Anita Witzier betreurt lage kijkcijfers De Reünie

Anita Witzier vindt het jammer dat De Reünie geen kijkcijferkanon meer is sinds zij de show presenteert met Ajouad El Miloudi en Jan Kooijman. Dat heeft de presentatrice gezegd op Radio 10. De Reünie is voor het eerst sinds de start in 2005 geen kijkcijferhit meer. Dit seizoen nam het presentatietrio het stokje over van Patrick Lodiers én verhuisde de show van zondag naar donderdag. Daar weet het programma nog geen miljoen kijkers te boeien en dat betreurt Witzier ten zeerste.

De KRO-NCRV-ster baalt ervan. “We zitten natuurlijk op een andere avond, eentje met heel zware concurrentie. Dat vind ik heel jammer en daar moeten we ook wel het een en ander aan doen. Je hebt het alleen niet helemaal in de hand.

Witzier denkt niet dat er aan het format gesleuteld moet worden. “Je moet een format wat altijd heel sterk en succesvol is natuurlijk niet aanpassen aan de programma’s die er bij de concurrentie te zien zijn. Ik denk dat we heel erg moeten geloven in onze eigen kracht en dat die er ook is.”

El Miloudi en Kooijman zijn niet bepaald geliefde presentatoren, maar met de presentatie heeft het volgens Witzier niets te maken. “Je kunt altijd zoeken naar verbetering, maar ik geloof niet dat het te maken heeft met het feit dat ik nu voor de klas sta en de jongens de reportages maken, hoor. Het heeft echt heel erg te maken denk ik met de heel andere avond.”

Ik denk dat het format zelf en de manier waarop we het doen oké is. Je moet niet aan het DNA gaan sleutelen, laat me het zo zeggen.”

Zelf geniet Witzier van de opnames, al mist ze haar programma Memories wel heel erg. “Het is een heel andere dynamiek dan als je met een cameraploeg op pad gaat voor Memories. Ik mis Memories wel in de zin van dat het zo ontzettend leuk is om met mensen op stap te gaan en ze te kunnen verrassen met iets wat heel belangrijk is in hun leven.

Voorlopig stelt ze zich tevreden met De Reünie. “De reacties zijn heel goed en het is ontzettend leuk om te doen om voor zo’n klas te staan.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen