Champions League verhuist mogelijk achter decoder

Het zou zomaar kunnen dat de Champions League vanaf volgend jaar niet meer bij de NPO, RTL of SBS te volgen is. Door tegenvallende biedingen verdwijnt het voetbaltoernooi mogelijk achter de decoder. Dat zeggen bronnen vandaag tegen AD.nl. De Champions League is nu nog te volgen op Talpa-zender Veronica, maar John de Mol gaf onlangs al aan dat de tijd voorbij is dat zenders meer bieden dan de rechten opleveren. En dat komt bij de rechtenhouder hard aan.

Team Marketing, dat namens de UEFA de rechten van zowel de Champions League als Europa League verhandelt, werd de voorbije periode geconfronteerd met te lage biedingen, weet het AD. Niemand wil de bedragen van vroeger – tussen de 17 en 25 miljoen euro – meer neertellen.

Sportmarketingdeskundige Marcel Beerthuizen: “Het zou zomaar kunnen dat het Champions League-voetbal straks helemaal nergens op het open net te zien is. Dat is een serieuze mogelijkheid.’’

Wellicht is het iets voor Ziggo, stelt hoogleraar sport en recht Marjan ­Olfers. “De Champions League is vooral interessant voor een nieuwe zender die zich in één klap wil profileren.

Wel is het zo dat wedstrijden met een Nederlandse club én de finale verplicht op een open net te zien moeten zijn. Sportmarketeer Ruud van der Knaap: “Ziggo Sport is dat niet, maar ze kunnen wel degelijk de Champions League kopen. Dan moeten ze die bewuste wedstrijden wel via een sub­licentie aan een open kanaal verkopen.”

Het is volgens hem ook niet ondenkbaar dat de UEFA in zee gaat met bijvoorbeeld Google of Facebook.

Het AD-artikel Verdwijnt Champions League-voetbal achter de decoder? kunt u lezen op de AD-site.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen