Topprestatie: NPO Radio 2 verstevigt nummer 2-positie

Geplaatst op Tue 21 Nov 2017 om 12:41

Terwijl zusterzender NPO 3FM wegzinkt in het moeras, is het feest bij NPO Radio 2. Het station blijft in de lift omhoog en verstevigt zijn nummer 2-positie in radioland. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Nationaal LuisterOnderzoek over de periode september-oktober. De zender van Gerard Ekdom in de ochtend en Ruud de Wild in de middag ziet zijn marktaandeel met 0,3 procentpunt stijgen tot een flinke 11,1 procent. Slechts één zender doet het nog beter, namelijk Radio 538.

Radio 538 steeg ook licht en kwam uit op 12,6 procent marktaandeel. De nummer drie, Sky Radio, volgt op afstand met 8,9 procent.

Mediakenner Marianne Zwagerman vindt dit een knappe prestatie van Radio 2. “Ik ben altijd enorm kritisch op de marktverstoring (met belastinggeld) door Radio 2. Maar als je het zoveel beter doet dan de markt moet de markt zich achter het oor krabben.

Een jaar geleden was NPO Radio 2 nog de vierde zender van het land met 8,7 procent marktaandeel. Toen was Qmusic de nummer twee en Sky Radio de nummer drie.

Lees ook het eerdere artikel ‘Niemand luistert naar Domiens 3FM: nieuw dieptepunt’. Het volledige overzicht van de luistercijfers vindt u op radiosite Radiofreak.nl.

Foto: KRO-NCRV
10 Reacties op “Topprestatie: NPO Radio 2 verstevigt nummer 2-positie”


 1. Ron

  Diversiteit en variatie loont, ook Radio 10 profiteert hier van die ook heel divers zijn gaan draaien sinds enkele maanden.

 2. Bart

  @Ron Eens! Bij Radio 2 en Radio 10 zijn ze goed bezig.

 3. Alex

  Hoe staat het met Ruud de Wild tegenover Coen en Sander, al voorbij gestreefd?

 4. Oldo Stofjas

  Radio 2 is het nieuwe 3fm, qua muziek en qua dj’s. De nieuwe doelgroep van 3fm luistert geen radio.

 5. RadioNERD

  Radio = Radio
  No Radio = 538

 6. RadioNERD

  Radio = Radio 2
  No Radio = 538

 7. Henny Huisman

  Ben één van de velen die overgestapt is van 3 naar 2, en vind het een prima zender, die van alles wat draait. Enige die weg mogen zijn Gijs Staverman en Bart Arens, de rest is prima.

 8. Serious Request

  Radio = 538, 10, Veronica, Q, BNR en Sky
  No Radio = staats radio 1, 2 en 3FM

 9. aammehoela

  Vraag me wel af hoelang radio 2 het volhoudt. De muziek is af en toe redelijk alternatief te noemen. En Ruud de Wild, dan ben je toch gelijk weg. Maar alternatieven zijn niet veel beter: Koen en Sander, dom geklets, flauwe moppen bij Rob van Someren. Misschien Q, maar die zender is zo soft, oftewel tussen 4 en 6 is het niets m.u.v. de vrijdagmiddag met de top 40 of de I-tunes top 30.

 10. GVR

  Aan te raden- Philips radio is terug! AE8000 .. heerlijk geluid en alles (werkelijk alles) ook radio 2 ! te ontvangen ; internet / fm / DAB = geen reclame juist enthousasme google it!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.