Sinterklaasintocht voor vierde jaar op rij boven 2 miljoen

Geplaatst op Sun 19 Nov 2017 om 8:58


De kijkcijfers van zaterdag 18 november 2017 (SKO)

De nationale intocht van Sinterklaas trok zaterdagmiddag vanaf twaalf uur ruim 2,2 miljoen kijkers naar NPO 3, maar liefst 73 procent van álle tv-kijkers op dat moment. Daarmee was het de meest bekeken tv-uitzending van de hele zaterdag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is het vierde jaar op rij dat er meer dan 2 miljoen mensen naar de intocht van Sinterklaas kijken. In 2016 zaten er nog 2,1 miljoen kijkers voor de buis, in 2015 waren dat er 2 miljoen en in 2014 maar liefst 2,4 miljoen.

De score in 2014 was de hoogste score in vele jaren. In 2013 wist de intocht 1,9 miljoen kijkers te boeien en in 2012 zaten 1,8 miljoen kijkers klaar.

De intocht van Sinterklaas werd uitgezonden op jongerenkanaal NPO 3. In het verleden werd de uitzending gelijktijdig uitgezonden op NPO 1 met doventolk, maar dat is sinds 2011 niet meer het geval. Tegenwoordig is die uitzending te zien op internet.

Direct na de Sinterklaasintocht trok de film Shaun Het Schaap maar liefst 524.000 kijkers (29 procent), een topscore. ‘s Avonds wist het Sinterklaasjournaal nog 827.000 kijkers (19 procent) te bekoren.

Sinterklaas scoorde gisteren om twaalf uur ‘s middags zelfs meer kijkers dan tv-koningin Linda de Mol deed op prime time. Haar programma Oh Wat Een Jaar was met bijna 2,1 miljoen kijkers (35 procent) de winnaar op prime time. Aansluitend trok &Chantal 1,3 miljoen kijkers (23 procent).

Het zilver was voor NPO 1: Sorry Voor Alles stelde teleur met 746.000 kijkers (13 procent), waarna De Kwis uitkwam op 1,2 miljoen kijkers (20 procent).

Het brons is voor SBS 6, al volgt de zender op afstand. Circus Gerschtanowitz kwam niet verder dan 420.000 kijkers (7 procent). Daarna deed Komt Een Man Bij De Dokter 361.000 kijkers (6 procent).

De enige andere zender die op prime time de top 25 haalde was NPO 2: Hollands Hoop was hekkensluiter met 376.000 kijkers (7 procent).

Vooravond en late avond

Het Achtuurjournaal (1,6 miljoen), Zesuurjournaal (1,3 miljoen), Kassa (1,1 miljoen), EenVandaag (982.000), Half Acht Nieuws (902.000), Sinterklaasjournaal (827.000), Eigen huis en tuin (662.000), RTL Boulevard (627.000) en Lachen Om Home Video’s (512.000) waren de vooravondtoppers.

Op de late avond waren Studio Sport Eredivisie (1,3 miljoen), Van der Vorst ziet sterren (653.000), Hart van Nederland (600.000) en Shownieuws (542.000) het meest in trek.

RTL 4 avondmarktleider

RTL 4 was avondmarktleider met 21 procent marktaandeel, NPO 1 pakte zilver met 20 procent en SBS 6 brons met 8 procent.

Top 15
01. Intocht Sinterklaas (NPO3) 2.219.000
02. Oh Wat Een Jaar (RTL4) 2.062.000
03. Journaal 20:00 (NPO1) 1.632.000
04. &Chantal (RTL4) 1.332.000
05. Studio Sport Eredivisie (NPO1) 1.324.000


06. Journaal 18:00 (NPO1) 1.292.000
07. De Kwis (NPO1) 1.188.000
08. Kassa (NPO1) 1.145.000
09. EenVandaag (NPO1) 982.000
10. Half acht nieuws (RTL4) 902.000


11. Sinterklaasjournaal (NPO3) 827.000
12. Sorry voor alles (NPO1) 746.000
13. Eigen huis en tuin (RTL4) 662.000
14. Van der Vorst ziet sterren (RTL4) 653.000
15. Studio Sport (NPO1) 645.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 21.2%
2. NPO1 / 20.1%
3. SBS6 / 8.0%
4. FS1E / 4.9%
5. NPO2 / 4.9%


6. RTL7 / 4.4%
7. NPO3 / 3.5%
8. RTL8 / 3.4%
9. NET5 / 3.0%
10. Vero / 2.4%


11. RTL5 / 2.2%
12. Ziggo / 1.3%
13. SBS9 / 0.9%
14. Comedy / 0.8%
15. Discov / 0.8%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 31,2%
2. Publieke Omroep 28,5%
3. SBS Groep 14,3%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)

 

Noot bij marktaandelen per zendergroep: het gaat hier om de opgetelde marktaandelen van de drie grootste zenders van NPO en de vier grootste zenders van RTL en SBS.

Foto: NTR, Roel Jorna
72 Reacties op “Sinterklaasintocht voor vierde jaar op rij boven 2 miljoen”


 1. Roy

  Wat een slecht programma was sorry voor alles, misschien wel het slechtste programma wat er de laatste jaren op tv is geweest

 2. B.

  Linda blijft De kijkcijferkoningin van Nederland!

 3. Wollter

  Genoten van Sinterklaas.
  RTL de eerste…..
  Veronica doet het beter!

 4. Wollter

  Veronica deed het helaas niet gisteren

 5. Jan

  Leve Friesland!

 6. Sander b

  Knap wat Linda en Chantal presenteren maar aan mij is dat echt niet besteedt. Helemaal het programma van Chantal wat slecht.

 7. Tvjunkie

  Zelfs de weggelopen kijkers van NPO1 gaan niet naar SBS6. Wat zal Winston balen. Die heeft ook nog minder kijkers dan het al was. Robs Grote Tuinverbouwing om 1700!! gaat hem nog ruimschoots langs.

 8. Tvjunkie

  @ Sander b…..precies niet aan jou besteed, maar wel weten dat het slecht is? Terwijl je niet kijkt? Vreemd!!

 9. Tom

  Die lage cijfers voor Hollands Hoop. Zo jammer.

 10. X

  @Tom: Helemaal met je eens! Prachtige serie. Mooie beelden, veel humor en mooi geacteerd.

 11. Henk

  opvallende score van robs tuinverbouwing op sbs6. 1700uur smiddags.. meer dan 600.000 kijkers. rtl had eigen huis en tuin daar neer moeten zetten

 12. Rob

  Is dit de best beken aflevering van oh wat een jaar ?. Ik denk dat jaren 90 toch meer mensen aanspreekt ( meer kijkers en dat het beter scoort in de de doelgroep waar rtl zich opricht). Jaren 60/70 zou ik seizoen 2 niet meer doen . Jaren 80 nog wel per seizoen 2 keer maar vaker vanaf jaren 90 tot 2010. Die Ruben Nicolai zou niet meer doen (irritante gast) en daar voor in de plaats bv Beau van erven dorens. Als laatste ik zou per team 2 gasten doen. Maar rtl heeft een programma weer wat lekker scoort op de zaterdagavond.

 13. yves

  Op zich best een leuk programma oh wat een jaar alleen jammer dat Linda niet normaal kan doen. Ik stoor me vreselijk aan haar gedrag. Echt jammer.

 14. Willem

  Gelukkig dat het Amsterdams tuig is gestopt in Friesland. Te gek voor woorden dat politieke partijen een kinderfeest laten verzieken door dit zieke tuig. Had dit schorem op een andere manier naar Amsterdam gestuurd. En je ziet als die relschoppers uit Amsterdam er niet bij zijn dan kun je een leuk kinderfeest organiseren. Hoop dat mensen buiten de randstad ook in actie komen tegen het Amsterdamse schorem.

 15. Sander b

  @tvjunkie

  Leer eerst even lezen. Ik zeg juist dat het knap is wat ze presenteren, maar dat ik het, dis persoonlijk, slecht vindt.

  En wat ik er persoonlijk van vindt zegt niks over het programma. Of dit nu slecht of goed is. Ik zeg altijd dat de kijkcijfers bepalen of een programma voor de grote groep goed of slecht is en dit scoort en is dus goed.

 16. Ron

  Nacht van de Popmuziek was weer geweldig. Jammer dat Matthijs er niet was, ik miste zijn enthousiasme in deze episode. Maar Eric Corton was een waardige vervanger moet ik zeggen.

 17. jan

  Het normale tv kijken is nog springlevend ,ik ben geen fan van rtl maar ze komen toch sterk weer terug .

 18. Bart

  @Rob Oh wat een jaar is best een goed idee. Alleen de uitwerking is gewoon jammer. Nu is het de wie is er grappiger Jeroen of Ruben show. Erg jammer!

  Stop met vaste teamcaptains en doe de show volgend seizoen met 2 teams van onbekende Nederlanders. Desnoods aangevoerd met een zelf gekozen (dus wisselende) bekende Nederlander. De show wat grootser aangepakt met o.a. ook wekelijks 1 of 3 wisselende spellen uit shows van vroeger. Ook mist de show echt de band zoals bij Ik Hou van Holland.

 19. GW

  Heeft iemand gisteren de k*topmerking van Frank Dane naar Miljuschka Witzenhausen gezien?

 20. Bart

  @Ron En jammer dat een Nacht van de popmuziek al om 2.00u is afgelopen. Het is een keer per jaar dus doe het dan ook echt de hele nacht. Pak eens uit als tv zender.

 21. Mike

  Wat voor opmerking?

 22. kees de Vries

  Zo blij met Fryslân!!!

 23. PA

  Genoten van Sinterklaasfeest.

  Alle kleuren waren vertegenwoordigd. De komende jaren zal Piet een uiterlijk krijgen waar voor ieder wat wils in zit.

  Het is geven en nemen in de wereld.

  Racisme is een kwaad. PUNT

 24. Bart

  @PA Ik weer niet welke intocht jij hebt gekeken? Er waren Zwarte en roetveeg pieten. 1 witte piet. Die is wit omdat volgens het verhaal ze voor de eerste keer mee is en dus nog niet door de schoorsteen is geweest. Zij zal dus later in het Sinterklaasjournaal steeds zwarter worden. De NPO en ook de rest van Nederland hoeft en gaat niet buigen voor een betrekkelijk klein groepje tegenstanders en tevens haatzaaiers. Als deze mensen het hier niet bevalt dan moeten ze lekker ophoepelen naar ergens waar ze het wel fijn hebben.

 25. Chiel

  @Bart, dit is JUIST een programma dat werkt met onbekende Nederlanders. BN-ers kunnen presteren, het leuk maken, gewend aan de camera.

 26. GW

  @Mike 10:59:

  Miljuschka was, om de een of andere reden, de hele uitzending al, bloednerveus. Waarom weet ik niet, want ze doet het hartstikke leuk bij RTL Boulevard. Ze moet wat meer vlieguren maken, maar ze doet het nu al goed. Anyways, Frank Dane moet gezien hebben dat ze bloednerveus was, maar vond het toch nodig een stomme opmerking te plaatsen.

  Het was zo’n snel tussenitem en het ging over de ex van Frank Masmeijer. Ja random, ik weet het. Lol. Masmeijer die vast zit vanwege een alternatieve carrièrekeuze… Iedereen die de afgelopen paar jaar niet met zijn hoofd in zijn/haar r**t heeft rondgelopen, weet dat Witzenhausen een moeilijke familiegeschiedenis heeft. Vanwege haar oom. Waar ze verder helemaal niets aan kan doen. Hij weet ook vast dat haar hele familie doodsbedreigingen krijgt (is immers uitgebreid in het nieuws geweest) en dat ze, al zou ze dat willen, gewoon niets kan zeggen over het hele familiegedoe. Wil ze zeg maar de Kerst nog heelhuids kunnen halen. En wat vraagt Frank Dane aan Miljuschka, op een gespeeld naïeve en jolige toon na dat Masmeijer-item? “Wat vind JIJ daar nou van?” Die daarop zichtbaar schrok, verstijfde en dicht klapte. Stamelde zoiets als “ik zeg daar even niets over”. Het was geen foutje. Het was een sneer vermomd als een vraag.

  Ik hoop dat je blij bent met je bijdrage Frank.

 27. koos

  Jammer dat de hypocriete huichelaarster Diewertje Blok dat blijft presenteren.

  Sinds zij zich achter die heel kleine linkse radicale diversiteiten kliek heeft gesteld om het eeuwenoude Nederlandse kinderfeest van Sinterklaas en zwarte piet te devalueren, zou zij niet aan de presentatie van dit programma mogen deelnemen.

  Ik keek er ook met de kinderen met een ander gevoel naar.

  Diewertje meent er geen barst van, dus een nagemaakt en onecht mens.

  Zij moet volgend jaar echt vervangen worden door een fris iemand die respect heeft voor de grote meerderheid in dit land.

  In Dokkum wonen nog kerels, die de maniakken buiten hun stad hielden.
  De randstad is in feite geen Nederland meer.

 28. Bleke Piet

  Volgend jaar weer de intocht in Friesland.
  Nooit meer in de Randstad s.v.p. want die verzieken alles.
  Ik blijf maar lachen, wat een goede actie van Friesland gisteren.
  Deze provincie weet beter wat er leeft in Nederland dan die muppets
  in de Rampstad

 29. Bleke Piet

  PA
  Sun 19 Nov 2017 om 11:07
  Ga svp terug naar je eigen land

 30. X

  @Ron@Bart: Ik vond het ook een mooie uitzending van De nacht van de popmuziek, maar eigenlijk alleen oude fragmenten. Nu Is dat aan mij goed besteed als bejaarde NPO-kijker ;) maar mijn zoon die even meekeek had er niet zoveel mee. Of is dit juist voor generatiegenoten van de presentatoren bedoeld? Verder zou dit van mij wel vaker uitgezonden mogen worden. Wat een feest om naar te kijken en luisteren en wat een kennis hebben die mannen. Bewijzen ze elke keer weer.

 31. Pino

  Wow Hollands Hoop virige weer 700.000 nu naar 376.000 kijkers over……. dat is bijna een halvering. Goede kwaliteitsserie die men misschien beter aansluitend op de plek van Penoza had moeten uitzenden. Of waarom niet op primetime op NL1.
  Ben wel benieuwd hoeveel mensen dit uutgesteld of via internet bekijken.

  Gelukkig js het derde seizoen juist net reeds besteld.

 32. Joop

  Verbazingwekkend. Ik neem aan dat mensen alleen keken omdat ze nieuwsgierig waren. Misschien speelde het slechte weer ook een rol.

 33. Bertje

  RTL5 valt weer buiten de top 10.

 34. tom

  @pino. Hollands Hoop vorige week live 470.000 kijkers, met uitgesteld erbij 700.000…

 35. J

  Weet Ik Veel start op 13 januari, combi met Op Goed Geluk dus:
  https://campaign.rtl.nl/20/75486A4C-ED83-DCAA-7AE7-6727624B0719/v1.cfm?id=75486A4C-ED83-DCAA-7AE7-6727624B0719

 36. Piem

  @GW, ben jij een tienermeisje en schrijf je dit vanuit je tienerkamer met posters van paarden en Buddy Vedder op je muur? Zo leest het wel in ieder geval.
  Frank Dane is oke. Miljushka zit al tig jaar in het tv vak met ook live tv bij TMF maar kan het nog steeds niet. Vlieguren heeft ze niet nodig.

 37. GW

  @Piem 13:20: Ik zal even happen. :)

  Goed dat je het zo leest. Dan heeft het je in ieder geval vermaakt ;) .

  Buddy Vedder? Wie is Buddy Vedder? Ik moest ‘m googlen. Is dat die Geföhndkapselacteur van GTST?

  Er bestaan er anno 2017 nog daadwerkelijk paardenmeisjes? Is dat nog echt een ding? Ik ken alleen maar tienermeisjes die druk bezig zijn met uitgaan, voor de likes outfits shooten voor hun instagram. En druk whatsappend en al slingerend naar school fietsen. Ik heb al drie eeuwen geen paardenmeisje meer gezien, maar oké. Wat jij wilt joh :) .

 38. Bart

  @X Het had op NPO1 gemoeten en de dan hele nacht. De TOP2000 a gogo en Serious Request talkshow horen ook op NPO1 en niet op een jongerenzender zoals NPO3 dat wil zijn en dat na al die jaren nog steeds niet is. RTL5 overigens ook niet.

 39. Bart

  @Chiel Vind jij het leuk dan? Ik heb anderhalve aflevering geprobeerd. Linda staat maar te lachen om Ruben en Jeroen. Ik snap werkelijk niet wat er te lachen valt. Het zijn 2 haantjes die op willen vallen. Kijk mij eens even lollig zijn. Ruben was even leuk bij De Lama’s in het begin maar is verder volstrekt talentloos. Ook niet op zijn plek bij Boulevard. Heeft niets op tv te zoeken. Jeroen is een hele goede acteur en een terechte winnaar van een Televizierster daarvoor. Met acteren moet hij zeker doorgaan maar hij moet echt stoppen met die schijtlollige spelshows.

  @GW De enige reden waarom Miljoescha zoveel te doen heeft bij RTL is omdat Erland Galjaard haar wel een lekker wijf vindt. Ik kan me voorstellen dat Frank gaat sneren als je naast zo’n dom wijf moet staan. Ze heeft het gewoon niet. Net als Renate Gerschtanowitz. Beiden waren bij TMF al niet het beste wat die zender voort heeft gebracht. Frank Dane hoort bij Boulevard een van de anchormannen te zijn naast Beau en Peter. Had vanaf het begin al gemoeten. Een van de weinige nieuwe en frisse aanwinsten bij RTL de afgelopen jaren.

 40. aammehoela

  LANG LEVE FRIESLAND. Zij hebben namens ruim 80% van de Nederlanders eindelijk laten horen waar wij Nederlanders voor staan. Namelijk het behoud van Zwarte Piet. Wij laten ons de mond niet snoeien door een stelletje schreeuwerds uit de Bijlmer en andere delen van de Randstad. Wij zijn Nederland, Friesland en alle andere provincies en wij gaan nu eindelijk eens laten staan wat onze cultuur en geschiedenis inhoudt. LANG LEVE ZWARTE PIET EN LANG LEVE FRIESLAND.
  Trouwens, in hun eigen land (Suriname) en op hun eigen eilanden wordt het feest met Sinterklaas ook gevierd met inderdaad Zwarte Piet !!!!!!!!!! En vanwege het feit dat Zwarte Piet weer terug mag keren bij de NPO gaan de kijkcijfers ook weer omhoog. Inderdaad, de zwarte piet wordt zwart vanwege de schoorsteen!!!!!!!!!!!

 41. X

  @Bart: Mee eens. Jongeren hebben niet zoveel met deze mannen en muziek. Hoewel ik als jongere ook geinteresseerd was in de geschiedenis van muziek, hoe een genre ontstaan is, of ik het nou mooi vind of niet. Maar ja, andere tijden.
  Wat betreft SQ : dat vind ik wel op 3 passen, omdat dit door radio 3 geinitieerd is, wat een jongerenzender is. En ik hierin òok niet geinteresseerd ben, maar dat is persoonlijke mening.

 42. Martijn M

  Top 10
  Uitgesteld Kijken
  Zaterdag 11 november

  01. NPO 2 – Hollands Hoop – 235.000
  02. NPO 1 – De Kwis – 194.000
  03. RTL 4 – &Chantal – 130.000
  04. RTL 4 – Oh, Wat Een Jaar! – 122.000
  05. NPO 1 – Sorry Voor Alles – 109.000

  06. NPO 3 – Line Of Duty – 98.000
  07. SBS 6 – Circus Gerschtanowitz – 69.000
  08. NPO 1 – Kassa – 53.000
  09. NPO 2 – Andere Tijden – 53.000
  10. NPO 2 – Blauw Bloed – 52.000

  Top 10
  Uitgesteld Kijken
  Zondag 12 november

  01. NPO 3 – Zondag Met Lubach – 268.000
  02. NPO 1 – Ik Vertrek – 237.000
  03. NPO 1 – Maestro – 135.000
  04. RTL 4 – All You Need Is Love – 113.000
  05. RTL 4 – Loch Ness – 105.000

  06. NPO 1 – De Kwis – 101.000
  07. NPO 3 – Draadstaal – 86.000
  08. SBS 6 – Stegeman Op De Bres – 57.000
  09. NPO 3 – Voetbalmaffia – 54.000
  10. Net 5 – The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (Film) – 44.000

 43. GW

  Hi Bart 13:59, ik ben het op veel fronten met je eens. Ik schreef onlangs ongeveer hetzelfde over “Oh wat een jaar” en Frank Dane. Dane is een aanwinst voor Boulevard. Neemt niet weg dat ik die opmerking naar Witzenhausen lullig vond. Zie ook (moest effe zoeken hoor):

  http://www.mediacourant.nl/2017/11/de-jong-npo-1-geeft-de-zaterdagkijker-weg-aan-rtl-4/

  http://www.mediacourant.nl/2017/11/marieke-elsinga-ja-de-chemie-met-beau-was-beter/#comments

  Wat betreft Miljuschka Witzenhausen ben ik het niet met je eens. In dat ene programma “TV-chef van Nederland” vond ik haar rol vermoeiend. Ze wilde te graag. Dat hele programma was sowieso slecht geproduceerd.

  Ik zag haar onlangs aanschuiven bij RTL Late Night. Wilde graag het gesprek met Nigella Lawson zien. Daar stelde ze beter voorbereide vragen in tien keer beter engels dan gastheer Tan. Toegegeven, dat is niet zo moeilijk, maar haar bijdrage en passie voor het onderwerp (eten!) viel me wel op. Ze komt vooralsnog beter tot haar recht in 1 op 1-gesprekjes. Niet iedereen heeft de gave meteen zichzelf te kunnen zijn in een nieuwe TV-functie. Dat betekent in mijn optiek niet dat ze dan maar helemaal geen tv-talent heeft. De tijd zal het leren. Tot die tijd kunnen we er over blijven kibbelen ;-) .

 44. Rob

  @ Bart
  Precies wat ik bedoel met paar aanpassingen is het een veel leuker programma.

  @ j
  Rtl 4 dus 6 januari film 8 weken die combi en tegenover finale wie is de mol dan hh weer cabaret of film . Daarna nog onduidelijk wat op zaterdag komt misschien iets nieuws en alles mag op zaterdag ?.

 45. J

  @Rob: Ik verwaht op zaterdag bij RTL4 ‘Alles Mag Op Zaterdag’, ‘Professor Nicolai & Dr. Beckand’ en eventueel nog ‘Wie Ben Ik’. Verder krijg je nog de TV kantine en Benidorm Bastards. En werkt RTL4 aan een nieuwe dansshow, zal ook wel op zaterdag moeten? Vrijdag is vol of HGT op zaterdag en Alles Mag weer op zondag.

 46. J

  @ Rob: Overigens heeft Op Goed Geluk 6 opnames…

 47. Bart

  @J Ik vind Weet ik veel en Op goed geluk niet echt een combi voor op 1 avond.

  @X Ik heb het alleen over de Serious Request talkshow en niet over het kijkradio gedeelte. Het wordt trouwens tijd dat Serious Request verhuist naar Radio 2. Het evenement past totaal niet meer bij 3FM. De dj zijn veel te licht om het evenement te dragen.

