RTL-Peter haalt vooral voldoening uit lineaire cijfers

Peter van der Vorst weet dat cijfers over uitgesteld kijken steeds belangrijker worden, maar haalt nog altijd de meeste voldoening aan de reguliere kijkcijfers op de dag na uitzending. Dat laat hij blijken in zijn column in Televizier. Van der Vorst vindt het een spannend tv-seizoen. “Gaat het de ‘traditionele’ televisie lukken om zoveel mogelijk kijkers vast te houden, of gaan we met z’n allen nog meer online kijken op de momenten dat het ons uitkomt? Ik hoop het eerste, maar ik vrees het laatste.

De kijkcijfers op de dag na uitzending zijn niet meer zo zaligmakend als vroeger, zegt Van der Vorst. “Het is nu minstens zo belangrijk hoeveel mensen een pro- gramma via internet terugkijken of vooruitkijken. Maar als maker en producent is het toch fijn om direct de volgende ochtend een hoog rapportcijfer te hebben.”

Lineaire cijfers blijven iets bijzonders houden, aldus Van der Vorst. “Het is leuk om te weten dat heel veel mensen op hetzelfde moment speciaal voor jouw programma de tv aanzetten. Daar ga ik in ieder geval dit seizoen weer m’n uiterste best voor doen.”

Momenteel is Van der Vorst te zien met Onschuldig?! en Van der Vorst ziet sterren. “In het voorjaar volgt een nieuwe reeks van Married at first sight en tussendoor draai ik ook nog gewoon mijn RTL Boulevard-diensten. Kortom, een bomvol seizoen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen