Peter R. de Vries denkt dat Kemna-baas enorm liegt

Geplaatst op Sat 18 Nov 2017 om 9:53

Peter R. de Vries vindt dat Kemna Casting-directielid Marc van Bree donderdagavond zeer ongeloofwaardig overkwam in RTL Late Night. Hij baalt dat hij zelf niet aan tafel zat. Dat zei de misdaadjournalist vrijdag in RTL Boulevard. Het gesprek door Humberto Tan kon De Vries niet bevredigen. “Het was zo’n interview waarbij ik thuis zittend op de bank dacht van: o, wat jammer dat ik nou niet aan tafel zit, want ik had me daar graag mee willen bemoeien“, vertelt hij.

De Vries vond het verhaal van Van Bree erg zwak. “Het valt op dat hij aan de ene kant zegt van: wij hebben nooit iets geweten, nooit iets gezien, nooit iets gehoord, en vervolgens ook in één adem zegt: ‘Nee, er is geen dubbelganger.’ Als je het een niet zegt te weten, dan kun je ook niet zeggen dat een ander het niet heeft gekopieerd. Dat maakte het heel ongeloofwaardig, zoals ik überhaupt zijn verklaring niet heel overtuigend vond.”

Van Bree beweerde nooit iets geweten te hebben van de onderbroekje-uit-castings van Job Gosschalk. “We hebben natuurlijk gezien dat heel veel mensen verklaringen hebben afgelegd en dat die geruchten decennialang de geruchten deden. Dan moet je toch wel ziende blind en horende doof zijn als je zegt daar nooit iets van gemerkt te hebben. Dat gaat er bij mij niet in.”

Hij zegt ook dat Job ziek is en behandeling nodig, dan denk ik: wat heeft hij dan? En: hoe kom je dan wel tot de conclusie dat Job ziek is en behandeling nodig heeft? Dan weet je kennelijk toch meer wat er allemaal is gebeurd.”

Het verhaal van Van Bree strookt totaal niet met dat van de oud-assistent van Gosschalk die naar buiten is getreden. “Ik heb die jongen ook gesproken die dat verhaal heeft verteld. Hij heeft me ook geschetst en vertelde toen dat hij én zijn collega’s het vreemd vonden dat er altijd ‘s avonds en in het weekend castings waren waar alleen Job bij was. Daar werd door het personeel over gesproken, dus het kan niet anders dat men daar iets vermoed moet hebben.”

Die oud-medewerker onthulde ook het verhaal dat Gosschalk beveiligd werd voor een woeste jongen van Marokkaanse of Turkse afkomst, mogelijk vanwege een casting met erotisch karakter. “Als je beveiliging hebt en dagelijks op kantoor komt, dan weet heel het personeel dat er iets aan de hand is. Ik vraag me dan af hoe zo’n directeur kan zeggen dat hij nooit iets geweten heeft. Het is eigenlijk een keiharde diskwalificatie; wat zit je daar dan te doen?

Aan het eind van De Vries’ verhaal kwam het Kemna-statement naar buiten waarin het bedrijf aangeeft dat er een onderzoek loopt naar een tweede persoon.

Opvallend, vindt De Vries. “Er werd met stelligheid gezegd: ‘Er is geen dubbelganger.’ Dat kon hij eigenlijk al helemaal niet zeggen en nu zeggen ze dat er een onderzoek loopt naar iemand. Ik denk dat we een topje van de ijsberg hebben gezien.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (25 oktober 2017)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (28 oktober 2017)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (31 oktober 2017)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (4 november 2017)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk (7 november 2017)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (7 november 2017)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (7 november 2017)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (7 november 2017)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (7 november 2017)
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Big Brother Bart: ‘Ik moest met mezelf spelen van Job’ (7 november 2017)
Peter R. en Korver in clinch over rol media in zaak Job (8 november 2017)
‘Voorganger Gosschalk was ook machtsbeluste homo’ (8 november 2017)
‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’ (8 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)
AD en Telegraaf: ‘Meer viezeriken bij Kemna Casting’ (9 november 2017)
Inge Ipenburg vindt Kemna Casting veel te machtig (9 november 2017)
De Telegraaf benadert buren Job Gosschalk (9 november 2017)
Peter Heerschop kende zwarte kant Job Gosschalk niet (10 november 2017)
De Leeuw lacht als boer met kiespijn om Job-grappen (12 november 2017)
Karin Bloemen vindt Job Gosschalk ‘zó slinks’ (12 november 2017)
Job Gosschalk: ‘Veel acteurs op visite in mijn boerderij’ (13 november 2017)
Kemna Casting toch met externe vertrouwenspersoon (14 november 2017)
Willem Drieling: ‘Slachtoffer van Job toen ik 16 was’ (15 november 2017)
Beau vertrouwt Kemna Casting voor geen meter (15 november 2017)
Katja Schuurman met lofzang op Job Gosschalk (15 november 2017)
Luuk Ikink en Peter R. oneens met Katja Schuurman (16 november 2017)
Oud-assistent Job Gosschalk: ‘Kemna wist ervan’ (16 november 2017)
‘Kemna-directielid hield onzinverhaal in RTL Late Night’ (17 november 2017)
Kemna Casting: ‘Onderzoek naar tweede persoon’ (18 november 2017)

Foto: RTL
24 Reacties op “Peter R. de Vries denkt dat Kemna-baas enorm liegt”


 1. Anouk Smullers

  Marc van Bree is een leugenaar! Dat straalde van zijn perdante toneelbek af! Walgelijk bureau

 2. piet

  Deze man is niet alleen te vaak op TV maar om de haverklap heeft ie ook altijd een verhaal in MC met zijn commentaar op een ander.

 3. B

  Ik vind dat ze bij elke talkshow een inbel-lijn moeten hebben zodat Peter altijd kan inbreken als hij zich met het gesprek wil bemoeien.

 4. Ettekoven

  Durft Peter R de Vries ook onderzoek te doen naar de machtsmisbruik en intimidatie van John de Mol en hoe hij honderden stagiaires en medewerksters eenmalig het bed inpraatte. Of is John de Mol te machtig. Liever een Job slachtofferen. De Mol hield lijstjes bij en beloofde ze hoge functies. Welke vrouw durft te praten. Durft Peter R hier mee aan de slag te gaan

 5. PA

  Peter R. de Vries is zelf en leugenaar. Betaald meer. Peter gaat over lijken

 6. Wollter

  Heeft de Vries nikt over de Qoute-affaire gezegd?

 7. Wollter

  Nikt=niks

 8. Vrede

  Sneer naar Tan(en terecht) dat die liever zelf erbij zit en de juiste vragen stelt.

 9. Norvo

  “Het was zo’n interview waarbij ik thuis zittend op de bank dacht van: o, wat jammer dat ik nou niet aan tafel zit, want ik had me daar graag mee willen bemoeien“

  … En laten we wel zijn, 750 euro is 750 euro.

 10. Jan

  @voor 750euro komt Vriesmans zijn bed niet meer uit hoor.

 11. Santegoeds

  ik wil ook wel een onderzoek naar John de Mol! Is ook een man met veel leed op zijn kerfstok

 12. Santegoeds

  Ik vond Peter en Beau gisteren heel sterk in Boulevard. Wat een leugenaar is die Marc van Bree. Zijn positie is nu toch wel onhoudbaar geworden. Bij Late Night aantoonbaar liegen dat er niemand anders verdacht wordt in het bedrijf, terwijl een dag later blijkt dat er dus wel nog een collega thuiszit vanwege een onderzoek. Weg met die leugenaar. Weg met dat hele Kemna.

 13. Bart

  @Vrede Bij RTL Boulevard hebben ze op Luuk na allemaal een hekel aan Humberto Tan. Alleen niemand durft het te zeggen omdat ze dan bang zijn hun baan kwijt te raken. Het probleem Tan lost zich zelf wel op.

  Je kunt over Peter de Vries zeggen wat je wol maar hij komt wel voor zijn mening uit. Of het het er nu mee eens bent of niet. Ook heeft hij zich vaak goed in het onderwerpen verdiept en kan hij zijn mening ook onderbouwen. Dat kun je niet van iedereen zeggen. Ik vind hem niet geschikt als talkshow presentator hoor maar een ding is zeker, als hij op de plek van Humberto zou zitten krijg je wel een spannende talkshow.

 14. Pien

  Peter R de Vries is natuurlijk een opportunistische griezel, maar hij heeft wel een punt. Verder denk ik dat er bij andere grote bedrijven wellicht sprake is van lijken in de kast. Misschien wel bij bedrijven als bijvoorbeeld van de Mol? Daar blijkt het niet altijd even leuk en fruitig te zijn maar goed dat weet ik niet het is een gedachte :-)

  Ik herhaal dus weer mijn reactie voor dat viespeuken bedrijf Kemna Casting:

  Kemna Casting is een bedrijf van viespeuken en dient per acuut onder curatele geplaatst te worden. Mensen zijn daar niet veilig, er is sprake van, seksuele intimidatie, aantasting van lichamelijke itegriteit, machtsmisbruik en het verzieken van carrieres door uitsluiting als men niet mee wenst te werken aan deze strafbare ranzigheid.

  Lees je even mee Katja Schuurmans, onze gedateerde ‘actrice’ die van een slokje en een snuifje houdt en dus getroebleerd is. Je goede vriend is een viespeuk die zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten!

 15. Weird Duck

  “O, wat jammer dat ik nou niet aan tafel zat, want ik had €2500,– kunnen innen.

 16. Walter

  Iedere dag, iedere dag (!) Peter R. De Vries… (zucht)

 17. Vrede

  @ Bart,helemaal met je eens hoor.
  Peter is een type die zichzelf aftrekt op zijn eigen foto’s of voor de spiegel maar wel een vent die heerlijk altijd zegt wat hij denkt.
  Ik was al fan van zijn programma op sbs vroeger(blijft een gemis) en als hij ergens zit/staat ben ik benieuwd naar zijn mening.

  Ben het niet altijd met hem eens maar lekker boeiend,met wie wel.
  En idd,als hij op de stoel van Tan zou zitten keek ik weer. Hij is misschien geen echte presentator maar Tan bakt er niks van dus dan liever iemand die fel is en geen vriendjes wilt maken.

 18. aammehoela

  Ben geen fan van Peter, maar in dit geval ben ik het 100% met hem eens. Het meest trieste is dat Tan dus geen kritische vragen durfde te stellen. Inderdaad, jammer dat Peter er niet zat of wellicht beter als dit bij Pauw was geweest. Dan hadden Jeroen en Peter R. gezamenlijk deze gast “in de sandwich” genomen.

 19. Houdijn rivierhuis

  Peter heeft wel gelijk!

 20. Jan

  VIEZE VIEZE BRUINE RAT P R DE VRIES

 21. Hohoho

  Waar is Willem als je hem nodig hebt..😎

 22. Robin Martens Lover

  Heeft ie maandag weer iets om over te zeuren die Papvis de vries.
  word er al ziek van elke dag

 23. Karel

  Haha Peter R de Vries. Daad komen binnenkort vast ook wel wat metoo verhalen over los

 24. Stiekske

  @Ettekoven interesse in onderzoek naar Friese boerderij van Job?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.