Bakker die bij Jinek zat wint bedrieglijke oliebollentest

De bakker die in de show van Eva Jinek werd opgevoerd om tegenwicht te bieden aan de gedupeerde bakker die door AD-baas Hans Nijenhuis werd uitgejouwd heeft dit jaar de onbetrouwbare oliebollentest van het AD gewonnen. Dat is vandaag te lezen op de krantensite. Het gaat om Bakkerij Klootwijk van Leon Klootwijk. Hij wekte in Jinek behoorlijk wat irritatie op bij de gedupeerde bakker Jordy Bakker uit Haarlem, omdat hij zich als het beste jongetje van de klas gedroeg.

Klootwijk had net als Jordy Bakker ooit een heel laag cijfer, maar heeft toen zijn hele team aan het werk gezet en kreeg in de jaren erop hogere cijfers. Met dat verhaal deed Klootwijk overkomen alsof er wel degelijk iets klopt van de oliebollentest. Die test is bij Jinek echter compleet door de mand gevallen. ‘Bedrog’, noemde Jinek het zelfs.

Nu heeft Klootwijk, volgens het AD ‘na jaren zwoegen’, de AD Oliebollentest gewonnen. En dat terwijl zijn bol in 2010 volgens het AD nog klef en taai was en een vieze nasmaak had. “Maar die sneer was wel een wake-upcall“, meent het AD, dat zijn beruchte jurybeoordelingen probeert goed te praten.

Volgens het AD is Klootwijk hard aan het werk gegaan. “Het resultaat: een jaar lang mag Bakkerij Klootwijk zich winnaar van de AD Oliebollentest 2017 noemen.

De onbetrouwbare oliebollentest van het AD staat morgen in de krant. Het AD-artikel over de winnaar kunt u hier vinden.

Welk cijfer Klootwijk heeft gekregen, is niet duidelijk. Volgens de testers van het Centrum voor Smaakonderzoek, waarmee het AD samenwerkt, geven ze nooit hoger dan een 8 of 8,5.

Jinek onthulde dat cijfers als 9,5 en 10 die de afgelopen jaren in de krant stonden, maar ook cijfers als 1 en 2, door de krant zelf verzonnen zijn. Mocht Klootwijk ook hoger scoren dan een 8,5 dan zijn ook dit jaar de rapportcijfers van de oliebollentest compleet onbetrouwbaar.

Lees ook:
Hans Nijenhuis gedraagt zich enorm hufterig bij Jinek (vrijdag)
Hans Nijenhuis: ‘Ik werd verrast door Eva Jinek’ (vrijdag)
Luuk Ikink vindt het AD ongelooflijk hypocriet (vrijdag)
Angela de Jong schaamt zich voor Hans Nijenhuis (vrijdag)
Hans Nijenhuis blijft bij bizarre werkwijze oliebollentest (vrijdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen