Rita Verdonk weigert media-optredens over Mark Rutte

Media kunnen Rita Verdonk niet verleiden om uitspraken te doen over minister-president Mark Rutte, de man die haar min of meer uit de politiek heeft verdreven. Dat laat de politica weten in weekblad Privé. Verdonk heeft helemaal geen zin om als een soort rancuneus oud-VVD-Kamerlid uitspraken te doen over de partij en zijn leider. “Je wilt niet weten hoeveel aanvragen ik heb gehad voor interviews over Mark Rutte. Ik heb er nooit aan meegewerkt en zal dat ook nooit doen.

Ze wil niet in een talkshow als Pauw haar licht laten schijnen op Rutte en zijn beleid. “Het is kleinzielig en wat heb je eraan? Ik geef Mark gewoon een hand als ik hem tegenkom en stuur met verkiezingen altijd een sms’je om hem succes te wensen. Dat doe ik met meer lijsttrekkers. Degenen die winnen krijgen ook een felicitatieberichtje. Ja, ik heb alle nummers nog.”

Haar politieke carrière is over en haar bedrijfje CVMonitor is geflopt. Wat doet ze nu? “Ik heb me ingeschreven bij de Speakers Academy voor het geven van lezingen en voor dagvoorzitterschappen. Verder ben ik druk op zoek naar een nieuwe baan.”

Ik wil heel graag iets moois doen in de semipublieke sector. Grote verandertrajecten, aan het hoofd van een brancheorganisatie, dat soort dingen.”

Het Privé-interview met Rita Verdonk kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen