Succesvolle NPO 2-serie Hollands Hoop mag verder

De dramaserie Hollands Hoop, waarvan momenteel het tweede seizoen wordt uitgezonden op de zaterdagavond van NPO 2, krijgt een derde seizoen. Dat zijn de makers, omroepen BNNVARA en NTR en de zenderleiding overeengekomen. Franky Ribbens schrijft wederom het scenario en de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan. “We zijn nog lang niet uitverteld en alle personages die het dit seizoen overleven, mogen uiteraard weer mee naar de ‘High North’“, zeggen zij.

Hollands Hoop vertelt het verhaal van psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema) die met zijn gezin naar het hoge noorden is verhuisd en daar in de cannabisteelt terecht is gekomen.

In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders.

De hoofdrollen worden gespeeld door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin en Hadewych Minis. Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders maakten in seizoen twee hun entree.

Begin november won scenarioschrijver Franky Ribbens de prestigieuze Kees Holierhoek Scenarioprijs voor Hollands Hoop. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan de scenarioschrijver van het beste Nederlandse televisiedrama. De jury roemde de dialogen en noemde Hollands Hoop een ‘oer-Hollandse thriller met een hoofdrol voor het landschap.’

De eerste twee afleveringen van het tweede seizoen trokken allebei afgerond 470.000 kijkers (8 procent), een prima score voor NPO 2. Het nieuwe seizoen wordt vanaf 2018 opgenomen.

Foto: Bert Pot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen