Özcan Akyol krijgt eigen programma op NPO Radio 1

Geplaatst op Tue 21 Nov 2017 om 12:16

Schrijver en columnist Özcan Akyol gaat aan de slag als interviewer op NPO Radio 1. De hele maand december presenteert hij iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma Onze Man in Deventer, live vanuit zijn woonkamer in Overijssel. Dat heeft BNNVARA laten weten. Akyol kiest er bewust voor om vanuit huis te werken. “De intieme sfeer van mijn eigen woonkamer, met uitzicht op het bruisende horecaplein, zorgt er hopelijk voor dat mensen zich meer op hun gemak gaan voelen.”

Hij wil niet de zoveelste interviewer zijn. “Ik zal ze dan ook niet als een klassieke interviewer benaderen, maar veel meer als de nieuwsgierige vriend, die soms ook een tikkeltje brutaal is.

Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen, kruipt de gast bij Akyol op de bank. In de historische binnenstad van Deventer gaat de bekende schrijver en columnist zijn interesse in de gast botvieren met een reeks vragen en overpeinzingen.

Onze Man in Deventer is te horen op 2, 9, 16, 23 en 30 december. De eerste gast is schrijfster Franca Treur. Het programma wordt uitgezonden van 00.00 – 01.00 uur, in de nacht van zaterdag op zondag.

In de zomer van 2018 volgt nog een reeks interviews.

Foto: BNNVARA, Jeroen Nieuwhuis
12 Reacties op “Özcan Akyol krijgt eigen programma op NPO Radio 1”


 1. Halb

  En maar doorgaan met deze ongein 😴

  Het is een hele vervelende man met een totaal niet boeiende mening

  Gelukkig is de quotum, allochtoonse ex crimineel beterd zijn leven weer gevuld

 2. GW

  Top! Zijn columns voor het AD lees ik altijd graag. Ben het niet altijd eens met hem, maar ik lees ze desalniettemin graag. Heb ook wat van zijn programma “De neven van Eus” gezien. Ook goed.

 3. Ferdi

  Je kan beter een eigen Youtube-kanaal krijgen hoor…

 4. Rukker

  Verfissende kerel op tv. Hij is gewoon zichzelf en waait niet met alle winden mee. Als het over voetbal gaat weet hij vaak meer te melden dan de zogenaamde deskundigen. Goede aanwinst voor de treurbuis.

 5. Henk Jan

  Akyol is een topvent, ben het helemaal met Rukker eens. Schrijft ook geweldig in Hard Gras!

 6. Vrede

  Een verademing voor de Nederlandse tv. Lijkt een hele normale kerel zonder een groot ego ofzo die wel verstand heeft van zaken en goed uit zijn woorden kan komen.

 7. Jeffrey

  Wil even een kanttekening maken. Ik vind Akyol niet vervelend ofzo en gun het hem wel, maar ik vind hem wel een naar de mond prater. Hij zegt precies wat de Nederlander wil horen en trapt vaak open deuren in. Ook vind ik dat hij vaak niet tot de clue van zijn mening komt en dat komt vaak, omdat hij die mening overgenomen heeft en dus niet weet hoe hij die moeten onderbouwen. Maar daar wordt hij steeds beter in, in dat spelletje, dat mensen dus helemaal niet meer door hebben, dat ze gemanipuleerd worden. Het blijft dus wel een eerste klas slijmbal net als zijn grote vriend de Braboneger……

 8. GW

  Ik begrijp je redenering Jeffrey 14:46, maar ik wil een kleine kanttekening maken.

  Hij is juist alles behalve een slijmbal. Hij was één van de eerste bekende Nederturken die zich openlijk op TV tegen Erdogan uitsprak. In bedekte termen/voorzichtig weliswaar (hij heeft nog veel familie in Turkije wonen), maar na de arrestatie van Ebru Umar, de opkomst van Denk en Nida en de onlusten in Rotterdam, weten we nu nog des te meer hoe moeilijk dat is. Zeker in de Turkse gemeenschap word je dan al snel als nestbevuiler gezien.

  Ben het wel eens met het opendeuren-gehalte. Dat doet hij inderdaad soms wel. En de onderwerpen van zijn columns zijn ook niet altijd wereldschokkend origineel. Ik denk niet dat het een spelletje of een manipulatie is, maar meer de start van een destijds beginnende columnist. Toch vind ik het prettig om hem te lezen.

 9. Karel

  Lekker pro moslim leugens verspreiden.

 10. critikast

  Doe me een lol zeg. Deze omhooggevallen grachtengordelsympathisant en gemaakte salonsocialist zal bijdragen aan de ondergang van Radio 1. Leuteraar eerste klas !

 11. Annoniemus

  Waarom kan dit zomaar , een bevooroordeelde Turk met een radio programma op NPO 1 ook nog !!!!!

 12. GW

  Nu blijkt dat de situatie rondom Pieter Omtzigt toch een stuk genuanceerder ligt en de NRC door het ganse journaille uitgekotst wordt, vraag ik me af of Özcan Akyol nog terug komt op zijn artikel over Omtzigt. Diegene waarin hij Omtzigt een oplichter noemt. Wat een miskleun.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.