RTL 4 vindt Hannelore Zwitserlood niet te dik voor tv

Geplaatst op Mon 13 Nov 2017 om 9:30

RTL 4 vindt Hannelore Zwitserlood niet te dik voor televisie. Dat heeft de zender laten weten aan de presentatrice toen ze gevraagd werd voor Koffietijd en 5 Uur Live. Het lichaam van Zwitserlood is bovengemiddeld zwaar, terwijl de meeste presentatrices op televisie slank zijn. Toch werd ze gevraagd om Radio 538 in te ruilen voor televisie. “Ik heb mezelf wel even afgevraagd of ik niet te dik was voor televisie. Ik dacht altijd dat je daar slank voor moest zijn“, geeft de presentatrice aan in De Telegraaf.

Ze was ervan overtuigd dat dikke mensen niet op tv horen. “Dat heb ik ook gevraagd aan andere mensen: ‘Vinden jullie me niet te dik?’ Maar iedereen zei: ‘Joh, daar hebben we helemaal niet op gelet.‘”

De moeder van Zwitserlood vindt het echter niet zo prettig om dikkere lichaamsdelen in beeld te zien. “Mijn moeder belde na een uitzending: ‘Hannelore, dat met die korte mouwen moet je niet meer doen…'”

Buiten de focus op uiterlijk om is Zwitserlood heel gelukkig met haar tv-loopbaan. “Verder vind ik het hartstikke leuk om mee te praten in 5 Uur Live. En ook om eens met vrouwen te werken. Ik heb altijd tussen de mannen gezeten en radio-dj’s kunnen behoorlijk haantjesgedrag vertonen. Het is leuk om een keer over mijn kinderen te kunnen praten met mijn collega’s.”

Inmiddels is Zwitserlood helemaal weg bij Radio 538. “Voortaan zit ik vijf dagen per week bij 5 Uur Live en minstens één ochtend per week bij Koffietijd.”

Foto: RTL
34 Reacties op “RTL 4 vindt Hannelore Zwitserlood niet te dik voor tv”


 1. Enzo Voort

  RTL vindt wel meer niet.

 2. B

  Gezellig type. Wat mij betreft mag ze wat meer inbreken in de gesprekken. Zit er nu vaak bij zonder iets te zeggen.

 3. OMG

  Iedereen heeft toch breedbeeld tegenwoordig? :P

 4. Porky

  Jammer dat ze er zo onzeker over is dat ze dit soort dingen vraagt aan RTL. Maar ja, als je moeder al zulke dingen tegen je zegt… :(
  Ik ken haar verder niet, maar als zij in het programma doet waarvoor ze er zit, wat maakt haar gewicht dan in godsnaam uit?

 5. Annoniemus

  Niet te dik ? Ze is zo vet als bagger !!!!

 6. Peet

  @Annoniemus

  Wat een kleuter-reactie!

 7. X

  Ik vond haar altijd leuk op de radio, tv kan ik niet beoordelen want ik zie dit nooit. Maar om iemand op zijn/haar uiterlijk af te kraken vind ik onzin. Ik vind bv Chantal Janzen een mooie vrouw om te zien maar zodra die haar mond open doet is het een vreselijk mens.

 8. Jan Shit

  Ik vind Miss Piggy helemaal niet te dik, hoor.
  Wanneer slikt ze dat voedsel in d’r wangzakken trouwens eens door? Met zulke wandelende vetbommen heeft een mens geen breedbeeld tv meer nodig! Gedverredemme, wat smerig. Blub Blub Blub

 9. Jan Shit

  Peet

  Mon 13 Nov 2017 om 10:41

  De waarheid is hard, Peet (die ook teveel vreet)

 10. Jan Shit

  Ze was ervan overtuigd dat dikke mensen niet op tv horen. “Dat heb ik ook gevraagd aan andere mensen: ‘Vinden jullie me niet te dik?’ Maar iedereen zei: ‘Joh, daar hebben we helemaal niet op gelet.‘”

  Fijn hoor, zulke “eerlijke” mensen om je heen. Goed voor je cholesterolgehalte ook…..
  En, gerustgesteld door deze fijne goedkeuringen, nam ze nog ‘n gezelllige Big Whopper met extra kaas…….-

 11. L.

  Het is alleen jammer dat haar “blokjes” zo geforceerd overkomen. Je ziet dat ze daar aan tafel de teksten voorleest die de redactie heeft geschreven. Begrijp me niet verkeerd, ze doet het meer dan prima, maar ik snap haar rol niet echt. Misschien als ze achter een desk gaat staan dat het minder is.

 12. Jan Shit

  L.

  Mon 13 Nov 2017 om 11:05

  Dat hebben ze geprobeerd, maar ze zakte steeds door die achterhammen heen.

 13. klara

  Jammer dat ze zo weinig zegt ,alleen maar oplezen !!!!

 14. Dochter Kees

  Er zit hier ene Jan Shit heel erg te hopen dat mensen boos reageren op zijn posts.

 15. Dennis

  ach ja, dik op tv is de nieuw trend, zie Esmee van Kampen en deze Hannelore Zwitserlood.

 16. X

  En al die dikke kerels op tv kan wel dus. Ik kijk kwaliteit geen kwantiteit.

 17. kampie

  RTL waar je als werknemer je doel voor de toekomst vasstgesteld moet hebben want anders wordt je beoordeling van het voorgaande jaar niet goed geakkordeerd. Wat een totale onzin.

