RTL-Peter haalt vooral voldoening uit lineaire cijfers

Geplaatst op Wed 22 Nov 2017 om 8:30

Peter van der Vorst weet dat cijfers over uitgesteld kijken steeds belangrijker worden, maar haalt nog altijd de meeste voldoening aan de reguliere kijkcijfers op de dag na uitzending. Dat laat hij blijken in zijn column in Televizier. Van der Vorst vindt het een spannend tv-seizoen. “Gaat het de ‘traditionele’ televisie lukken om zoveel mogelijk kijkers vast te houden, of gaan we met z’n allen nog meer online kijken op de momenten dat het ons uitkomt? Ik hoop het eerste, maar ik vrees het laatste.

De kijkcijfers op de dag na uitzending zijn niet meer zo zaligmakend als vroeger, zegt Van der Vorst. “Het is nu minstens zo belangrijk hoeveel mensen een pro- gramma via internet terugkijken of vooruitkijken. Maar als maker en producent is het toch fijn om direct de volgende ochtend een hoog rapportcijfer te hebben.”

Lineaire cijfers blijven iets bijzonders houden, aldus Van der Vorst. “Het is leuk om te weten dat heel veel mensen op hetzelfde moment speciaal voor jouw programma de tv aanzetten. Daar ga ik in ieder geval dit seizoen weer m’n uiterste best voor doen.”

Momenteel is Van der Vorst te zien met Onschuldig?! en Van der Vorst ziet sterren. “In het voorjaar volgt een nieuwe reeks van Married at first sight en tussendoor draai ik ook nog gewoon mijn RTL Boulevard-diensten. Kortom, een bomvol seizoen.

Foto: RTL
8 Reacties op “RTL-Peter haalt vooral voldoening uit lineaire cijfers”


 1. Wietse Bart

  haarinplant-Peter kijkt naar de kijkcijfers, de stumper.

 2. Frans

  zou van de Vorst in de gaten hebben dat ze in de provincie niets van hem moeten hebben, en maar afgeven op Trump ..terwijl hij zelf geen enkel benul heeft van politiek ,,,de roddelnicht….trouwens wel verbazend dat er veel nichten bij de TV werken… zouden die daar allemaal via Friesland Jobbe gekomen zijn :):)

 3. Meneer Kaktus

  Galjaard kijkt gelukkig niet naar de kijkcijfers (van Petertje).

 4. Papegaaitje leef je nog.

  Ik word altijd een beetje onpasselijk als ik Peter zie. Ik moet dan altijd een beetje braken. Mag ik nog een bakje.

 5. A van

  RTL Reclame komt hier niet meer op de tv net zo als sbs.

 6. Domme Davie

  Verschrikkelijke kerel. Moet je eens op twitter zeggen: meneertje gaat onmiddelijk in de aanval. Je lacht je rot om deze slijmerige minkukel. (Kom d’r maar in, Peterrrrrrrrrrrrr)

 7. dennis

  Die baard staat hem helemaal niet, man is al zo vies behaard, bah!

 8. Wietse Bart

  vieze glijer zonder talent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.