 48. X

  @Bart: Ik kan er eigenlijk niet goed over oordelen, omdat ik me enorm erger aan deze hype elk jaar weer dus zie en hoor er maar flarden van.
  Na 1 jaar was ik er wel klaar mee. Ik vind Giel nl. een vreselijk irritant persoon. Ook al is hij er niet meer bij, ik ben er klaar mee. Net als met De Passion. Maar als anderen dat mooi vinden, prima toch.

 49. Laurens

  @Bart; Eens, Professor Nicolai & Dr. Beckand is een betere combi met Weet ik Veel! Zelfde voor TV Kantine / Op Goed Geluk / Benidorm Bastards.
  RTL4 plaatst Weet ik Veel beter om 21.30 uur. Rond deze tijd komen er veel kijkers vrij na WIDM. Ik denk dat zij eerder WIV kijken dan Op Goed Geluk.

 50. Bart

  @X Ja Giel is mega irritant. Domien overigens ook.
  Het past beter bij Radio 2 voorafgaand aan de TOP2000.

 51. PA

  Bleke Piet

  Sun 19 Nov 2017 om 11:29

  PA
  Sun 19 Nov 2017 om 11:07
  Ga svp terug naar je eigen land
  —————————————-
  Ben ik al.

 52. J

  @Laurens:
  Misschien wel zo dan:
  20:00 Benidorm Bastards en de Boefjes
  20:30 Op Goed Geluk
  21:30 Weet Ik Veel
  23:00 hh

  Ik denk alleen WIV weer om 20:00 of 20:30.

  Later:
  20:00 TV Kantine
  20:30 Professor Nicolai & Dr Beckand
  22:00 ???

 53. J

  Morgen januari schema’s trouwens

 54. Rob

  @ J

  Hollands got nog niks bekend over opnames nog etc . Maar schuiven ze misschien door naar volgende tv seizoen reden Chantal zwanger .Op vrijdag maar weinig weken over na voice kids tot het wk voetbal begint. Voice senior misschien wel op vrijdag die laatste 6/7 weken. Op zaterdag denk ik vanaf 16 maart tv kantine nieuwe dansprogramma/alles mag. Zijn er maar paar zaterdagen tot wk voetbal begint: cabaret/films etc. Holland got even mee wachten mee misschien wel goed en kan dan mooi vanaf eind augustus op de vrijdag en the voice dan pas vanaf november weer.

 55. Rob

  Weet ik veel scoorde de laatste jaren goed tegenover wie is de mol?. Om daar een nieuw programma tegenover te zetten ??. Lijkt mij risico …

 56. Rob

  Nicolai en Beckland op prime time vind ik wel erg zwak voor de zaterdagavond op 4 hoor. Helemaal in de maanden maart/april waar je nog even kan scoren. Vanaf mei beter weer songfestival/ cl finale op zaterdag en wk begin juni. Als je als commerciële zender in mei Iets minder goedkoper programmeert kan ik inkomen om bovenstaande dingen maar voor maart/ april erg zwakkke programmering. We zien het wel.

 57. Bart

  @J De combinatie Weet ik veel en All you need is Love hadden ze zo moeten laten.
  Op zondag dan Op goed geluk, Moordvrouw en Soof.

 58. Bart

  Nicolai en Beckand hoort niet terug te komen. Zeer slechte show met 2 mensen die niets op tv te zoeken hebben.

 59. Robin Martens Lover

  Oh wat een jaar op zich wel leuk, alleen die playback act van Linda, jeroen en ruben moet eruit, wat een wanvertoning , waarom niet live zingen?
  ook zou het programma 2 uur mogen duren met daarin meer fragmenten ui dat jaar en misschien meer gasten die toen bekend waren.

 60. Henk

  2 J, Bart etc.. ik denk dat er t voorjaar geen HGT komt. Voice Kids eindigt op 20 Aprill, vanaf 27 April 6 vrijdagen over tot het WK. IK gok dat de ze combi TV Kantine en Professor Nicolai en Dr Beckand daar neerzetten. 1ste seizoen was ook op de vrijdag te zien. It takes 2 maybe terug op de zaterdag en zie ze ook nog wel voor April en Mei met IHVH komen.

 61. J

  Van mij hoeft Nicolai en Beckand ook niet terug te komen. Zelfde geldt voor Alles Mag…. maar dat scoorde het laatste seizoen om zaterdag 21:40 erg goed (1,5 miljoen). Nicolai en Beckand komt denk ik in mei/begin juni 6x, in plaats van DJTDM. En dan die dansshow? Geen idee!

  Misschien dan Voice Senior 7/8 weken na de Voice Kids. En dan eind augustis Holland’s Got Talent 9x weer gevolgd door TVOH, Voice Kids en Voice Senior.

  Op zondag Moordvrouw, CMC, Doe het Lekker Zelf, Miljoenenjacht en Familie Kruys. Soof pas in het najaar, is meer echt voor Videoland gemaakt gezien die premiere van de week. De 12 van Oldenheim doordeweeks. Nieuwe Buren 3 alleen op Videoland.

 62. A.Zijn

  @Laurens & J Weet Ik Veel gaat echt niet naar 21.30 hoor. Tegenover WIDM hebben ze hiermee 1,5 miljoen kijkers en met iets nieuws kunnen ze wel eens helemaal wegglijden. Dat risico gaan ze echt niet nemen.

 63. A.Zijn

  @J Doe Het Lekker Zelf ?…

 64. J

  @A.zijn: Doe Het Lekker Zelf is dat nieuwe programma van Chantal!

 65. Chiel

  @Bart, nee ik vind het format niks, spreekt me niet aan. Of het nu met bekende of onbekende mensen is. Maar WIDM, Peking Express, Robinson enz. vind ik leuker met mensen die minder bewust van tv/camera zijn. Bij Wie ben ik, Ik hou van Holland enz. heb je JUIST mensen nodig die weten wat te doen bij zo’n programma.

 66. Bart

  @Chiel Ik snap wel wat je bedoeld. Het is alleen zo jammer het de laatste jaren steeds met en door het zelfde clubje gemaakt wordt waardoor het zo’n ego show is. Dit is in Ik Hou van Holland en De jongens tegen de meisjes al heel erg maar Jeroen en Ruben hebben de overtreffende trap weten te vinden in Oh wat een jaar.

 67. Odds

  Wanneer komt de politieserie Odds dan, met Tycho Gernand en Willem Voogd. Zou al begin 2017 komen stond toen in een persbericht van RTL zelf. Serie zou bestemd zijn voor RTL5 en Videoland.

 68. A.Zijn

  @Odds Dat leek mij wel een leuke serie, maar nu het zolang duurt betwijfel ik of het wel zo’n goede serie is geworden…

 69. Chiel

  @Bart, helemaal mee eens! Steeds maar weer dezelfde namen… Sowieso alle shows van Talpa. En is er 1 programma waar Lange Frans NIET in heeft gezeten??!

 70. J

  @Odds, A.zijn:

  Odds zou inderdaad al begin 2017 komen, gek genoeg nog niet verschenen op zowel Videoland als RTL5. In het RTL Magazine 17/18 staat dat Odds nu in productie is voor Videoland (dit terwijl het onder tussen al een jaar klaar is).
  https://issuu.com/robinvandenbroek/docs/rtlmagazine17_18

 71. Rob

  j/a zijn etc

  The big muziek Quiz komt misschien wel in mei/juni prime time op de zaterdag op 4 .met de 2 afleveringen in december kunnen ze mooi even kijken of het scoort om 20 uur op de zaterdagavond.

 72. HJ

  Top dat Zwarte Piet écht zwart is geworden bij het Sinterklaasjournaal. Hiermee is eindelijk een einde gekomen aan die onzinnige discussie. Top! Klasse!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.