Tino Martin: ‘Succes niet te danken aan SBS 6’

Geplaatst op Fri 10 Nov 2017 om 15:00

Volkszanger Tino Martin, die in juni in de Ziggo Dome stond, heeft niet het gevoel dat hij zijn succes te danken heeft aan zijn deelname aan de SBS 6-show Bloed Zweet en Tranen in 2015. Dat vertelt hij in de Weekend. Martin deed in 2002 mee aan de Soundmixshow, in 2007 aan Idols en in 2015 aan Bloed Zweet en Tranen. Pas na die SBS 6-show brak hij enigszins door. “Mijn deelname aan Bloed Zweet & Tranen viel samen met andere omstandigheden“, zo laat de zanger weten.

Hij brak tijdens de SBS 6-show door, maar niet dankzij die show, aldus Martin. “Ik brak toen net door met mijn grootste hit Jij Liet Mij Vallen, dus eigenlijk had ik er helemaal niet aan mee hoeven te doen. Ik heb toen ook niet kunnen laten zien wat ik waard was. In die periode was ik ook nog eens veel te dik. Het was leuk om mee te maken, maar ik had het programma heel goed kunnen missen.

De zanger vindt het jammer als mensen zijn succes aan dat SBS-programma ophangen. “Aangezien Bloed Zweet & Tranen zo’n 2,5 jaar geleden nog op tv was, zeggen mensen wel eens: ‘Dat programma heeft je toch aardig ver gebracht’. Maar dat heeft er niks mee te maken, dat zou echt te veel eer zijn. Ik heb alles aan de Soundmixshow, mijn team en mijn eigen inzet te danken.”

Aan de Soundmixshow heeft Martin veel goede herinneringen. “De Soundmixshow was geweldig. Ik was als jongen van 17 jaar voor het eerst op tv, en dat voor miljoenen mensen. Dat ik het nu zo ver heb geschopt is daar ooit begonnen. Maar Idols was niks voor mij, daar was ik gewoon het type niet voor.

Tino Martin in Bloed Zweet en Tranen:

Foto: YouTube
17 Reacties op “Tino Martin: ‘Succes niet te danken aan SBS 6’”


 1. Woodstock

  Ondankbaar type. Voor die show heeft hij wel aan andere programma’s meegedaan, maar dat zorgde niet voor een doorbraak. Dat kwam pas na Bloed, Zweet & Tranen. Beetje laf dat hij dat niet wil erkennen.

 2. Nick

  Niks ondankbaar aan. Tino werkt heel erg hard en dat werpt zijn vruchten af.

  Gewoon op het juiste moment de juiste muziek uitbrengen.

 3. Daniel

  Waarom klinkt dit type zangers allemaal, maar dan echt allemaal, hetzelfde? Snikjes, overdreven articulatie, overbodige roeptoeterij (come on, handjes, yeah).

 4. Ano Nymous

  Daniel. Datzelfde vroeg ik me ook af.
  Telkens zelfde soort muzak alleen de naam is telkens anders…

 5. Ano Nymous

  Shows als Bloed Zweet en Tranen (?) zorgen nooit voor doorbraken. Daar draait het alleen om de kijkcijfers.

 6. Mark

  Wel zielig voor hem dat ie doorgebroken is, nu moet ie in twee delen verder leven. Daar wordt je toch gewoon “brak” van.

 7. Ano Nymous

  Doorgebroken? Deze man?
  Alleen bekend bij luisteraars van 100%NL waarschijnlijk.
  Mainstream in ieder geval niet.
  Ik zou geen liedje van hem kunnen noemen. En ik zal heus niet de enige zijn.

 8. donnerd

  Nog nooit van die ‘vent’ gehoord…

 9. Graaf Volkert

  Wie wel? @donnerd.
  Ik ook niet. Alleen de naam hier weleens voorbij zien komen…

 10. l0la

  alleen bekend bij de analfabeten ‘simpele, en de kampertjes,

  maar je kunt er wel rijk mee worden ,dat wel, ,

 11. E. Hartsma

  Zelfs bij 100%NL is hij niet doorgebroken. Waar dan wel? Niemand die het weet, waarschijnlijk alleen bij zijn Facebook vrienden. Het is trouwens geen gehoor zoals die jongen zingt, een en al imitatie.

 12. Graaf Volkert

  Lijkt me niets meer dan een hype, E. Hartsma.

 13. Erik

  Over een jaar bestaat sbs niet meer, kijkt niemand naar.

 14. ron

  Dus je hebt het op eigen kracht gedaan???
  Of heb je iemand iets moeten doen

 15. Noëlla

  Ik ben het wel met hem eens. Al die talentenjachten op tv willen de eer ontvangen als er iemand een beetje succes heeft. Net als ene Rolf Sanchez, die was meer dan 5 jaar geleden tweede geworden bij xfactor en doet het nu goed in latijns-america. Je kan mij echt niet wijs maken dat dit door de xfactor komt.

 16. Mollenvanger

  Hoog josti gehalte

 17. Anootje

  Noëlla.

  Rolf Sanchez is naar Latijns Amerika gegaan omdat hij hier geen successen boekte, geen voet aan de grond kreeg. Een van zijn ouders is daarvandaan en zodoende is hij het daar gaan proberen.

  Daar heeft X Factor niks mee te maken…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.