The Passion volgend jaar in achterstandsbuurt Bijlmer

De NPO 1-hit The Passion wordt in 2018 live uitgezonden vanuit de Amsterdamse achterstandsbuurt Zuidoost, ook wel bekend als de Bijlmer. Dat hebben KRO-NCRV en EO vandaag laten weten. Na Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede, Amersfoort en Leeuwarden is voor de achtste editie Amsterdam aan de beurt. “De Bijlmer is één van de verrassendste buurten van Nederland. Zo zijn er maar liefst 150 kerken in dit stadsdeel te vinden“, zegt EO-directeur Arjan Lock.

KRO-NCRV directeur Yvonne de Haan is ook enthousiast: “Dat we het eeuwenoude paasverhaal dit jaar samen gaan beleven in De Bijlmer kan met recht een hoogtepunt genoemd worden. Nooit eerder vertelden we het verhaal van The Passion vanaf een plek met zo’n gemêleerde bevolking: de Bijlmer, waar maar liefst 130 verschillende nationaliteiten samenkomen. The Passion 2018 staat voor diversiteit en verbinding.”

Stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh van Amsterdam Zuidoost is door het dolle heen: “Dit jaar staan we uitgebreid stil bij het 50-jarig bestaan van dit bijzondere stukje Amsterdam. The Passion is voor ons een van de hoogtepunten van deze viering. Zuidoost bruist en leeft, is een broedplaats voor talent en is volop in ontwikkeling. Wij zijn er trots op om dat via The Passion met Nederland te delen.

Voor de bekendmaking van de opnamelocatie hebben EO en KRO-NCRV een groot verlicht kruis voor het treinstation van de Bijlmer gelegd. Hopelijk hebben ze hem vastgemaakt aan een paaltje.

The Passion is op 29 maart 2018 te zien op NPO 1.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen