Boulevard lacht om Angela; criticus slaat terug bij Jinek

Geplaatst op Sat 16 Dec 2017 om 10:00

De sterren van RTL Boulevard moesten vrijdag behoorlijk lachen om de kritiek van Angela de Jong op Gordon Gaat Trouwen. Later op de avond sloeg zij in Jinek terug naar de showrubriek. Dat was te zien op de lineaire televisie. De Jong vindt het geen probleem dat Gordon niet is getrouwd in de finale van zijn trouwshow, maar wel dat hij én RTL 4 tv-kijkend Nederland wekenlang voor de gek hebben gehouden. “Angela de Jong in het AD, die is echt bóós joh!“, gierde Luuk Ikink in Boulevard.

Ikink moet lachen om De Jongs kritiek op RTL. “Niet normaal. Die wordt er misselijk van en voelt zich genaaid. Ze is echt woedend!“, zei hij opgetogen.

Boulevard-talent Shelly Sterk verbaasde vervolgens door met een kritische mening te komen en niet mee te praten met haar collega’s. “Wat die Angela zei van het AD, daar zat wel wat in. Ze zei: ‘Dat het dan niet doorgaat is één, maar dat je dan in alle interviews blijft volhouden dat je zo verliefd bent.’ Ik heb hem vorige week zondag nog gesproken en toen zei hij: ‘Ik ga een heel romantische kerst vieren.’ Dat hoef je dan natuurlijk ook weer niet te zeggen.

Daarop verwees Ikink direct naar het statement van RTL. “Wij wilden zelf niet de spoiler zijn van ons eigen programma. Als we daarin kijkers het gevoel hebben gegeven dat ze voor de gek zijn gehouden, dan spijt ons dat“, meldde de zender.

Peter R. de Vries: “Je moet het in de context zien van het programma. Ik heb zelfs gekeken en voor mij was het eigenlijk helemaal geen verrassing. Je voelt natuurlijk wel of iemand echt verliefd op je is of niet.”

Sterk kwam opnieuw kritisch uit de hoek door aan de door Gordon afgewezen Rogier te vragen waarom hij in de media dan een trouwring liet zien. “Rogier, jij bent toch ook gespot met een trouwring om? Wat was dat dan?“, zei ze. Rogier: “Klopt, dat was op Schiphol. Het was in beeld en iedereen trok conclusies.”

Jinek

Later op de avond reageerde De Jong om Ikinks gelach. “Dat is het probleem met Boulevard. Ze zeiden wel dát ik boos was, maar niet waaróm ik boos was“, aldus De Jong.

De Jong herhaalt dat ze het niet erg vindt dat Gordon niet is getrouwd, maar wel boos is over hoe RTL hiermee is omgegaan. “Het feit dat we drie weken lang door RTL zijn voorgelogen met fotootjes van zogenaamd een huwelijksreis, een trouwring waar Gordon mee liep te showen en verhalen van iedereen dat het zo romantisch was… Dan vind ik het wel zo’n staaltje volksverlakkerij worden, dat ik denk: hoe weinig respect is er voor de kijker? Het belangrijkste wat een televisiezender heeft is geloofwaardigheid en die is nu compleet weg.

Inmiddels heeft RTL dus excuses gemaakt. “Dat vind ik al heel wat. Dat hebben ze tot nu toe nog niet gedaan.”

De Jong wijst er verder op dat Boulevard al wekenlang wist dat Gordon niet getrouwd is. “Er zijn verslaggevers van Boulevard ingezet. Zij deden daarna net alsof Gordon ging trouwen, terwijl zij het ook al wisten. Het zijn wel journalisten, jongens. Sommige dingen moet je wel kunnen vertrouwen.”

Het is een zender die behoorlijk in de problemen zit en heel veel kritiek over zich heen krijgt, ook van mij, maar van heel veel meer mensen. Ze hebben een geloofwaardigheidsprobleem. Vertrouwen komt te voet en het gaat te paard. Dit doet ze geen goed. Daar ben ik van overtuigd.

Frits Sissing sloot zich bij De Jong aan. Hij vond het net zo leuk dat er een ander beeld van Gordon werd geschept. “Dit haalt het wel weer enigszins weg.

Ook Eva Jinek kon zich wel vinden in de mening van De Jong. “Ik begrijp jouw particuliere woede over de afloop daarna en de poppenkast.

Lees ook: RTL Boulevard-sterren lachen om kritiek Albert Verlinde (donderdag)

Foto: KRO-NCRV
32 Reacties op “Boulevard lacht om Angela; criticus slaat terug bij Jinek”


 1. Peanut

  Het was pas echt leuke televisie geworden als De Jong was aangeschoven bij LN waar Gordon zat.

 2. Erik

  Met een kritiekloze Tan? ik denk dat het allemaal wel mee was gevallen. Of Gordon had zijn truckendoos open moeten gooien….

 3. Ron

  Het was inderdaad kritiekloos versus kritiek gisterenavond, bij zowel Boulevard waar Shelly nog wel dingen zei die hout sneden, en Peter goed doorvroeg bij Rogier. Maar ook Angela werd door ‘vriendin van Gordon’ Jinek niet serieus genomen. Ze ging er op haar eigen manier maar vertelde eigenlijk niets nieuws wat we nog niet wisten uit haar column.

 4. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  angela, een heerlijk wijf,
  toont vastigheid,
  heeft een mening,
  tja, en dat mag niet in medialand,

  kheb VI gekeken, was weer fantastisch,
  genoten van dick ,johan,wilfred,en rene

 5. NPO

  Je was sterk Angela.

 6. Papegaaitje leef je nog.

  Lieve mensen, die Gordon deugt gewoon niet. Hij is ziek, een psychiatrisch geval. Deze man liegt en bedriegt alles bij elkaar. Hij is de über narcist. Laten we eens stoppen met aandacht besteden aan deze vreselijke man.

 7. robb

  Boulevard is rtl promotie had niet anders verwacht ze negeerden de felle kritieken op social media .

 8. Jeffrey

  Ja boulevard is zeker een rtl propoganda machine geworden.
  Voorheen, ja met Albert, was er veel meer balans te vinden. Ja er werd weleens een RTL programma gepromoot of een musical. Maar ook een SBS op NPO programma kwam weleens voorbij
  Nu zijn het gewoon RTL spreekpoppetjes. Albert had zeker te weten zijn eigen mening over dit voorval gegeven, ofdat dat nou positief of negatief voor RTL zou zijn.

 9. Egbert

  Wat is Boulevard een slap programma geworden met reclame voor RTL.

 10. kees de Vries

  Een hele dikke pluim voor Angela! Wat een verademing. Eindelijk iemand die zegt waar het op staat.

 11. JasperV

  Als RTL zijn excuses heeft aangeboden zegt dat al genoeg, maar bij Boulevard willen ze daar niets van weten, die houden zich van de domme.

 12. Tim20

  RTL egozender

 13. Otto Groeneveld

  Ja de waarheid is hard en RTL is net een verwend kind die betrapt wordt en gaat janken, walgelijke mensen bij RTL.

 14. Zi

  Mensen, dit is maar Tv. Neem niet alles zo serieus. :)

 15. Oma Dita

  @ zi

  Moet je het RTL nieuws dan ook niet serieus nemen? Of al die huil en hulpprogramma’s?

 16. Erik

  @Oma, vergelijkt U het nieuws met een amusementsprogramma?

 17. Huh

  @Oma, het is maar een show, Oma..

 18. Wijskijker

  Gordon blijft een tokkie.

 19. Alex

  Deftig uitgelegd, kan niet anders zeggen.
  Zeer genuanceerd en duidelijk beargumenteerd.

  Complimenten, zou de norm mogen zijn.

 20. Oma Dita

  @erik en Huh

  De vraag is dan, wat is entertainment. Hoort glashard liegen ook bij entertainment?

 21. Anonymousin

  Je moet die Angela de Jong gewoon negeren, geen aandacht aan besteden. Ze vindt het leuk, het vuurtje aan te stoken en kikt op al die reacties op sites en sociale media.

  Als je Angela de Jong negeert (er boven staat) houdt ze uiteindelijk wel op.

 22. aammehoela

  Deels gekeken, maar Phil Taylor is toch interessanter dan dat geklets over een walgelijk programma. Jinek dus wel gezien, maar met behulp van “Begin gemist” en daarom Angela grotendeels doorgespoeld. Zij had het programma/format moeten afkraken, niet het feit dat er niet getrouwd werd.

 23. Bart

  Die Luuk Ikink is het probleem bij Boulevard. Wat een stiekem mannetje is dat toch.

 24. Vrede

  Angela stond voor lul bij Jinek omdat iedereen er lacherig over deed. Ze bleef ook hetzelfde zeggen.

 25. Ano Nymous

  Nou. Een roddelrubriekje op TV dat ons uitlacht…
  Hahahahaha. Daar kan ik alleen maar lachen.

 26. dr phil

  wij doen niets dan klagen over Gordon of anderen bn nou die van het ad de krant van de dombo jullie moeten is kijken naar die politiek te beginnen met Rutte 1.2.3 en al die oplichters die in die 12 jaren de boel hebben belazert oh Angela daar mag je van je krant niet over zeggen die belazeren de boel pas en dat kost geld en gordon kost niets

 27. critikast

  Angela de Jong is zowat de enige journalist die het waagt kritiek te hebben op pulpzender RTL4 en alle dombo’s die werken voor die omroep. Dus krijgt Angela op haar donder via alle programma’s van RTL die de deur wagenwijd open zetten voor de Humberto’s, de Römers, de Gordons, de Van Dijks en noem al die kontenkruipers maar op. Go on Angela ! Sabel ze verder neer ! Aan het kruis met hen !

 28. Simon

  @Bram: wat te denken van dat domme kind Marieke Elsinga? Pfffffft

 29. Ragnerius

  Wat interessant allemaal zeg, op wie éne Gordon verliefd zou kunnen worden, op mannetje A of mannetje B, geen enkel weldenkend mens kijkt toch naar dergelijke bagger, laat staan dat het ook nog eventueel agitatie zou kunnen opwekken.

  De onbenulligheid ten top.

  Je zou je beter inderdaad op het politieke gebeuren kunnen focussen.

 30. Bart

  @Simon Marieke Elsinga, Beau van Erven Dorens, Frank Dane, Shelly Sterk, Wilfred Genee en Johan Derksen zijn een van de weinigen bij RTL die wel leuk, eerlijk en oprecht zijn.

 31. A.Zijn

  @Bart Dat vind ik inderdaad ook leuke, eerlijke en oprechte tv persoonlijkheden.

 32. Ragnerius

  Het zijn allemaal graaiers, het is één groot commercieel circus.

  Bij mij in de straat wonen ook aardige mensen.

  Sorry, maar wat een naïviteit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.