Anita Witzier betreurt lage kijkcijfers De Reünie

Geplaatst op Tue 05 Dec 2017 om 13:30

Anita Witzier vindt het jammer dat De Reünie geen kijkcijferkanon meer is sinds zij de show presenteert met Ajouad El Miloudi en Jan Kooijman. Dat heeft de presentatrice gezegd op Radio 10. De Reünie is voor het eerst sinds de start in 2005 geen kijkcijferhit meer. Dit seizoen nam het presentatietrio het stokje over van Patrick Lodiers én verhuisde de show van zondag naar donderdag. Daar weet het programma nog geen miljoen kijkers te boeien en dat betreurt Witzier ten zeerste.

De KRO-NCRV-ster baalt ervan. “We zitten natuurlijk op een andere avond, eentje met heel zware concurrentie. Dat vind ik heel jammer en daar moeten we ook wel het een en ander aan doen. Je hebt het alleen niet helemaal in de hand.

Witzier denkt niet dat er aan het format gesleuteld moet worden. “Je moet een format wat altijd heel sterk en succesvol is natuurlijk niet aanpassen aan de programma’s die er bij de concurrentie te zien zijn. Ik denk dat we heel erg moeten geloven in onze eigen kracht en dat die er ook is.”

El Miloudi en Kooijman zijn niet bepaald geliefde presentatoren, maar met de presentatie heeft het volgens Witzier niets te maken. “Je kunt altijd zoeken naar verbetering, maar ik geloof niet dat het te maken heeft met het feit dat ik nu voor de klas sta en de jongens de reportages maken, hoor. Het heeft echt heel erg te maken denk ik met de heel andere avond.”

Ik denk dat het format zelf en de manier waarop we het doen oké is. Je moet niet aan het DNA gaan sleutelen, laat me het zo zeggen.”

Zelf geniet Witzier van de opnames, al mist ze haar programma Memories wel heel erg. “Het is een heel andere dynamiek dan als je met een cameraploeg op pad gaat voor Memories. Ik mis Memories wel in de zin van dat het zo ontzettend leuk is om met mensen op stap te gaan en ze te kunnen verrassen met iets wat heel belangrijk is in hun leven.

Voorlopig stelt ze zich tevreden met De Reünie. “De reacties zijn heel goed en het is ontzettend leuk om te doen om voor zo’n klas te staan.

Foto: KRO-NCRV
16 Reacties op “Anita Witzier betreurt lage kijkcijfers De Reünie”


 1. Bart

  Aan Anita zal het niet liggen. Er grote publiek zit niet te wachten op types als Ajouad en Jan K.

 2. critikast

  “De reacties zijn heel goed”, zegt Witzier. Alleen kijkt er geen hond, theemuts! Zou het misschien ook een beetje aan jouzelf kunnen liggen? Zouden de mensen je niet een beetje beu zijn onderhand met je overdaad aan schijnheilige tronies en meelijwekkende interviews in al die prulprogramma’s? Je bent niet echt Anita! De kijkers zijn minder dom dan jij denkt ! Ze willen geen namaak !

 3. David

  Mensen houden niet van schijnheilige mooiboys als Jan K…

 4. Bart M.

  Wellicht te veel presentators dan wel presentator wisselingen.

 5. anonymous

  Ligt ook aan Anita, niet iedereen vind haar te pruimen.
  Kil, emotieloos en dan zappen mensen weg.

 6. Jacob

  Ik keek het programma redelijk vaak en aan Anita ligt het bij mij ook niet. Ik geef op donderdag de voorkeur aan Expeditie Robinson
  En ik ben ook geen groot fan van Jan Kooijman, dus dan valt De Reünie bij mij al heel snel af

 7. Wijskijker

  Als Anita het alleen gepresenteerd had dan waren de kijkcijfers veel hoger geweest. Daar ligt het niet aan.
  Maar die glibberige karakterloze Kooijman wekt irritatie op.
  En dat Mocrootje mag meedoen uit politiek correcte overwegingen van de KRO-NCRV. Maar wie van het grote publiek kent hem? Hij heeft wat vage dingetjes gedaan op 3. That’s it.

 8. Jantien de Groot

  Ikzelf zie niet meer naar dit programma, omdat het altijd een klas vol mensen met indrukwekkende verhalen moet zijn. Een gewone Henk of Ingrid die verteld dat hij/zij na de schooltijd is getrouwd en nu heel tevreden leeft met echtgeno(o)t(e) en kinderen en elk jaar zo blij en gelukkig op dezelfde camping staan, schijnt onmogelijk te zijn om te vertonen. Stel je voor, de kijkcijfers zakken in bij zulke suffe verhalen. Nou juist al die “zie mij toch eens ( vaak na vreselijke ervaringen in vroegere jaren ) nu een wild en speciaal leven lijden” verhalen deden mij de das om. Ik stem niet meer af op de Reünie.

 9. Bep

  Jantien de Groot ….. helemaal met je eens, het ligt niet aan Anita maar aan het programma zoals het nu is, wat is er mis met een gewone leuke klas van vroeger met hun lief en leed?Ze zetten nu leerlingen bij elkaar die nooit in dezelfde klas gezeten hebben!

 10. kokkie

  Programma is helemaal uitgeknepen.

 11. Mike

  Katja in Memories wordt ook een drama. Zij mist de gunfactor die Anita wel heeft.

 12. A.Zijn

  Ik kijk juist uit naar meer Katja (en Daan). Verfrissende manier van presenteren op geheel eigen wijze!

 13. Marcel

  Minder Katja, minder Anita, minder Jan

 14. TV Kijker

  Teveel presentatoren in 1 programma. Dat maakt het heel druk en onsamenhangend geheel. Anita zou dit programma heel goed alleen kunnen dragen.

 15. Ernst

  Het was ooit een leuk programma maar niet met deze presentatoren

 16. Appelsap

  Ze zou het gewoon alleen moeten doe die Anita

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.