Wietze doorbreekt stilzwijgen: ‘Ik ben er ingetuind’

Geplaatst op Mon 13 Nov 2017 om 19:30

Een halfjaar na hun radioscheiding, laat Wietze de Jager zich voor het eerst uit over zijn breuk met ‘judas’ Mattie Valk. Hij heeft een uitgebreid interview gegeven aan de nieuwe LINDA die woensdag uitkomt. Dat heeft het blad laten weten. Wietze blikt terug op hoe hij en Mattie op het punt stonden om radiohistorie te schrijven. “We kregen de ochtendshow op non-stop muziekzender Sky Radio. Daarvoor zouden wij als enigen een live ochtendshow gaan maken. In Nederland is dat nog nooit vertoond.”

Achter zijn rug om, werd Mattie benaderd om bij Q te blijven voor zes ton en een Tesla, legt Wietze uit. “Ik zei tegen hem: ‘Je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik ga je niet pushen.’ Mattie antwoordde: ‘Ja, je hebt gelijk, we gaan dit samen doen.‘”

Na de radio-actie waarbij ze een week aan elkaar geboeid zaten, ging Wietze met zijn gezin op vakantie. “Hij belde en zei: ‘Poeh, ik heb toch mijn twijfels’. Ik vond zijn telefoontje vreemd.”

Hij appte Mattie die week een paar keer, maar een reactie bleef uit. Tot hij ineens het volgende sms’je kreeg: ‘Ik rijd nu naar Q om te tekenen. Ik blijf hier. Heel kut hoe het gegaan is.’ “Mattie bleek solo verder te gaan.”

Toch ging Wietze na zijn vakantie de studio weer in met Mattie. “Ik was een beetje stil. Hij was gewoon zijn oude zelf. Blijkbaar kan hij dat. Ik ben een dag in de studio geweest, daarna heb ik me ziek gemeld.

Wietze voelde zich bedrogen. “Door hem, door Q. Dit had ik totaal niet zien aankomen. Achteraf realiseerde ik me dat dit al veel langer speelde, natuurlijk. Meteen nadat wij samen hadden opgezegd, is hem een nieuw lucratief contract aangeboden en heeft hij een paar dagen gewacht het me te vertellen“, zegt hij.

Ik dacht alleen maar: wat de fak is hier gebeurd. Ik was er ingetuind, en Sky Radio met mij.”

Vervolgens stuurde hij een brief naar Mattie, die uitlekte via De Telegraaf. “Ik heb die mail naar te veel mensen gestuurd; ook aan het oude team, dat ik een verklaring schuldig was. Hij is uitgelekt, dat was niet de bedoeling.

Inmiddels heeft hij de breuk verwerkt. “Mattie moet zelf maar weten of dat dikke contract en die auto onze breuk waard waren.

De nieuwe LINDA. ligt woensdag in de winkels.

Update 19.45 – Lees ook: Mattie Valk vindt uitspraken Wietze ‘erg vervelend’

Foto: SBS/Elvin
13 Reacties op “Wietze doorbreekt stilzwijgen: ‘Ik ben er ingetuind’”


 1. Drama Queen

  Gaan we weer!

 2. Gradje

  Wat een zielige mensen.

 3. Mieke

  Leef door en gooi niet alles in de media of gebruik de desk van sbs nog groter publiek word een Man dit gebeurd bij zoveel mensen in het bedrijfsleven en maar door jammeren …..

 4. Jambon

  Hey Wietze, laat gaan joh.

 5. NH

  Wietze: Mattie Valk is het niet waard om je druk om te maken.

 6. Bep

  Ja,was echt een rotstreek van Mattie, maar Wietze jij hebt zoveel meer en krijgt zoveel meer sympathie daar kan geen Tesla tegenop.Dit zal Mattie altijd blijven achtervolgen en nagedragen worden en terecht.

 7. Sjakie

  Jemig Wietze, het begint nu toch echt een beetje zielig te worden……

 8. Molly

  Tsja Wietze, je kunt jaloers en verdrietig blijven doen… (je) Mattie kreeg een groene fiets en jij een roze. Ga verder en maak er wat moois van.

 9. Yoshi

  alle radio is toch Live?? Of wordt Evers Staat Op een ochtend ervoor opgenomen?

 10. Erik

  Heel veel telefonische gesprekken die je hoort op de radio zijn opgenomen. Echter de gesprekken bij Evers zijn wel live. Tenzij je op zaterdagochtend luistert ;-)

 11. Chiel

  @Erik, dat ziet men toch op de livestream dan?

 12. Eddy Emmer

  Sky Radio is er helemaal niet ingetuind, er is gewoon heel handig een concurrerende ochtendshow uitgeschakeld (dat was ook gebeurd als ze wel samen waren overgestapt).

 13. Joris Agema

  Wat is die Wietze een jankerd gebleken. Had aanvankelijk nog wel medeleven met hem. Maar met zijn email en het er nu “in blijven”, maakt hij zich niet bijster geloofwaardig. Wees een vent. Je hebt je punt gemaakt en move on. Lekker medewerker voor Talpa en SBS, zo uber gevoeilig collega die mokkend in een hoekje zit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.