AD’s Utopia-kenner haakt af: ‘Uur per dag is te lang’

AD’s Utopia-kenner Hans Klippus haakt af bij het programma nu de afleveringen niet een half uur, maar een vol uur duren. Dat laat hij vandaag weten in de krant. Hoewel Utopia juist kijkers wint met de verdubbeling van de uitzendduur, is Klippus minder enthousiast. “Een uur kijken naar eigenlijk niets is zelfs mij te veel. Er gebeurt gewoon te weinig om dagelijks mensen zo lang te boeien. Domme beslissing. Prettig is dat mijn vrouw het met me eens is“, laat de verslaggever weten.

Klippus was tot deze week een zéér trouwe kijker. “Ik was een zeer fanatiek kijker, sinds de allereerste aflevering in 2013. Als ik het programma niet ‘live’ kon zien, dan keek ik het later, soms zelfs ’s nachts. Ik keek áltijd, zelfs toen ik vorig jaar in Rio de Janeiro bij de Olympische Spelen was.

De verdubbeling van de uitzendduur was een druppel die de emmer deed overlopen. “We hadden het tijdens de eerdere halfuurtjes al regelmatig aan elkaar gevraagd: waar zitten we eigenlijk naar te kijken?

Hij vindt het ook een beetje sneu dat de kandidaten nu alles op alles zetten om Utopia te redden, nu duidelijk is dat de show per 1 juni stopt. “Ik zou zeggen: het is mooi geweest en ga iets nuttigs doen. Dat gaan wij aan het begin van onze avonden zonder Utopia ook maar eens proberen.

De AD-column van Hans Klippus kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook: Kijker smult van uur lang Utopia: kijkcijfers in de lift (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen