Ton Elias vindt Jos Heymans net foute Duitser uit WOII

Geplaatst op Wed 22 Nov 2017 om 10:17

Jos Heymans, politiek columnist van RTL Nieuws, is door Ton Elias, tot voor kort VVD-Kamerlid, vergeleken met een Duitser uit de periode 1940 tot 1945. Dat zegt de tv-journalist op Twitter. Heymans kon het niet geloven wat Elias tegen hem zei toen ze elkaar tegenkwamen in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. “Zojuist door Ton Elias vergeleken met een Duitser uit de periode ’40-’45 omdat ik tien maanden (!) geleden een kennelijk onwelgevallige column over hem geschreven heb.”

Elias is ‘not amused’ dat Heymans hun ontmoeting niet vertrouwelijk heeft gehouden. Hij laat weten op Twitter: “Hier wreekt zich quasi-belang van voormalig tv-verslaggever: geen kritiek gewend. In column iemand affakkelen, maar bij persoonlijke ontmoeting niet tegen kritiek kunnen zwaktebod. Nog los van het feit dat Nieuwspoort-code voor een stamgast als Jos kennelijk niet geldt. Valt door mand.

Met de Nieuwspoort-code doelt Elias op het gebruik dat hetgeen in Nieuwspoort gezegd wordt vertrouwelijk is. Daar heeft Heymans geen boodschap aan: “Ik ging ervan uit dat je ook buiten Nieuwspoort had durven zeggen dat ik een Duitser uit ’40-’45 zou zijn. Dan doet de Nieuwspoortcode er niet toe.

Maar kennelijk durf je dat alleen binnen de veilige muren van Nieuwspoort“, besluit Heymans.

Foto: RTL
14 Reacties op “Ton Elias vindt Jos Heymans net foute Duitser uit WOII”


 1. A van

  klopt, het is een vuile rat net als de meeste journalisten.

 2. PA

  Is Ton Elias al aan de lijn. Wat een kwal.

  Hij is niet voor niets van de verkiezingslijst van de VVD geschrapt. Hij was namelijk een bullebak naar andere collega’s.

 3. rook

  ton wil je mijn ontslag brief lezen
  is dit nep nieuws
  of
  nep respons

 4. Michiel

  Kan ie beter tegen Henk Kamp zeggen.
  Elias en zijn jiddische streken.

 5. Stimpy

  Lol, de debiel ontkent het niet eens. Hij is niet boos op zichzelf om zijn achterlijke uitspraak, maar dat het wereldkundig is.

 6. Joop Draai

  Dus alleen durven te beledigen als je gedekt wordt door geheimhouding? dan ben je zieliger dan zielig.

 7. Ron

  Jos Heymans, jammer dat hij weg is bij RTL. De beste politiek verslaggever van Den Haag. Frits Wester mag zijn veters niet eens strikken.

 8. David

  “nieuwspoortcode”…. Meer hoef je niet te weten om te begrijpen hoe ziek dat spel is tussen politici en journalisten…. Volksverlakkerij achter gesloten deuren…

 9. B

  Elias is er nog steeds niet overheen dat hij afgeserveerd werd bij de VVD.

 10. Karel

  Die baas van jou die is fout geweest in de oorlog, dus RTL heft het MINST recht van spreken over fout zijn in een oorlog. Eikel die je bent.

 11. anoniem

  Gaat er daarnaast aan voorbij dat er toen ook talloze foute NL-ers waren..

 12. Kaaskijker

  Ik weet niet wat Jos Heymans voor iets verschrikkelijks heeft geschreven maar op het eerste gezicht zit Ton Elias zit fout. En het getuigd van echte ‘elite’ als je journalisten als dienstbare dienaren ziet die je mag uitfoeteren. De VVD is een arrogante partij geworden.

 13. echtwaar

  Hahaha.
  Ton Elias is een hele enge vetklep maar inderdaad, Jos Heymans is net een foute Duitser.

 14. aammehoela

  Elias is een man die je moet mijden. Anti NPO en blijkbaar dus ook geen hoge dunk van RTL. Wat een mafkees, terecht dat deze gast niet meer in de kamer zit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.