PVV boos over opgewekt hoofddoek-filmpje NOS

Geplaatst op Tue 21 Nov 2017 om 11:00

PVV-Kamerlid Martin Bosma vindt het onbegrijpelijk dat de NOS tijdens de huidige discussie over hoofddoekjes bij de politie met een opgewekt filmpje komt over dit religieuze kledingstuk. Dat laat hij blijken op Twitter. De Rotterdamse politiemedewerkster die graag een hoofddoekje wil dragen heeft gelijk gekregen van het College voor de Rechten van de Mens. “Maar los van die principiële vragen levert het dragen van een hoofddoek ook heel andere vragen op“, aldus de NOS.

Volgens de NOS vragen mensen die geen hoofddoekje dragen de raarste dingen aan moslima’s met een hoofddoekje. “Dat merken Nazli, Rabia, Saara en Khaoula. Ze dragen alle vier een hoofddoek en krijgen vaak de gekste vragen.

De NOS laat de vrouwen aan het woord in een lacherig filmpje (zie onderstaand). Ongelooflijk, vindt Bosma dat. “NOS: propaganda-orgaan voor de hoofddoek. Maandag mediadebat met minister Slob. Waarom moeten Nederlanders dit betalen?

Het NOS-filmpje wekt ook op Twitter woeste reacties op. “Welke vragen krijgen homo’s en donkere mensen in Arabische landen eigenlijk?“, zegt de een.

En een ander: “Hoe vooruitstrevend. Filmpjes met vrouwen die zich zedig kleden want islam. Onder het mom: ik kies er zelf voor dus is geen onderdrukking. Volgende week: filmpjes met vrouwen die in relaties blijven met huiselijk geweld. ‘Kies er zelf voor dus geen onderdrukking’.

De moslima’s geven in het filmpje aan dat ze een hoofddoek dragen om hun schoonheid te verbergen. Dat lokt de volgende reactie uit: “Je bedekken juist omdat je als vrouw mooi bent?? Stop dan ook alsjeblieft met die vijf lagen plamuur op je gezicht, die korte rokken en die hoge hakken. Want ik kan je zeggen dat dat nog meer lust op wekt bij mannen dan een paar haren.

En ene Roland vraagt zich af wat de nieuwswaarde van het filmpje is. Een ander daarop: “Geen, maar NOS is ook niet alleen voor de nieuws, het doet aan opinievorming, maar ze hebben beetje moeite dat toe te geven.

Het filmpje:

Foto: Pauw
35 Reacties op “PVV boos over opgewekt hoofddoek-filmpje NOS”


 1. Stijn de Jong

  Droeg Martin Bosma maar een hooffdoekje

 2. Andreas

  Slechts 5% van ons landje is moslim. Hoe kan het dan toch dat zij in elk publiek debat leidend zijn? Doen we daarmee andere religies gigantisch tekort? Welke rol speelt de publieke omroep daarbij?

 3. Pet

  Gaan we nog het land besturen of zitten we daar alleen voor ad hoc beleid?
  Hoe zit het met de huren die steeds maar omhoog gaan, komt hier geen eind aan? Hoe zit het met de zorgkosten niet niet te betalen zijn? Hoe zit het met het drukke openbaar vervoer? Hoe zit het met alles dat niet goed gaat in dit land?

 4. Paul

  Bosma moet maar bij Sinterklaas gaan solliciteren als ZeurPiet.

 5. age

  Kom op Bosma, naar de rechter !

 6. Pet

  @Andreas, omdat dat scoort bij werkloze tokkkies. Geef een ander maar de schuld van ”je” luie werkloosheid cq gemakzucht om ‘s morgens vroeg het bed uit te komen.

 7. Youp

  De media wordt geacht onpartijdig te zijn, maar that’s a long time ago…Voor bepaalde beroepen zijn uniformen vereist, (artsen, verpleegkundigen, ok-personeel, agenten, brandweermannen/vrouwen, leger etc.). Dat is van tevoren bekend, je accepteert dat of niet…dat is de keuze en verder niets, ongeacht je overtuiging, ras, geslacht etc.

 8. Grebbe

  Ben blij dat ik in mei 1940 niet in een loopgraaf met NOS’ers zou hebben hoeven liggen. Zij gooiden zand in je munitiekisten en bij het eerste schot rennen ze weg om te verkleden om vervolgens bij de Duitsers te dienen.

 9. JasperV

  NOS moet neutraal zijn, weg met die hoofddoeken, is provocatie en geeft alleen maar problemen.

 10. Sven L.

  Hoofddoek: ik heb er niets op tegen in het bedrijfsleven. Ik trek de grens bij de publieke sector. Zou bij wet verboden moeten worden omdat het aanstootgevend kan zijn voor gros van de inwoners.

 11. Huib

  Onder het mom van diversiteit probeert de islam zich aan ons op te dringen. Dit achterlijk geloof staat ook niet zelf bekend om zijn tolerantie naar anders denkende.

 12. Gallus

  Het gaat niet om een hoofddoekje! Het is een religieus symbool.
  Het gaat om evangelisatie van islam of propaganda van een levensbeschouwing die andere visies heeft dan die welke de basis vormen van de westerse landen waar velen zo graag heen willen omdat daar vrede is en de hulpvaardigheid die men zoekt.

 13. Mike

  Helemaal eens met @Andreas. Het is zo vreemd dat we zo’n kleine groep maar blijven faciliteren.

 14. Herder

  Beetje overbodig dat filmpje maar dat is Bosma ook! Het ooit gepeste jongetje op de speelplaats werd later zelf pestertje…. ach zielig figuur!

 15. Mike

  Als je hoofddoeken toestaat dan ook alle andere hoofddeksels en religieuze uitingen. Anders is het discriminatie richting niet-hoofddekselmogendragers en niet-moslims.

 16. ron

  Mark rutte aangeklaagd ,nos mag geen filmpjes uitzenden ,alleen wat de pvv roep toetert mag wel ,ze gedragen zich als dictators .

 17. Rick

  Uiteindelijk krijgt Geert gelijk; de Islamesering van Nederland !

 18. ron

  Rick hoe dom ben je eigenlijk als Nederland een islamistisch land word dan moeten ze de meerderheid hebben dan moeten er minimaal 16 miljoen moslims bij komen ,ga zelf eens nadenken voor dat je achter iemand aanloopt.

 19. Rick

  Hoe dom ben je Ron! Kop in het zand…

 20. Halb

  14:05

  Toch grappig dat die zogenaamd kleine groep constant alles voor elkaar krijgen heh ???

 21. Ron

  Martin Bosma vind ik top. Ik ben moe van die hoofdlappen discussie. Ga maar werken bij de politie in Marokko en laat ons met rust.

 22. #ikSnapHetNiet

  Los van ieders mening over hoofddoekjes in het algemeen…

  Wat ík gewoon niet snap: als een overheidsorgaan ─ in deze discussie nu onze Nationale Politie ─ heeft besloten dat geen enkele politieambtenaar, of hij/zij nu alleen op kantoor werkt of ook op straat surveilleert, uiting mag geven aan zijn/haar religie onder werktijd, waarom heeft het College voor de Rechten van de Mens de Rotterdamse Politie beticht van discriminatie van die Rotterdamse politiemedewerkster door haar te verbieden een hoofddoekje te dragen op het werk? Je stelt als overheid toch niet voor niets zulke regels op om juist ongelijkheid te voorkomen?

  Zou het College voor de Rechten van de Mens ook discriminatie concluderen als een Christelijk iemand een kruisje aan een ketting om de nek wil dragen terwijl het hem/haar eigenlijk is verboden op de (politie-)werkvloer? Of een Hindoestaanse met een stip op haar voorhoofd, moet zij die eraf poetsen wil ze bij de, in dit geval, politie werken? Ik betwijfel of het College vd RM dit net zo beoordeelt als een hoofddoekje…

 23. Jos

  @ Ron

  Bosma is een clown die helemaal niets bereikt.

 24. anoniem

  Gezien die eeuwig chagrijnige PVV, kan ik zo voorstellen dat opgewekt zijn binnenkort verboden wordt?

 25. Mike

  Bosman is zeer begaafd en heeft juist heel veel bereikt. Die discussie met die Marokkaanse werkt alleen maar meer afkeer in de hand van deze groep. Het gaat haar niet om de hoofddeok, het is een pure provocatie. Ik wil onder geen beding geholpen worden door een agent met hoofddoek, ook een arts met hooddoek zal ik vriendlijk maar resoluut van de hand wijzen. Deze hoofddoek vertegenwoordigt een religie van onderukking, uitsluiting, en heel veel ellende!

 26. Mike

  Geert en vele anderen hebben reeds gelijk, je moet wel onder een steen leven wil je niet de problemen met deze nep religie willen zien. Ook het Marokkanen probleem is niet weg te poetsen, een ieder die dat probeert is heel angstig en vooral heel erg dom.

 27. anoniem

  Tja, ben nog niet echt overtuigd… :-)

 28. anoniem

  Trouwens je premier, rechter, docent, dokter, verpleegster, ambtenaar, dominee, ouders, zoon of dochter zullen maar extreem rechts zijn.. :-S

 29. aammehoela

  Afgelopen zondag had Nieuwsuur een reportage over de toenemende invloed van colleges door jonge moslims waaronder een voormalige rapper. Na de reportage zat er een deskundige die duidelijk de negatieve kanten van deze reportage naar voren bracht. Een verkapte vorm om jonge moslims over te halen om zich salafistisch te gedragen. Voor de simpele lezers onder ons. Dit is de meest conservatieve/ouderwetse manier van denken. Je gaat terug naar de middeleeuwen. In de zaal zaten de mannen vooraan en de vrouwen/meisjes achter aan. En zo waren er meer voorbeelden. Tja, laat het journaal dan een voorbeeld nemen aan Nieuwsuur, voor velen links maar in dit geval bepaald niet links gebracht. Een waarschuwing voor het oprukkende salafisme in Nederland en bij de zuiderburen /Belgie.

 30. Laurens I

  Ik zie het juist als educatieve informatie voor diegene die het niet weten. Zo kun je met wat bredere blik je oordeel geven over de religies, als je er maar genoeg in verdiept.

  Ik ben zelf tegen een tweede nationaliteit, maar niet extreem-rechts, eerder christendemocraat/liberaal.

 31. F’iscadel

  Bosma heeft groot gelijk! Hoofddoekjes horen niet thuis in Nederland!!

 32. Ano Nymous

  Geen enkel symbool van geloof hoort thuis in een samenleving.
  Mensen horen in vrijheid te leven, niet beperkt te zijn door allerlei restricties uit een boek…

 33. anoniem

  @Ano Nymous: In een samenleving is het juist mooi dat er verscheidenheid is. Of zullen we ‘afwijkende’ mode, kunst of literatuur ook maar verbannen?

 34. Ano Nymous

  Anoniem
  Die verscheidenheid heb je ook zonder geloofsuitingen in de maatschappij. Juist dan.

 35. anoniem

  @Ano Nymous: In mijn opinie mogen alle overtuigingen, zolang men elkaar maar niets aandoet..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.