Albert Verlinde vindt nieuwe Boulevard behoorlijk saai

Albert Verlinde vindt dat RTL Boulevard er met de verhuizing naar het Leidseplein niet op vooruit is gegaan. Dat zegt de Stage-directeur in JFK Magazine. Verlinde nam vorig jaar afscheid als mister Boulevard. Hij werd vervangen door een parade van ego’s als Ronald Molendijk, Anna Nooshin en Bridget Maasland. Boulevard is niet meer zo geliefd als vroeger met Verlinde, en dat voelt hij zelf ook. “We zijn nu anderhalf jaar verder, dus ik mag er wel een keer iets over zeggen.

Het nieuwe Boulevard is toch wel een tikkie saai, vindt Verlinde. “Ik vind de voorspelbaarheid zo groot. Altijd dezelfde gezichten, dezelfde deskundigen. Wij hadden ook veel dezelfde gezichten, maar die kwamen wel met verrassende onderwerpen. Dat zie ik niet meer. Ik mis de dynamiek ook, het is veilig en daardoor laf. Ik kan ernaar kijken, het is leuk, maar het kabbelt.

Boulevard wordt nu gevuld door een bonte stoet aan non-onderwerpen die worden aangedragen door lege tv-personality’s als Anna Nooshin. Verlinde: “Ik denk regelmatig: waar gáát dit over? Ik was ook mede-eindverantwoordelijk voor het programma en mijn kritisch vermogen zorgde er wel voor dat het programma iets meer inhoud had dan het nu heeft. Sommige dingen die ik nu uitgebreid voorbij zie komen, hadden er onder mijn verantwoordelijkheid echt niet in gezeten.”

Vindt hij het niet erg dat Boulevard zo is afgegleden? “In het begin vond ik dat oprecht jammer, nu denk ik: misschien is dat waar deze tijd om vraagt. Ik hoor nu wel ineens van mensen dat ze me missen bij Boulevard. Ja, dat had ik liever gehoord in de tijd dat ik er zat, haha.

In zijn tijd werd Verlinde namelijk vooral een valse nicht genoemd. “Nu, achteraf, denken veel mensen: vals of niet, het was wel leuk, wat er gebeurde, het was spannend. Ik vond dat Boulevard net zo spannend moest zijn als een voetbalwedstrijd; je weet niet wanneer het doelpunt valt en daarom blijf je kijken. Dat gevoel is er niet meer.”

Misschien is dit wel wat de tv anno 2017 is, aldus Verlinde. “Het medium is veranderd, televisie is minde urgent geworden, minder naïef ook. Dat was in het begin wel anders; Boulevard was toch een beetje Sjors en de Rebellenclub. Dat past niet meer in deze tijd, alles is nu zo zakelijk geworden. Volwassener, misschien, maar niet leuker.”

Een groot interview met Albert Verlinde kunt u deze maand lezen in JFK Magazine.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen