Angela de Jong schaamt zich voor Hans Nijenhuis

De nietsontziende tv-columniste Angela de Jong van het AD pakt ook haar eigen baas aan. Ze schaamde zich dood toen ze Hans Nijenhuis donderdagavond laat zag optreden in de talkshow van Eva Jinek. Dat schrijft ze vandaag op de AD-site. De Jong kan er niet onderuit om haar eigen baas te bekritiseren. “Er zijn van die dagen dat je niet te benijden bent als tv-columnist. Bijvoorbeeld op het moment dat je baas blundert in Jinek en je van schaamte van de bank zakt“, zegt de tv-kenner.

Je kunt het niet negeren en over All You Need Is Love gaan kletsen, zegt ze. “Als ik iedereen ongezouten de maat neem, van RTL en DWDD tot mijn collega-columnisten aan toe, moet ik ook het lef hebben om mensen die dichtbij me staan aan te pakken als dat nodig is. Ik heb mezelf nu eenmaal de opdracht gesteld om op deze plek te schrijven over de programma’s en fragmenten die me raken. En altijd eerlijk te zijn.”

Dat doet De Jong dan ook. “Het was een pijnlijk slecht optreden van Hans Nijenhuis. En dan zeg ik het nog mild. Vond hij zelf ook. Hij had zijn huiswerk over de oliebollentest niet op orde. Maar nóg stommer: hij raakte getergd door de boze bakkers tegenover hem aan tafel.”

Het gekke is dat ik ondertussen met bewondering naar Eva Jinek zat te kijken. De opbouw van de knock-out was perfect. En het gemak waarmee ze de bloedruikende oliebollenbakkers in toom hield, deed me terugdenken aan dat andere legendarische fragment van afgelopen jaar: haar clash met Jules Deelder.”

Ja, Eva is top. Hans heeft ook heus zijn momenten, geloof me.”

Lees ook:
Hans Nijenhuis gedraagt zich enorm hufterig bij Jinek (vanochtend)
Hans Nijenhuis: ‘Ik werd verrast door Eva Jinek’ (vanochtend)
Luuk Ikink vindt het AD ongelooflijk hypocriet (uur geleden)

Foto: Omroep MAX

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen