VRT garandeert uitbetaling prijzengeld De Pauw-show

Geplaatst op Tue 14 Nov 2017 om 9:00

De Vlaamse publieke omroep VRT garandeert uitbetaling van het prijzengeld van de geschrapte zaterdagavondshow van Bart De Pauw, de Job Gosschalk van Vlaanderen. Dat heeft de omroep laten weten. De Pauw gaat ten onder in de #MeToo-discussie; hij werd vorige week na dertig jaar ontslagen vanwege seksueel overschrijdend gedrag. Zijn zaterdagquiz Twee tot de zesde macht werd per direct geschrapt door de VRT. Maar dat leidde ook tot gedupeerden kandidaten.

Wie de finale van de quiz wint, krijgt 10.000 euro. Maar in het contract van de deelnemers staat dat de uitzendingen dan wel op televisie moeten komen. En de show is nu dus van de buis gehaald.

De VRT stelt de kandidaten echter gerust. “VRT garandeert echter dat deze uitbetaling zal gebeuren, ondanks dat het programma niet meer wordt uitgezonden.

Als de deelnemende BV’s de finale van de quiz winnen, gaat het prijzengeld naar De warmste week van Music for life. Ook dit wordt gegarandeerd.”

VRT heeft hierover contact gehad met het productiehuis Koeken Troef, het bedrijf van De Pauw, aldus de omroep.

Foto: VRT
6 Reacties op “VRT garandeert uitbetaling prijzengeld De Pauw-show”


 1. René

  Maar hun 15 minutes of fame zijn ze kwijt.

 2. Karel

  Er is niets aan de hand. De Pauw moet VRT voor de rechter dagen

 3. Kersey

  Tuurlijk, Karel. De politie zit nog middenin het onderzoek naar De Pauw, maar Karel heeft een glazen bol en weet de uitkomst al.

 4. Alex

  Het was een kijkcijferhit voor de VRT, netjes dat ze voor moraal hebben gekozen ipv de portemonnee.

 5. Karel

  Dat de politie midden in het onderzoek zit is een schande. Dat die zich lenen voor deze opgeklopte mediahype.

 6. claudine

  Zondagavond quiz, niet zaterdagavond. Bart De Pauw is al sinds jaren 90 een Zondagavond monument in Vlaanderen, met marktaandelen tot 70%, co bedenker van oa Wie Is De Mol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.