3FM-heren kritisch over 538-ster Frank Dane

NPO 3FM-heren Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn vinden dat concurrent Radio 538 respectloos is omgegaan met zangeres Maan de Steenwinkel. Dat hebben ze gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Maan was tijdens een live-optreden in de radioshow van Frank Dane slachtoffer van een piemelgrap, waarbij ze werd overvallen door een man die naakt op haar kwam afrennen. “Mijn hart breekt natuurlijk vooral als je haar hoort snikken“, zegt Van der Lende.

Van der Lende’s hart breekt om nóg een reden. “Ook omdat haar eerste reactie is ‘ik kom hier nooit meer’, maar dan denkt: shit, zij hebben wel de macht dat ik op de radio ben, dus zich snel herpakt en zegt: ‘Sorry, sorry, ik kom wel weer heel graag.‘”

Ook Hoogendoorn vindt dit schandalig van Radio 538. “Aan het podium van een artiest kom je gewoon niet, weet je. Dat is gewoon je safe zone en dat moet altijd zo blijven. Zeker als er iemand naakt op het podium komt lopen: een beetje gek.”

Annemieke Schollaardt, tegenwoordig dj op NPO Radio 2, heeft zich bij 5 Uur Live ook kritisch uitgelaten over Radio 538. “Dit was vrij extreem. Ik vind het altijd heel belangrijk dat je de artiest met heel veel respect behandelt. Dit schoot bij mij ook wel in het verkeerde keelgat.

Lees ook:
Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (maandag)
Maan de Steenwinkel aanvaardt excuses Frank Dane (maandag)
Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’ (maandag)
Radio 538 ontslaat Frank Dane niet (maandag)
BLVD: ‘Is heftige reactie Maan op blote man normaal?’ (vandaag)
Shownieuws wél kritisch over Talpa-collega Frank Dane (vandaag)
Johan Derksen zou Frank Dane hebben ontslagen (vandaag)
Piemelgrap Frank Dane haalt BBC News (vandaag)
Angela de Jong hekelt Boulevard-verslag piemelgrap (vandaag)

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen