AD-Angela tegen verhuizing BZV naar RTL of SBS

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is het oneens met het pleidooi dat oud-NPO-bestuurder Ton F. van Dijk in haar krant hield voor het stoppen met Boer Zoekt Vrouw. Dat laat ze weten in het dagblad. Boer Zoekt Vrouw is volgens De Jong helemaal geen voorbeeld van een programma dat een-op-een door een commerciële omroep had kunnen worden uitgezonden. Ze wordt altijd een beetje moe als er weer iemand oproept tot een Boer Zoekt Vrouw-exit. “Ik moet dan altijd even diep zuchten.”

Ton F. van Dijk vindt dat Boer Zoekt Vrouw een programma is dat ook door RTL of SBS gemaakt kan worden. “Maar als ik het dan gemakshalve even doortrek, geldt het ook voor De Wereld Draait Door. Want 1,3 miljoen kijkers tussen 19 en 20 uur – cruciaal om de rest van de avond mensen aan je te binden – dat willen RTL en SBS ook heus.

Boer Zoekt Vrouw is net zo publiek als DWDD, meent De Jong. “Zal ik voor de grap eens schetsen hoe dat programma eruit ziet, zodra het in de klauwen van RTL of SBS valt?

De Jong omschrijft een beeld waarbij de tankauto’s van Campina langsrijden, Cornedon de citytrip betaalt en merken als Steps de vrouwen kleden tijdens de speeddates. “En dan moet de nekslag nog komen: Wendy van Dijk, Lieke van Lexmond of Winston Gerschtanowitz die het erf oprijdt.”

Wat denkt u? Zouden er 4 miljoen mensen zo intens veel plezier aan beleven? Zouden er net zoveel geslaagde relaties en baby’s uit voortkomen? Zou het leuk zijn om naar te kijken?

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Omroep MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen