Albert Verlinde vindt nieuwe Boulevard behoorlijk saai

Geplaatst op Thu 14 Dec 2017 om 14:00

Albert Verlinde vindt dat RTL Boulevard er met de verhuizing naar het Leidseplein niet op vooruit is gegaan. Dat zegt de Stage-directeur in JFK Magazine. Verlinde nam vorig jaar afscheid als mister Boulevard. Hij werd vervangen door een parade van ego’s als Ronald Molendijk, Anna Nooshin en Bridget Maasland. Boulevard is niet meer zo geliefd als vroeger met Verlinde, en dat voelt hij zelf ook. “We zijn nu anderhalf jaar verder, dus ik mag er wel een keer iets over zeggen.

Het nieuwe Boulevard is toch wel een tikkie saai, vindt Verlinde. “Ik vind de voorspelbaarheid zo groot. Altijd dezelfde gezichten, dezelfde deskundigen. Wij hadden ook veel dezelfde gezichten, maar die kwamen wel met verrassende onderwerpen. Dat zie ik niet meer. Ik mis de dynamiek ook, het is veilig en daardoor laf. Ik kan ernaar kijken, het is leuk, maar het kabbelt.

Boulevard wordt nu gevuld door een bonte stoet aan non-onderwerpen die worden aangedragen door lege tv-personality’s als Anna Nooshin. Verlinde: “Ik denk regelmatig: waar gáát dit over? Ik was ook mede-eindverantwoordelijk voor het programma en mijn kritisch vermogen zorgde er wel voor dat het programma iets meer inhoud had dan het nu heeft. Sommige dingen die ik nu uitgebreid voorbij zie komen, hadden er onder mijn verantwoordelijkheid echt niet in gezeten.”

Vindt hij het niet erg dat Boulevard zo is afgegleden? “In het begin vond ik dat oprecht jammer, nu denk ik: misschien is dat waar deze tijd om vraagt. Ik hoor nu wel ineens van mensen dat ze me missen bij Boulevard. Ja, dat had ik liever gehoord in de tijd dat ik er zat, haha.

In zijn tijd werd Verlinde namelijk vooral een valse nicht genoemd. “Nu, achteraf, denken veel mensen: vals of niet, het was wel leuk, wat er gebeurde, het was spannend. Ik vond dat Boulevard net zo spannend moest zijn als een voetbalwedstrijd; je weet niet wanneer het doelpunt valt en daarom blijf je kijken. Dat gevoel is er niet meer.”

Misschien is dit wel wat de tv anno 2017 is, aldus Verlinde. “Het medium is veranderd, televisie is minde urgent geworden, minder naïef ook. Dat was in het begin wel anders; Boulevard was toch een beetje Sjors en de Rebellenclub. Dat past niet meer in deze tijd, alles is nu zo zakelijk geworden. Volwassener, misschien, maar niet leuker.”

Een groot interview met Albert Verlinde kunt u deze maand lezen in JFK Magazine.

Foto: RTL
37 Reacties op “Albert Verlinde vindt nieuwe Boulevard behoorlijk saai”


 1. lies

  Helemaal met hem eens!

 2. linke

  eens!

 3. Jan

  Ja eens. Vroeger wilde ik altijd wel even weten wat Boulevard of Albert over iets zei. En was ik benieuwd wat erin zat. Nu heb ik zoiets van: who cares wat Anna Onzshin of Ronald Mallotendijk vindt!!! Echt jammer dat dit toen is gestopt.

 4. L.

  Ik ben het met Albert eens! Ik mis de urgentie van Boulevard en ik zie vaak dezelfde gezichten die over niet interessante onderwerpen vertellen. Laatst nog ging het ellenlang over vegan en vegetarisch eten, daar zit ik echt niet op te wachten.

 5. Suomynona

  Wauw. Albert Verlinde zegt waar het op staat en benoemt precies waarom Boulevard 2.0 zo kleurloos is.

  “Ik mis de dynamiek ook, het is veilig en daardoor laf.”

  Veilig en laf, twee woorden die Boulevard 2.0 perfect omschrijven. Kijk maar naar de affaire-Humberto, of de kritiek op RTL. No way dat dat in de tijd van Albert bij Boulevard werd genegeerd, nee, daar zou het programma dan mee zijn geopend. Nu werd het (zeker bij de affaire Humberto) dagenlang niet besproken, en anders heel veilig in de showbytes van Luuk.

  “Sommige dingen die ik nu uitgebreid voorbij zie komen, hadden er onder mijn verantwoordelijkheid echt niet in gezeten.”

  Dat denk ik ook. Zie gisteren bijvoorbeeld: Nikkie Plessen die minutenlang mag oreren over haar eigen fashionshow in Disneyland, compleet met een veren-in-de-reet-steken-lofzang door Johnny de Mol. Mind you: diezelfde Nikkie Plessen die een paar jaar terug (al dan niet terecht) compleet werd afgemaakt in Boulevard toen ze ontwerpen had gejat voor een collectie, mag nu in hetzelfde programma te pas en te onpas komen kwelen over mode-onderwerpen en wordt behandeld alsof ze de koningin van de modewereld is. Zelfde overigens voor dat tutje van een Olcay Gulsen, waar Beau om wat voor reden dan ook altijd heel erg positief over/tegen is.

  Heb ik het nog maar niet eens over de ‘funny virals’ van Luuk, het gezever over vloggers, Miljuschka Witzenhausen die eerst VJ was, toen een blauwe maandag actrice en nu pretendeert foodexpert te zijn en het (als ze de weekendeditie presenteert) ook continu over zichzelf heeft, Anna Nooshin (toen ze er net zat was ze fris, nu is het niks meer) en natuurlijk Ronald Molendijk.

  Het enige positieve aan Boulevard 2.0 vind ik de toevoegingen van Frank Dane en Shelly Sterk. Al vind ik het bij Frank al zonde dat hij vast zit aan die rol van co-host in het weekend en daardoor hooguit één keer doordeweeks een item maakt, want in dat laatste komt hij past echt tot zijn recht.

 6. Ralph

  Klopt helemaal. Ik mis de leuke roddeltjes en zo van Albert enorm. Heeft geen enkele urgentie meer om te kijken.

 7. Local Hero

  Het programma heeft nooit urgentie gehad, dat is het journaal. Roddel en achterklap, vreselijke vent.

 8. NPO

  RTL ego’s. Jullie horen het nu ook van een kenner.

 9. Fan

  Ik ben met Albert eens hoor. Jammer dat ie zelf niet meer Boulevard presenteert.

 10. Alex

  Eens, maar doordringen bij het egobolwerk zal het niet.
  Want zij zijn het toonbeeld van perfectie, in hun eigen hoofd.

 11. Ron

  Hij heeft het al vaker laten doorschemeren deze mening en nu gaat hij er ook wat dieper op door. En moet zeggen dat hij wel een punt heeft. De enige spanning die er nu wel is wordt veroorzaakt door Peter R. de Vries, en Beau is af en toe nog wel eens prikkelend naar ‘deskundige’. Voor de rest is vooral kleurloos door al die jonge hittepetitten zoals Nooshin, Gulsen en Nick Plessen. Gisteren ook weer zo’n groot promo moment over de lancering van haar nieuwe kledinglijn in Disneyland waar al die hittepetten en ander ‘bekend’ gespuis ingevlogen was. Het was weer een groot ‘zelf-feliciteer’ moment ter eer en glore van vrouwtje Plessen. Walgelijk!

 12. Henny Huisman

  Je gaat sommige dingen pas waarderen als je het mist. Albert was een valse nicht, maar wel ónze valse nicht. En hij ging nog wel eens over de schreef (Verbaan, Yolanthe overspel), nu is het bloedeloos, als de karakters die nu steeds komen opdraven.

 13. Nico

  Ik ben het het helemaal met Albert eens! Alleen de studio is wel mooier/gezelliger, maar al die onderwerpen en al die saaie wijfen aan de desk die andere bah! en dan nog maar te zwijgen over die Peter R. de vries bijna elke avond daar, en Ronald Molendijk bah!! en die weekend editie gaat helemaal al nergens over dat moeten ze ook meteen stoppen allemaal van die stomme wijven daar!!! behalve Bridget Maasland die heb ik altijd al leuk gevonden.

 14. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  och, allemaal ouwe wijven gel.l,
  voegt niets toe aan een mensenleven,

 15. Sven L.

  100% Eens met deze man.

  Hij wist gewoon waar hij het over had als ‘ie plaatsnam achter de desk. Natuurlijk werd er best wel eens schaamteloos geplugd, maar dat gebeurt nu nog net zo hard.

  Ik stoor me echt aan dat non-nieuws. Boulevard 2.0 is een sneue tijdlijn geworden die erg lijkt op de social media accounts van nog sneuere figuren.

  Vind de studio wél leuker als ik eerlijk ben, maar ook dat kan beter. Ik zou kiezen voor een praattafel; de gasten op de bank worden vaak zat bij het item betrokken en dan oogt het beeld een beetje onnozel, pratend vanuit dat bankstel.

 16. Remi

  Albert heeft volkómen gelijk !

 17. Mike

  Nikkie betaalt voor die zendtijd en exposure. Dus natúúrlijk moesten ze haar bejubelen…

 18. anoniempje

  Eens! Albert heeft helemaal gelijk.
  Ik had nooit gedacht dat ik hem nog zou missen bij Boulevard.

 19. Enzo Voort

  Als nooit kijkt mis je dan iets?

 20. Ron

  Ze hebben zoveel rubriekjes en items in Boulevard. Misschien moet Verlinde 1x of meerdere keren naar gelang er nieuws is, een eigen rubriekje krijgen onder het kopje ‘heet roddelnieuws’. Verlinde heeft zoveel inside info en contacten opgebouwd al die jaren, die missen ze nu, wel al wilde ze dat er andere wind zou gaan waaien na het vertrek van Verlinde.

 21. T

  Albert heeft gelijk. Een groepje RTL sterren komen klaar over het “nieuwe project” van de andere RTL ster. Pornhub is er niks bij.

 22. Wijskijker

  Nikkei Plessen, Olcay Gülcen, Anna Nooshin, Miljuscka Witzenhaus en Shelly Sterk…
  Een chimpansee met een hersenbeschadiging heeft een hoger IQ dan dit zooitje ellende bij elkaar.

 23. J

  “Urgentie” Whahaha!

  We hebben het over een dom roddelprogramma hoor!

 24. jonas

  stop dan ook met tv en hou je mond……

 25. GW

  Helemaal eens met Albert Verlinde en Suomynona vat het mooi samen.

  Het meest tragische dieptepunt van RTL Boulevard vond ik het item van Anna Nooshin over de selfie. Gewoon minutenlang. Over een f**king selfie… Wat de n**k?!

  Een beter symbool van hoe ver Boulevard is afgegleden in de bodemloze put van zelffelicitatie en nietszeggende leegte kun je werkelijk niet bedenken. Narcisme + humorvacuüm + Erland’s dwingende positiviteitscultus = RTL Boulevard anno 2017.
  Want vergis je niet, de koersverandering van Boulevard komt uit de koker van Erland.

 26. GW

  Albert’s kwaliteiten bij RTL Boulevard waren de volgende:

  1. Een enorme vakkennis. Albert was redacteur en presentator ineen en hoefde door geen enkel redactielid gesouffleerd te worden. Over de wat jongere sterren maakte hij soms nog wel eens een klein schoonheidsfoutje, maar dat neem je dan voor lief omdat al het andere wel klopte.

  2. Love him or hate him, Albert wist een verhaal relevant te maken. Of het nu over de ingegroeide teennagel van Frans Bauer ging, een BN-er-scheiding of een groot maatschappelijk probleem, Albert vertelde het met evenveel smeuïgheid. He made you care of serveerde het geheel genadeloos af met een dodelijke sneer of een überdroge woordgrap. Albert nam geen blad voor de mond en wist een verhaal te verheffen. Wie kan dat nu nog bij RTL Boulevard? Goh, ik ben als kijker ECHT benieuwd wat de RTL PR-machine, ik bedoel, de huidige Boulie-presentatoren van iets vinden. Fifty shades of who gives a f**k. Spannend!

 27. robb

  Stop dan met kijken anders veranderd er niets.

 28. klara

  ALBERT HEEFT GELIJK !!!!!!!!!!!!

 29. Henny Huisman

  Het oproepen van een ‘sneeuwexpert’ die wat opvallende feitjes heeft gegoogled en dit op stond te lepelen is misschien wel het dieptepunt in 15 jaar RTL boulevard.

 30. wauter

  Ik irriteer mij regelmatig kapot aan Boulevard. Het is meer een soort van libelle tv geworden. Lekker gezapig keuvelen over mode en chia zaad. En die Ik Lukink is helemaal een drol eerste klas. Albert terug in Boulevard.

 31. Andre

  En ook vanavond is de opening: rtl promotie!

 32. Ingrid

  Albert heeft helemaal gelijk!
  Saai en voorspelbaar is Boulevard. En met vele valse mensen die vooral de ster willen zijn.

 33. dr phil

  ja ja die camping zender van de mol lonkt

 34. Ano Nymous

  Waarom kijkt men nog zoiets als Boulevard? Een roddelrubriekje op TV.
  Net zo ergerlijk als die rioolbladen…
  Als je het niks vindt moet je niet kijken. Hoe simpel kan het zijn?

 35. arie

  Ik snap n iet waar die roddelnicht zich mee bemoeit.

 36. No Nomous

  @Ano Nymous,
  Je zou eens moeten gaan kijken, want je leeft als een Dino met vooroordelen.
  Jouw Boulevard met Verlinde bestaat al lang niet meer.

 37. koen

  Waar bemoeit die roddelnicht zich mee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.