SBS 6 zet voorproefjes nieuwe programma’s online

Geplaatst op Fri 24 Nov 2017 om 13:00

John de Mol stal donderdag de show bij de presentatie van zijn nieuwe mediahuis Talpa Network, maar ondertussen was het ook nog een beetje een traditionele tv-perspresentatie. Talpa TV (de nieuwe naam van SBS) kondigde een aantal nieuwe programma’s aan, waarvan De Raadkamer van Peter R. de Vries toch wel de meest opvallende is. Maar het meest spectaculaire nieuwe programma is toch wel de internationale tv-hit The Wall, dat in april nog werd aangeprezen door Carlo Boszhard.

The Wall is een spelshow waarin een enorme muur centraal staat, die bepaalt met welk geldbedrag de kandidaat naar huis gaat. In de Amerikaanse editie kan wel een miljoen dollar gewonnen worden.

Verder komt SBS 6 met Paleis voor een Prikkie, een spin-off met twee kandidaten uit Steenrijk Straatarm, en met Jullie Huis Onze Regels, een soort Jouw Vrouw Mijn Vrouw.

Daarnaast verhuist Nick & Simon: The Dream van AVROTROS naar SBS 6 en komt de zender op 29 december met Het Jaaroverzicht Volgens De Sterren, een soort 5 Jaar Later, maar dan 1 jaar later.

En dan zijn er nog de nieuwe dramaserie Zomer in Zeeland en Klasgenoten met presentator Viktor Brand. Daar doen onder meer Leontine Borsato, Rafael van der Vaart, Thom Hoffman, Bram Moszkowicz en Winston Gerschtanowitz aan mee.

Onderstaand voorproefjes van de nieuwe SBS 6-programma’s:

The Wall

Paleis voor een prikkie

Jaaroverzicht volgens de sterren

Nick & Simon: The Dream

Jullie Huis Onze Regels

Klasgenoten

Zomer in Zeeland

De Raadkamer

Foto: SBS
22 Reacties op “SBS 6 zet voorproefjes nieuwe programma’s online”


 1. Wijskijker

  Ik ben nu al níet benieuwd.

 2. Walt

  Erg leuk allemaal!

 3. rww

  Is de presentatie ergens terug te kijken?

 4. Dag

  Presentatie bij De Wall is heel belangrijk.

  Zal Rik dit gaan doen ipv 5 Golden Rings

  Of mensen er naast zitten in jaar overzicht, zo lang het maar niet langer dan 90 minuten duurt en goede voice over en research

 5. Suomynona

  The Wall wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij… Dan zou ik Marc Klein Essink als presentator niet uitvlakken. Die zou daar ook geknipt voor zijn denk ik.

 6. Tandenborstel

  Weet je wat leuk kan zijn? Als ze Rolf Wouters tevoorschijn toveren voor The Wall. Dat programma heeft misschien wel zo’n showman nodig.

 7. Joost

  Jaaaaaa! Rolf Wouters!!!!

 8. Rovin

  The Wall lijkt me een goed programma. Maar SBS6 moet het groot houden. De perfecte vraag is een goed voorbeeld maar heel simpel gemaakt. Decor te simpel, vragen te simpel en vooral de kandidaten te simpel.

 9. Rovin

  Goeie programmas voor SBS. Nu nog op een leuk tijdslot. The Wall moet op zaterdagavond 2030

 10. Wietse Bart

  Wie komt er dan in Godsnaam met de naam Marc Klein Esink, die heeft alleen als een nepdokter het goed gedaan, de man is acteur en speelt een presentator maar is het niet dus NEEEEEEEE doe dat niet. Hij heeft TOTAAL geen uitstraling

 11. Richard

  RTL 2.0,
  pulp, pulp, pulp

 12. C

  @Rovin inderdaad. Een beetje aanpakken a la 1 tegen 100 of de oude weekend miljonairs. Gewone mensen en geen hysterische uit de welbekende kaartenbak. Niet te simpele en platte vragen en dan wordt dit een succes.

 13. Daan

  Waarom koopt John de Mol dan niet gewoon MediaHuis.be dan heeft hij toch ook de Telegraaf.nl en VNDG

 14. Koen

  Rolf Wouters gaat the wall presenteren.

 15. Bart

  @Wietse Bart Niet dat hij nu opnieuw zou moeten gaan doen, maar De Staatsloterij show deed hij toch best goed? Nog altijd de beste presentator van het programma. Dat programma zou ook zeker mogen terug komen. Past goed bij zowel SBS als RTL.

 16. ano@niem.nl

  Euhm, Nieuw zenderlogo dan ook??? SBS6 wordt dus Talpa TV ?

 17. Ron

  Komt wel nieuwe vormgeving neem ik aan, maar SBS 6 blijft het vooralsnog.

 18. Suomynona

  @ Rovin

  In het geval van The Wall zal het wel groots blijven: het decor staat in Frankrijk en daar zijn al eerder de Vlaamse en Duitse afleveringen opgenomen, dus ik neem aan dat dat voor de Nederlandse versie ook zo zal zijn.

 19. Bart

  @Ron Zou wel dom zijn de naam SBS te blijven gebruiken.

 20. Laurens

  Voor The Wall zou ik Winston Gerschtanowitzch inzetten.
  Zaterdagavond om 21.30 zou prima kunnen. Als de reeks is afgelopen een nieuwe Weekend Millionairs.

 21. Dione

  Jeroen van der Boom The wall! Hij deed weekend mil geweldig of beste liedjes weer terug altijd goed

 22. Sjakie

  Robert ten Brink naar SBS

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.