Volkskrant vindt Peter R. de Vries mediaflop van week

De Volkskrant vindt Peter R. de Vries de mediaflop van de week, omdat hij een foto van de woning van Quote-journalist Paul van Riessen online heeft geplaatst inclusief de hypotheeksom en het adres. Dat is te lezen in de krant. De Vries heeft zijn kapitale villa in de verkoop staan voor bijna 1,8 miljoen euro en daarover heeft Quote een artikel geschreven. In dat artikel wordt verwezen naar de Funda-advertentie van de woning en daarop is uiteraard ook het adres van de woning terug te vinden.

De misdaadjournalist had zijn huis al eens eerder te koop gezet en toen schreef Quote daar ook al over. “Toen kregen we binnen de kortste keren een dreigmail“, aldus Van Riessen.

Die mail van De Vries luidde als volgt, meldt Quote: “U brengt hiermee mijn veiligheid direct in gevaar. Als misdaadverslaggever heb ik altijd alles in het werk gesteld om mijn privé-leven af te schermen van mijn werk. Ik neem aan dat de noodzaak daarvan niet of nauwelijks betoog nodig heeft. U heeft daar kennelijk geen boodschap aan.”

Ik stel u nu reeds voor de gevolgen van uw onverantwoorde handelen aansprakelijk. Ik sommeer u ook om dit bericht van uw site te verwijderen. Ik heb getracht u telefonisch te bereiken, maar kennelijk vinden u en de redactie het zelf wel van belang om goed afgeschermd te zijn, en daardoor is dit niet gelukt. Ik wijs u er op dat de schade die u aan mij en mijn familieleden berokkent groter wordt naarmate het bericht langer zichtbaar is op uw site.”

Van Riessen schrijft dat hij de Funda-link aanvankelijk verwijderde, maar nu toch weer heeft geplaatst, omdat andere media die ook plaatsen.

Daarop kwam De Vries met een Twitter-bericht, waarin hij de foto’s van Van Riessens woning en zijn hypotheekgegevens deelt (zie onderstaand).

De Volkskrant (link) vindt dat niet kies: “Voor de man die het programma Internetpesters Aangepakt presenteert en die bovendien groot respect heeft voor de rechtstaat, is dit staaltje online-eigenrichting opmerkelijk. Een courtagevrije tip: laat #gelijkemunt achter op het schoolplein en verlaag je niet tot het niveau van je vijanden.”

De tweet van Peter R.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen