Rik over de Grens ook op SBS 6 geen succes

Geplaatst op Mon 13 Nov 2017 om 8:53

Het reportageprogramma Rik over de Grens van Rik van de Westelaken is ook op SBS 6 geen succes. Het vervolg op de vijfdelige Net5-serie die in de lente te zien was begon zondagavond om half twaalf met 174.000 kijkers (9 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het eerste seizoen van Rik over de Grens trok in de lente gemiddeld 105.000 kijkers op prime time bij Net5, met op het dieptepunt slechts 72.000 kijkers. Er lagen nog afleveringen op de plank en die komen nu op zender.

Voor de resterende afleveringen heeft SBS dus gekozen voor de zeer late avond van zusterzender SBS 6. Daar was Van de Westelaken niet al te blij mee, bekende hij zelf op de radio.

Toch wees Van de Westelaken erop dat SBS 6 de afgelopen weken op dit tijdslot vaak twee à drie keer zo goed scoorde als wat zijn programma bij Net5 scoorde, dus zo’n 210.000 à 315.000 kijkers. Met 174.000 kijkers zit de presentator daar ver onder.

Momenteel is Team Vermissingen, prime time op SBS 6, het enige programma van Van de Westelaken bij SBS 6.

Foto: SBS
17 Reacties op “Rik over de Grens ook op SBS 6 geen succes”


 1. Anouk Smulles

  Weet je wat Rik zijn probleem is, John vind hem niks, daarom vernederd hij hem, door pf zijn programma’s af te pakken of heel laat te zetten, hij diend zijn contact uit en dan krijgt hij een hele harde schop de laan uit.

 2. Marc E. Putto

  Die jongen had potdomme bij de NOS moeten blijven..

 3. B

  Kan vast wel terugkomen bij de NOS.

 4. Kokkie

  Jammer, maar er is natuurlijk veel te veel van hetzelfde op tv en dan ook nog SBS….

 5. Olga

  “Begon zondagavond om half 12….”. Really? Wat een toptijd…not.

 6. Ron

  Op dit tijdtip lukt 500 duizend kijkers ook echt niet hoor. Stom tijdstip ook voor zo’n nieuw programma. Was er echt niet iets anders te vinden?

 7. OMG

  Dat dit programma niet lukt heeft écht met marketing te maken. Ik was in de veronderstelling dat dit een reisprogramma was… Had het ‘Rik in de buitenlandse gevangenis’ genoemd of ‘Rik in de buitenlandse bak’ en het had vast meer kijkers opgeleverd.

  Voor SBS begrippen is het ook ‘te mooi’ gemaakt, er had wat meer spanning / sensatie in gemogen. Goed om eens te kijken naar de Vlaamse tegenhanger op VTM: Alloo in de gevangenis.

 8. Danny

  WAt een belediging naar Rick toe. Kom maar jongen bij SBS6. We zetten je wel om half 12 hoor.
  Ik vind Rick goed,,lekker nuchter,geen sterallures.

 9. Jan Shit

  Rik kan het misschien nog wel proberen in de escort. Ik kom zeker kijken!

 10. X

  Rik kan het wel vergeten denk ik. Ik vond hem een prettige nieuwslezer maar dat had hij moeten blijven. Amusement kan hij niet.

 11. Bart

  Wat zijn ze daar toch dom allemaal. SBS6 heeft de avonden op prime-time niet eens op orde. Gaat men zich bezig houden met het tijdstip 23.30u. Nee Karin de Groot doet het veel beter hoor!

 12. Ano

  Hij hoort gewoon bij SBS

  Flop bij flop

 13. anonymous

  Rik moet gewoon weer naar net5 met dit programma op
  het tijdstip dat hij daar had.

 14. Mark

  De weg kwijt daar bij SBS met die Kim Lian obsessie: alles van haar is tot nu toe geflopt. Maar ja, er is geen Spelletje Doen en er zal wel in contract staan dat ze niet thuis hoeft te zitten, dus dan maar 5 Golden Rings. Wat trouwens typisch een kennisquiz is, dus past perfect bij Rik.

 15. Bart

  Ze hadden Rik gewoon 5 Golden Ring moeten laten doen. Rik over de Grens had prima ergens doordeweeks om 21.30u gekund bij SBS6. Als je progammering in de vooravond en op prime time zo’n rommeltje is dan hoor je helemaal niet bezig te zijn met het tijdstip van 23.30u.

  Ook zoiets met De Spa. Maakt de resterende afleveringen af om 19.00u en kom vanaf september 2018 met een nieuwe echte familie soap om 19.30. Utopia vanaf dan om 19.00u.

 16. TV Kijker

  Wat een absurd tijdstip ook 23:30 uur op de zondagavond. Ik moet wel zeggen dat het onderwerp in zijn programma van gisteren moeilijk was om door te komen. Had meer items afgewisseld en als je toch wil human interest wil laten zien .. misschien wat meer met een rauwer randje (sfeer van Jambers) zoals het bij SBS hoort.

 17. PremH

  Karin de Groot heeft geen gevoel voor SBS6. Hoezo passen Rik, Kim Lian, Winston en Renate op deze volkse zender? Overduidelijk dat de sbs kijker hen niet kan luchten. Los van hun kwaliteiten. Ze passen gewoon niet op deze zender.
  Wel heel sbs zijn Victor Brand, Patty Brard, André vd Toorn, de dames van Hart, Alberto Stegeman, Kees vd Spek en Dennis vd Geest.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.