Sneller dan verwacht 100.000 abonnees tv-gids MAX

MAX Magazine, de tv-gids van Omroep MAX, heeft vandaag de 100.000ste abonnee verwelkomd. “Eerder dan verwacht“, meldt de verraste omroepbaas Jan Slagter in een persbericht. MAX Magazine maakt al sinds de start in maart 2013 een onstuimige groei door, waar de tv-gidsen van de andere omroepen al jarenlang een dalende lijn laten zien, aldus de baas van de seniorenomroep. “We waren uitgegaan van februari volgend jaar. Ik vind dit echt een fantastisch resultaat.

Met ruim 100.000 abonnees en een wekelijkse losse verkoop van 32.500 exemplaren, staat MAX Magazine inmiddels in de top vijf van de omroepgidsen in Nederland, aldus de omroep. “Ook de losse verkoop van MAX Magazine is in 2017 met 10 procent gestegen.

Jan Slagter: “Ook de advertentieverkoop van het blad is bijzonder goed. Inhoudelijk voldoet het magazine volledig aan de verwachtingen van de lezers. De rapportcijfers zijn uitstekend en het toekomstperspectief is goed. Dit allemaal in het licht van een complexe markt, waar oplages dalen en advertenties afnemen. MAX Magazine toont aan dat het ook anders kan.

Hoofdredacteur en uitgever Peter Contant verwacht het succes van MAX Magazine ook in 2018 verder te kunnen uitbouwen. “Ik denk dat we met onze combinatie van lifestyle magazine en programmagids echt een ander soort magazine hebben dan de andere omroepen.”

Natuurlijk profiteren we ook van het succes van de omroep. Jan Slagter heeft van MAX een merk gemaakt met veelbekeken programma’s, drukbezochte ledendagen en een positieve uitstraling die veel mensen aanspreekt. Die beleving lees je terug in het blad.”

De grootste tv-gids van ons land is nog altijd Veronica Magazine. Daarna volgen TROS Kompas, Mikro Gids en VARAgids. Voor een volledig overzicht ziet u de website Svdj.nl.

Foto: MAX/Stef den Boer

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen