Dave Minneboo neemt afscheid van Talpa Radio

Dave Minneboo kondigt aan per 1 maart 2018 afscheid te nemen als radiodirecteur van Talpa Radio. Hij vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat heeft de radiogigant vandaag laten weten. Minneboo begon in 2000 als assistent van de muziekdirecteur en is nu, achttien jaar later, eindverantwoordelijk voor de radiozenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. “De afgelopen 18 jaar heb ik met ziel en zaligheid gewerkt bij het grootste radiobedrijf van Nederland“, vat hij zelf samen.

Werken bij Talpa Radio is geweldig, vindt Minneboo. “Hier werk ik met de allerbeste dj’s, de beste ochtend- en middagshows, en ook achter de schermen heb ik echt het meest loyale en fantastische team wat je je kunt wensen. En toch heb ik de beslissing genomen dat het eens tijd wordt om verder te gaan kijken en de wijde wereld in te trekken.

Wat de nieuwe uitdaging wordt is nog niet helemaal duidelijk. “De komende tijd ga ik gebruiken om af te kicken van een rollercoaster die 18 jaar duurde en om goed na te gaan denken over mijn volgende stap binnen de media- en muziekwereld. Ik kijk terug op een mooie bijzondere tijd in mijn leven waarbij ik als Radio Directeur onderdeel was van de 538Groep en Talpa Radio.

Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio, laat weten: “Dave en ik hebben de afgelopen drie jaar zeer prettig samengewerkt. Ik vind het daarom heel jammer dat hij zijn carrière nu anders gaat inrichten. We hebben er een tijdje over gesproken, maar ik kan het alleen maar waarderen als iemand voor zichzelf een keuze maakt.”

18 jaar werkzaam zijn en vele jaren de scepter zwaaien bij zo’n dynamisch bedrijf betekent veel, het onderstreept zijn passie en loyaliteit. Talpa Radio staat er mede dankzij Dave goed voor, nog nooit in de historie hadden de zenders gezamenlijk zo’n hoog marktaandeel. De collega’s nemen afscheid van een fijn en kundig mens, op een gedenkwaardig moment.”

Toevallig is Minneboo de hoofdgast in de meest recente editie van De Radio Podcast (hier te beluisteren). Lees daarover: ‘Talpa ziet ochtendshow op Sky Radio nog steeds zitten‘ en ‘Radio 538 ziet Frank Dane als opvolger Edwin Evers‘ (vandaag).

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen