Angela: ‘NPO, stop met egoshows als Jan Wordt Vader’

Na het bekijken van Jan Versteeghs nieuwe tv-flop Jan Wordt Vader ziet tv-recensent Angela de Jong van het AD opeens bezuinigingsruimte bij de NPO. De publieke omroep moet direct stoppen met dit soort egoprogramma’s. Dat schrijft ze vandaag in de krant. Jan Wordt Vader volgt op titels als De Dolende Dertiger van Marlijn Weerdenburg, Lauren op Ibiza van Lauren Verster, Sophie in de Mentale Kreukels van Sophie Hilbrand en Kaaskop of Mocro van Ajouad El Miloudi

De Jong wordt doodmoe van die ‘onzinnige ego-programma’s’. “Het beeld dat ontstaat is toch wel dat elke particuliere oprisping in het leven van een presentator tegenwoordig meteen een vierdelige serie is. Inclusief snoepreisje naar één of ander fijne buitenlandse bestemming of een weekendje naar een peperdure cursus.”

Jan Wordt Vader is daar een lichtend voorbeeld van, zegt een van de grootste tv-kenners van ons land. “Je ouders zijn net zo hoteldebotel over de zwangerschap als jij, maar daarbuiten neemt de belangstelling snel af“, zegt ze. “Vergelijk het maar met de kennis die met drie albums vol vakantiefoto’s aankomt.”

Dat geldt ook voor dat programma, aldus De Jong. “Wat schiet ik er nou concreet mee op dat Jan laat uitzoeken wat zijn sterke en zwakke punten zijn en met een aantal andere vaders hun onzekerheden te lijf gaat in het bos? Laat hem dat lekker in zijn vrije tijd doen.

NPO 3 was woensdagavond tijdens Jan Wordt Vader de minst bekeken toptien-zender van Nederland.

De AD-column ‘Kap met al die onzinnige ego-programma’s als Jan wordt vader’ kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen