Ouders Victor Mids waren sceptisch over tv-baan

De ouders van Victor Mids waren aanvankelijk erg sceptisch over zijn voornemen om voor een televisiecarrière te gaan. Dat vertelt de tv-illusionist in gesprek met de Vriendin. Illusionisme was altijd al een hobby van Mids, maar eigenlijk studeerde hij voor een baan als psychiater of neuroloog. “Langzaam maar zeker kwam ik op het idee me fulltime met illusionisme bezig te houden. Nadat ik mijn diploma op zak had, gaf ik mezelf een jaar de tijd om mijn programma-idee op televisie te brengen.”

Wat vonden zijn ouders daarvan? “Zij hadden natuurlijk gedacht dat ik arts zou worden, maar ze zijn ruimdenkend. En ik ben best eigenwijs, dus ik zei gewoon: ‘Ik geloof erin en ga het doen.’ We hebben er goede gesprekken over gehad en zij vonden, net als ik, dat ik wel een duidelijk plan moest hebben.

Mids pakte het zakelijk aan. “Ik sprak met mezelf af dat ik weer iets anders zou doen als het me binnen een jaar niet was gelukt. Ook maakte ik een duidelijk plan voor de financiering en een proefaflevering van Mindf*ck. Dat lukte, gelukkig. Nu pas denk ik: misschien blijf ik dit wel mijn hele leven doen.”

Hoe is het hem gelukt? “Het is waarschijnlijk een combinatie van talent, doorzettingsvermogen gen geluk. Ik had het geluk dat er al heel lang geen magician meer op de buis was geweest. Hans Kazan was de laatste, dus er was ruimte voor een nieuwe.”

Foto: Avrotros/Marc Deurloo

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen