Bert Huisjes over Gordon-bedrog: ‘Niet goed voor RTL’

Geplaatst op Fri 15 Dec 2017 om 14:00

Bert Huisjes, baas van omroep WNL, denkt dat het nephuwelijk van Gordon niet goed afstraalt op RTL 4. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Gordon Gaat Trouwen eindigde donderdag met een anticlimax: Gordon besloot niet te trouwen, omdat hij op de helft van de opnames al wist dat zijn droomman er niet bij zat. RTL hield het nephuwelijk de afgelopen weken geheim. “Er wordt door iedereen heel fel over gesproken. Ik vind eerlijk gezegd ook dat we ontzettend beduveld zijn.

Zo ga je niet met de kijker om, vindt Huisjes. “Wij als kijker worden meegevoerd naar een finale, maar uiteindelijk is die finale geen echte finale, want het zou toch een gestaakte wedstrijd worden. Daar word je door RTL wel helemaal in meegenomen.”

Voor RTL zijn de kijkcijfers uiteindelijk het belangrijkst. “Er hebben 2,2 miljoen mensen naar gekeken, dat hebben ze heel goed gedaan, maar ik vroeg me af: wat doet dit met het merk RTL?

Het is volgens Huisjes onhandig van RTL. “RTL staat als niet zo goed in de boeken momenteel. Wat doet het met een kijker die zich toch weer bij de neus genomen voelt door RTL? Het lijkt mij niet een basis om vol vertrouwen een volgende serie te gaan kijken. Dan denk je: dan word ik weer bij de neus gekomen, dat doen ze altijd.”

Het is een toneelspel geweest. Gordon heeft echt niet gezocht naar een man in de vorm van een programma. Het is een poppenkast. We kijken naar een poppenkast.”

Lees ook:
Nephuwelijk Gordon is megahit: 2,2 miljoen kijkers (vandaag)
Erland, Wendy en John niet boos op Gordon (vandaag)
AD-Angela: ‘Nephuwelijk Gordon bewijst failliet RTL’ (vandaag)

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Bert Huisjes over Gordon-bedrog: ‘Niet goed voor RTL’”


 1. B

  Hadden we iets anders verwacht bij Gordon dan?

 2. Remi

  Ruim twee miljoen achterlijken hebben ernaar zitten kijken …
  Lekker duur verkochte reclame-blokjes ;)

 3. Marc E. Putto

  De zeer schrandere kijker kon reeds bevroeden dat Ome Heukeroth uiteraard niet zou trouwen.
  Benieuwd wat de voormalige krullenbol en marktkoopman als gage heeft bekomen voor deze belazering..

 4. Bgr

  Fuck de vlinders

 5. Local Hero

  Oke Bert, bedankt voor je mening.

 6. Andreas

  Een meesterzet van John de Mol om kijkers van RTL naar SBS te jagen?

 7. Woltertje

  Is toch niet zo raar

 8. west

  17,5 miljoen hebben al toegezegd niet meer te kijken naar RTL
  Dus RTL…. het wachten is op de curator ! dus pak je biezen op het mediapark !

 9. Frans

  Flikker die Erland er toch uit man. Waarom doet het raad van bestuur van RTL hier niets aan??

 10. Rita

  Te triest voor woorden, al die zielige zogenaamde bn ners.
  En het erge is dat ze er ook nog eens goed voor betaald worden.

 11. Peter

  Bertelsmann gaat binnenkort de bezem door die hut halen

 12. Cees

  En vanavond natuurlijk een huilende Gordon bij Boulevard en Late Night???
  RTL voor al uw bagger. En die Fam. Van Dijk zijn de ergste aso’s van allemaal.

 13. Ron

  Erland weet blijkbaar iets van iemand of meerdere iemanden binnen de raad van bestuur, vandaar dat hij daar nog steeds huis kan houden te burelen van RTL Nederland…

 14. Annette

  Het merk RTL is failliet.
  Denk dat de mannen van VI vanavond de genadeklap uitdelen.

 15. critikast

  Gordon is zijn hele leven al onbetrouwbaar en achterbaks. Wat dat betreft zat dit programma bij de juiste omroep !

 16. Rogier

  En zo kijken ook twee miljoen naar The Voice… Daar zeggen we niets over…

 17. Kaaskijker

  Neppe Gordon Heukeroth
  Neppe Wendy van Dijk
  Neppe Humerto Tan

  Je kan als RTL-ster enkel sympathiek en oprecht naar je kijkers toe blijven als daar op tijd weggaat.

 18. Kaaskijker

  Annette, het zal me niets verbazen dat na de pensioenering van Derksen de overige heren van VI van zender wisselen.

 19. aammehoela

  Of Gordon nou wel of niet getrouwd zou zijn maakt niets uit. Het was al bij voorbaat een kansloos en walgelijk en intriest format. Gelukkig heb ik er geen seconde van gezien. Gisteravond om half negen de tv een klein uurtje uitgezet, vervolgens darts, samenvattingen voetbal, 3e en 4e set van Gerwen (darts) gezien en toen Jinek gezien met hulp van “Begin gemist”.

 20. Peter

  He Galjaard!!!! Je zender is achenebbisj!!!!!!

 21. Ano Nymous

  @ Rogier.

  Er wordt genoeg over The Voice gezegd. Dat is natuurlijk net zo nep en geregiseerd als een trouwshow van Gordon. Het is ook van John de Mol. Die liegt en bedriegt alles bij elkaar.
  Maar er zal vanavond toch weer massaal worden ingeschakeld.
  Een bepaald deel van Nederland laat zich nu eenmaal graag voorliegen en bedonderen…

 22. Oja

  Heb alleen de laatste 4 in gezien en voelde me al genaaid. Met Erland in publiek bij huwelijk, de nep-acteer tranen van gordon…denken ze echt dat NL dit accepteert? Haha, dream on. Ze zijn zo blind als een kip daar. Zelfs de ceo vind dat er mbt bn’eroverload niks aan de hand is, dan mis je toch echt een voelspriet in de society.

 23. west

  @peter dat hebben ze al gedaan RTL staat onder curatele , al wordt het overal verzwegen uit angst voor verdere daling van advertenie markt
  het lijkt wel dat RTL Nederland een pers en radio stilte / of publikatie verbod heeft uitgevaardigd zo`n half jaar geleden op straffe van een fikse boete
  maar neem van mij aan dat RTL heel gevaarlijk rijk is ,en gaat omvallen, of wordt de Nederlandse tak overgenomen! HOE IK DAT WEET?????
  Als je iemand kent… dan ben je geen vreemde!!!

 24. Bgr

  …. en niet alleen ‘afstraling’ op RTL4, nee ook geen goede afstraling voor de wet op het homohuwelijk, dit is een grote minachting op deze wet, en ook voor de jongens en meisjes die wanhopig op zoek zijn naar een verbintenis, maar geen succes hebben, worden op hun ziel getrapt door dit soort programma’s.
  Ik hoop voor ‘Neukverrot’ dat hij heel oud mag worden en dat hij gauw door zijn omringend bn’rs plebs uitgekotst word. En dat hij in al zijn eenzaamheid, als het zijn tijd is, aan zijn einde komt.
  Ik heb grote minachting voor de tv maffia van de Mol/ende.

 25. Anouk

  Ik snap niet dat mensen hier op afstemmen, 2.100.000 mensen denken er anders over.
  Op de site van de hersenstichting lees ik dat er zo’n 2.500.000 mensen in Nederland een hersenaandoening hebben; dus dat kijkcijfer is te verklaren.

  Hoe dan ook; RTL zinkt hiermee dieper dan je je kan voorstellen.
  Campingzender SBS is de Koning nu van de commerciëlen.

 26. Peter

  Die opmerking van de hersenstichting slaat natuurlijk nergens op. Is ook geen nette opmerking… Hopelijk krijg je zelf geen aandoening. Om ziektes er bij te gaan halen is niet zo sterk.

  Verder bedrog, nee eerlijk iedereen kon toch wel weten dat dit het zou worden. Hoeveel mensen zouden zo snel iemand kunnen vinden en gaan trouwen, maar het is van rtl niet handig. Maar goed blijkbaar hebben er weer genoeg mensen zich vermaakt.

 27. arie

  Gordon gewoon op de zwarte lijst zetten iedereen blij en gelukkig.

 28. Hypocriet

  Wat een selectieve verontwaardiging weer van al die NPO ratten met hun altijd negatieve meninkje als het over commerciëlen gaat.
  Haha, die kunnen het niet verkroppen dat er 2 miljoen mensen naar hebben gekeken.
  Dit zijn waarschijnlijk de zelfde stumpers die Boer Zoekt Vrouw kijken en dat datingshowtje bombarderen tot een intellectueel hoogstandje omdat het bij de staats tv wordt uitgezonden.

 29. Joop

  RTL4, maar ook Veronica en SBS6 zijn drie van meest ziekelijke omroepen die men zich maar kan voorstellen in medialand. Zij bepalen en dirigeren wat wij leuk zouden moeten vinden, en doen we dat niet dan zijn we azijnpissers. Dan maar liever een azijnpisser dan naar een van deze drie zenders te kijken. Ze belazeren je op het moment dat je kijkt. In ieder programma komen al die zogenaamde bn’rs langs om hun eigen ego te strelen. Iedere keer dezelfde personen moet toch een keer je de strot uit komen. Een 50 minuten show duurt in werkelijkheid 32 minuten want de rest is opgevuld door irritante nietszeggende reclame en in die 32 minuten lachen ze wat af en blijft er niets over van het daadwerkelijke programma. Dat bedoel ik met belazeren en zo zijn er nog talloze andere voorbeelden. Ik kijk uit principe geen RTL4,5 SBS6 en Veronica. SBS9 is voor vrouwen en dat moeten we vooral zo houden, zoals RTL7 voor mannen is, of wat daar voor doorgaat want je weet het maar nooit men genderneutraal Nederland.

 30. Wijskijker

  @Joop,
  Wat jij daar schrijft had net zo goed over DWDD kunnen gaan.

  By the way, voor iemand die uit principe(?!?) geen RTL4, Veronica of SBS6 kijkt weet je er toch (te) veel vanaf.

 31. X

  @Wijskijker: Ik kijk ook amper CO maar zit dagelijks wel even op deze site te kijken gewoon omdat ik het wel vermakelijk vind. Dan weet je al gauw hoe het bij de CO gaat.. Ik zie wel eens flarden van programma’s en vaak ook de aankondiging van RTLLN maar ik ben eerlijk gezegd na 5 minuten er al klaar mee.
  Behalve VI vind ik er geen klap aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.