rap tempo gedecimeerd. “Het is heel hard gegaan de neergang van 3FM, maar ik geloof ook echt wel weer dat ze er bovenop kunnen komen.”

Hebben Radio 538 en 3FM elkaar nodig voor het behoud van een gezond muzieklandschap? “Ja, vind ik wel.”

Lees ook:
Talpa ziet ochtendshow op Sky Radio nog steeds zitten‘ (gisteren)
Radio 538 ziet Frank Dane als opvolger Edwin Evers‘ (gisteren)
Dave Minneboo neemt afscheid van Talpa Radio (gisteren)

Foto: Talpa Radio
12 Reacties op “Dave Minneboo tegen verhuizing FM-frequentie 3FM”


 1. Otto Groeneveld

  3FM is trekken aan een dood paard. Sowieso is de Nederlandse radio net het Nederlands elftal van tegenwoordig, de grootste bagger die er ooit is geweest en helaas nog is. Welke malloot stelt toch dit soort medewerkers en muzieksamenstellers aan? Bij het Nederlands elftal konden we die malloot Van Oostveen en de Ajax en Telegraaf-kliek nog de schuld geven wie is het bij de radio?
  Er is slexhts 1 programma wat door een normale presentatot wordt gemaakt en die zit helaas bij het afschuwelijke 10 en dat is Robert Feller.

 2. LET OP !

  Let op mijn woorden nu ─ met deze uitspraken, ik voorspel je:

  Dave is straks de zenderbaas van 3FM !

 3. Erik

  Dat zou zomaar kunnen inderdaad. Net zo geloofwaardig dat Peter R de Vries momenteel zegt dat Rtl boulevard nu beter en inhoudelijker is dan destijds met Verlinde. Wat een giller zeg…

 4. Ron

  Daar heeft Minnekukel en passant hoegenaamd niets mee te maken. Zeker vanaf maart niet meer, of hij moet inderdaad baasje bij 3 FM worden. Maar dan verwacht ik nog minder goeds dan dat het nu al is bij deze zender…

 5. critikast

  Dave wie? Iedereen die in een bepaalde salarisgroep zit, al dan niet terecht, denkt dat Nederland echt op zijn of haar mening zit te wachten.

 6. De schuld van Vladimier Poetin

  Ik wil vast reageren voordat ik van Mark, Sybrand en Alex de schuld moet dragen. Nogmaals ik heb er niets mee te maken dat de cijfers zo slecht zijn van 3FM. Ik Vladimir sta erbuiten. Trap niet in
  het nepnieuws van de genoemde drie.

 7. Johan

  NPO heeft het aan zichzelf te wijten dat 3FM op sterven na dood is.
  Iedereen met een beetje naam vertrokken naar notabene Radio 2, een aantal richting een commercieel avontuur.
  Als er geen grotere namen worden aangetrokken, is het binnen no time over en uit met 3FM.
  En rouwig hoeven we er niet om te zijn.

 8. Zonder Naam

  “Als 3FM niet bestond hadden we geen bands als Kensington of Kane of Di-Rect gehad.” – Nou, wat hadden we dáár veel aan gemist.

 9. Bart

  Dave hou toch je mond man.
  Als je gaat beweren dat het ooit weer goed komt met 3FM dan heb je er echt geen verstand van. Ja het kan goed komen als ze het oude muziekbeleid weer gaan hanteren en Gerard Ekdom, Timur Perlin, Coen en Sander, Rob Stenders en Eric Corton (3voor12) terughalen. Maar dat gaat nooit gebeuren.

 10. Loop

  Als Kensington of Kane of Di-Rect voor 3 fm staan betekent 3fm 3 f@ckmusic

 11. piet

  Alweer een dj die zegt dat 3 FM niet weg mag.
  Zeker bang dat hij niet meer aan de bak komt.
  3FM was van de oprichting in de sixties al een station van niks.
  Bestond VERONICA nog maar. Niet dat Veronica van nu want daar is niks meer van over gebleven.

 12. Dj

  De publiekomroep wil te veel commerciële radio na dat is fout je moet uniek zijn anders wordt zo,N ene heid worst radio2 is teveel op 3FM gaan lijken,maak van radio5 oldies zender radio2 80 tot 90 jaren. 3FM als van nu.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.