 18. kampie

  RTL waar je als 40 plusser niet meer aan de bak komt. Leeftijdsdiscriminatie

 19. Jan M.

  Iedere zender moet tegenwoordig zo’n excuus-walvis hebben om niet het verwijt te krijgen alleen maar slanke poppetjes en anorexiapatiënten in te zetten. Dat dikke wijf van de Plus zag ik ook pas weer voorbijkomen. En op deze manier is Linda de Mol niet meer de dikste van RTL.

 20. GW

  Jammer dat ze zelf de aandacht legt op haar figuur. Ik heb er zelf geen moeite mee. Ik ga niet liegen, ik zou zo’n lichaam zelf niet willen, maar uiteindelijk draait hem om de inhoud toch?

  Ik kan wel tig tv-mannen bedenken die niet door de uiterlijke selectie zouden komen als dat doorslaggevend zou zijn. Gek genoeg hoorde ik nooit iets over het zeer corpulente lijf van Mart Smeets of Jack van Gelder. Mart Smeets weegt gewoon 120 kilo plus. Met gemak. En dat is echt niet zijn obligate Noorse trui hoor. Maar daar hoor je niemand over. Maar als het over vrouwen gaat, is uiterlijk meteen de eerste achilleshiel waar tegen aan getrapt moet worden. Jammer.

 21. Robin Martens Lover

  Raar mens! ze is te dik, op tv zie je alleen maar slanke meiden / vrouwen, dikke vrouwen krijgen we niet te zien, noem eens 1 bn-er die dik is en op tv is?

 22. GW

  @Robin Martins Lover: Slechts 1? Erica Terpstra, Jack van Gelder, Herman den Blijker, Frank Evenblij en soms nog Mart Smeets.

 23. anonymous

  Wat een kop boven dit bericht.
  Hannelore heeft een leuke persoonlijkheid en zou het
  programma ook alleen kunnen presenteren.
  En dat ze wat dikker is is alleen maar goed.
  Ziet de jeugd ook dat je geen anorexia figuur
  als Wendy van Dijk hoeft te hebben.
  Er moeten meer dikkere dames op tv.

 24. echtwaar

  RTL4 vindt olifant Hannelore Zwitserlood niet te dik voor TV !!

 25. Pim

  Een hele goede nieuwslezeres met een mooie stem.

  Sowieso een heel mooie vrouw, al heeft dat weinig met haar capaciteiten te maken. Nu nog een wat grotere en natuurlijkere rol in het programma.

  Kan heel ver komen.

 26. Werk

  ik vind haar een mooie,dikke vrouw.

 27. John Doorzon

  Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan bewegen, Body Mass Index (BMI), teveel suiker, teveel vetten, teveel zout en dan gaan we zo’n dikke mevrouw op de buis goedpraten. Mooi niet, ik vond dat het echt niet kan. Dat vind ik ook van de PvdA mevrouw Sharon Dinges, veel te dik. Eric Terpstra op de buis, veel te dik. Allemaal risico op vroege diabetes, atrose en andere overgewicht gerelateerde problemen. Slecht voorbeeld op teevee dus deze dikkerds. helaas. Waarom praten we krom wat recht is? Staatsecretaris? kamerlid? TV persoonlijkheid? Mag je dan wel dik zijn maar de veel te dikke tokkie buurvrouw met diabetes en zo’n bejaardescootmobiel vanwege overgewicht moet meer bewegen??

 28. John Dubbeldik

  Zit je lekker te mekkeren over mensen met een kilootje te veel? Ik denk dat jij beter een cursus Nederlands kunt volgen!

 29. Youp

  In elk beroep zijn dikke mensen te vinden, daar is tv geen uitzondering op. Overgewicht is niet goed voor de mens maar dat staat los van televisewerk, dat gaat nl heel goed samen. Wat een kul om hier uberhaupt een discussie aan te wijden. Slanke, jonge knappe dames zijn fijn om naar te kijken maar laten zij alsjeblieft hun mond houden !!!! Daar komt zelden iets zinnigs uit.

 30. TV Kijker

  Jaren geleden had je 123456789 Tineke de Nooy met haar middagprogramma. Ik denk dat juist de “normale” huisvrouwen zich wat beter kunnen identificeren met haar dan met een Quinty en Pernille.

 31. Karel

  kampie 
  Mon 13 Nov 2017 om 13:28

  RTL waar je als werknemer je doel voor de toekomst vasstgesteld moet hebben want anders wordt je beoordeling van het voorgaande jaar niet goed geakkordeerd. Wat een totale onzin.

  ——

  Dat klopt. Je moet een toekomstvisie voor jezelf vasstellen anders wordt je beoordeling niet goed. Vollagen mesjogge. Dat schijnt modern te zijn ofzo. Ipv beoordeling op jecwerk en gewoon plezier erin hebben. Van die waardelize managershit is dat. En werknemers zijn inmiddels al overspannen door dit systeem.

 32. Lies

  Pardon? Werd er vroeger ook zo over Han Peekel gesproken? Mart Smeets?

 33. dr phil

  leuke meid

 34. Tim

  Mooie vrouw met hersenen, kijk eerst maar eens naar je ontevreden kop in de spiegel voordat je een ander op uiterlijk afbrandt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.