3FM-heren kritisch over 538-ster Frank Dane

Geplaatst op Tue 05 Dec 2017 om 14:45

NPO 3FM-heren Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn vinden dat concurrent Radio 538 respectloos is omgegaan met zangeres Maan de Steenwinkel. Dat hebben ze gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Maan was tijdens een live-optreden in de radioshow van Frank Dane slachtoffer van een piemelgrap, waarbij ze werd overvallen door een man die naakt op haar kwam afrennen. “Mijn hart breekt natuurlijk vooral als je haar hoort snikken“, zegt Van der Lende.

Van der Lende’s hart breekt om nóg een reden. “Ook omdat haar eerste reactie is ‘ik kom hier nooit meer’, maar dan denkt: shit, zij hebben wel de macht dat ik op de radio ben, dus zich snel herpakt en zegt: ‘Sorry, sorry, ik kom wel weer heel graag.‘”

Ook Hoogendoorn vindt dit schandalig van Radio 538. “Aan het podium van een artiest kom je gewoon niet, weet je. Dat is gewoon je safe zone en dat moet altijd zo blijven. Zeker als er iemand naakt op het podium komt lopen: een beetje gek.”

Annemieke Schollaardt, tegenwoordig dj op NPO Radio 2, heeft zich bij 5 Uur Live ook kritisch uitgelaten over Radio 538. “Dit was vrij extreem. Ik vind het altijd heel belangrijk dat je de artiest met heel veel respect behandelt. Dit schoot bij mij ook wel in het verkeerde keelgat.

Lees ook:
Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (maandag)
Maan de Steenwinkel aanvaardt excuses Frank Dane (maandag)
Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’ (maandag)
Radio 538 ontslaat Frank Dane niet (maandag)
BLVD: ‘Is heftige reactie Maan op blote man normaal?’ (vandaag)
Shownieuws wél kritisch over Talpa-collega Frank Dane (vandaag)
Johan Derksen zou Frank Dane hebben ontslagen (vandaag)
Piemelgrap Frank Dane haalt BBC News (vandaag)
Angela de Jong hekelt Boulevard-verslag piemelgrap (vandaag)

Foto: RTL
23 Reacties op “3FM-heren kritisch over 538-ster Frank Dane”


 1. dion

  Ja nou weten we het wel.

 2. sergio

  Nog steeds dat gezwets over Maan, pff grow up en laat die wijven koken inplaats van zingen..

 3. Sjoerd

  Okay, volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat het niet een heel geslaagde grap was, ik denk niet dat Frank Dane of die redactie nogmaals zo een grap zal proberen, Maan heeft de excuses aanvaard, kunnen we nu verder?

 4. Vincent

  KAPPEN NOU

 5. PV

  Als antwoord op @RTLBoulevard @MAAN
  Schaamteloos. Machtsverhouding is er wel degelijk. Ze heeft een contract bij Talpa. Ze kan niet weglopen want dan krijgt ze een claim aan haar broek.

 6. Marcel

  3FM, tegenwoordig 100% nobodies.
  Ze kunnen er beter mee stoppen.

 7. Daan

  BBC artikel over MAAN staat nu al 3de plaats van beste gelezen! #Talpa

 8. ome H

  hysterisch gedoe om niets

 9. Bart

  Alsof het er nog toe doet wat ze er bij 3FM van vinden. Gauw die FM frequentie naar Radio 5.

 10. David

  Wat een slapzak, die Frenk…

 11. Ad

  Dag Frank,
  Kennelijk zijn de archieven van 3FM met betrekking tot Giel Beelen al gewist. Mocht het niet zo zijn, dan even zoeken op ‘oraal.’

 12. Robin Martens Lover

  Lekkere meid die Maan mmmm, word tijd voor een spannende shoot voor haar in een bekend mannenblad of de jfk of Linda.
  Ik word echt hitsig van haar

 13. henry

  Inderdaad Robin ik zou haar wel eens tussen de dijen willen besnuffelen.

 14. Meneer Kaktus

  Ze valt precies in mijn doelgroep!

  *Virgien, pak je spullen maar*

 15. Henny Huisman

  Je kunt veel zeggen, maar die MAAN heeft zonder al te veel talent maar door het creëren van mediahype na mediahype een flinke boterham kunnen verdienen. Dat is ook een gave

 16. George

  Ja Frank en Sander, lekker kakken op jullie grote concurrent, hè? 538 is al jarenlang de best beluisterde zender van ons land, dat kan ik niet zeggen van jullie zender die de afgelopen twee jaar flink wat luisteraars verloren heeft en op de rand van de afgrond staat.

 17. Roy Donderz

  Absoluut eens met Frank. Bij de Beste Zangers had Maan bv ook haar ogen gesloten. Zal dat kind nu niet overal meer durven

 18. rob

  2 BNN deejays die het afkeuren, wat schijnheilig, BNN heeft totaal niks met respect of weet ik wat, als er een onbeschofte omroep is is BNN het wel, door dat spul is het omroepbestel gigantisch achteruit gegaan, dus heren van BNN, geef zelf het goede voorbeeld zou ik zeggen, en hou het netjes voortaan, dit geld vooral voor van de Lende, die qua fatsoen nog heel wat bij mag leren.

 19. Er ist wieder da

  Quote Maan,

  WHAHAHAHAHAH DE STREAKER INEENS OP HET PODIUM #ESF

  He? Toen hard lachen en als het bij haar zelf is gaat ze huilen? Wel wat vreemd…

 20. Jamai

  Heeft iemand het telefoonnummer van die streaker?

 21. Sjakie

  Tsja, makkelijk praten voor de concurrent

 22. lucassen

  Goeie actie Frank Dane zo ken ik je weer, wat je bij Maan hebt gedaan had je allang eerder moeten doen, dat mens denkt dat ze heel wat kan, maar zingen kan ze dus niet alleen maar janken en zeiken en zeuren, snap dus ook niet waarom ze Voice of holland winnares is geworden. zeg dat is.. Frank Chappeau, volgende keer verwacht ik van je dat je een nog sterkere en betere grap uithaalt met Maan dan weet ze ook dat ze sterk in haar schoenen moet gaan staan en moet gaan zingen van die streaker niks op uit had moeten doen. PROFESSIONAL IS ZE DUS NIET

 23. lucassen

  EN DIE 3FM DJS ZIJN ZELF OOK SCHIJNHEILIG MET HUN COMMENTAAR, ALSOF ZIJ DAT NOOIT ZOUDEN DOEN, ONZIN

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.