Nieuwe Revu: ‘RTL Boulevard zat flink in de shit’

De Nieuwe Revu heeft met de ontmaskering van castingdirector Job Gosschalk dé mediaprimeur van het jaar in handen. Dat vindt hoofdredacteur Jonathan Ursem, laat hij weten in een commentaar op de Revu-site. Terwijl Revu-journalist Frank Waals gisteren bij De Wereld Draait Door zat, werd er aan de overkant bij RTL Boulevard gedaan alsof zíj Gosschalk ontmaskerd hebben. Het opstappen van Gosschalk is echter toch echt afgedwongen door Nieuwe Revu, stelt Ursem.

Twee weken geleden onthulde Nieuwe Revu al dat er een ‘Nederlandse Harvey Weinstein’ is. Op basis van gesprekken met slachtoffers wist Revu toen al dat het om Gosschalk ging, maar zijn naam werd nog niet genoemd. “Nadat ons eerste artikel op woensdag 25 oktober verscheen, meldden meer bronnen zich bij Frank en mij.

Eén van die bronnen was Etienne Poeder, die Gosschalk als eerste beschuldigde zónder anoniem te blijven. Een andere bron wilde alleen met voornaam in het blad en een derde bron wilde anoniem in het blad, maar zijn naam werd wel aan Gosschalk verteld.

Zij zijn de basis van het coververhaal van ‘Dirty Job’, dat maandag om 12.00 uur naar de drukker ging en sinds vanochtend in de winkels ligt. “We hebben het stuk uiteraard voorgelegd aan Kemna en Gosschalk, en hen maandag 6 november 9.00 als deadline gesteld.

Dat bleek een gouden greep, zegt Ursem. “Want RTL Boulevard deed ook onderzoek naar de zaak, maar die hadden woensdag 8 november 10:00 als deadline voor een reactie gesteld. Wilde Gosschalk zijn deel van het verhaal dus kunnen vertellen, moest hij dat eerst aan Nieuwe Revu doen.

Maandagochtend om 9.00 uur zat Gosschalk reactie in Revu’s inbox. Hij bevestigde dat hij acteurs naakt auditie heeft laten doen. “Eenzelfde statement stuurde Kemna ruim een dag later, dinsdag 7 november einde ochtend, naar het ANP, waarmee het nieuws op straat kwam te liggen.

Een kwartier voordat het ANP-bericht brak, dinsdag om 11.45 uur, besloot Revu snel om zijn artikel vervroegd online te publiceren. Eigenlijk wilde Revu pas later in de middag online publiceren. “Met deze vlucht naar voren moesten wij dus een paar uur eerder met het nieuws en – als eerste – bronnen die de naam Job Gosschalk noemen, naar buiten komen.

Revu was Boulevard voor. “RTL Boulevard, dat bij monde van Peter R. de Vries over meer dan zeventig bronnen zegt te beschikken, zat daarmee flink in de shit, want die hadden hun verhaal nog niet rond en moesten dus hals over kop een uitzending in elkaar draaien.

Ursem laat op Twitter weten dat hij het wel opvallend vindt dat Boulevard zijn onderzoek pas presenteerde nádat Gosschalks naam dankzij Nieuwe Revu bevestigd werd. “Zo bang is iedereen dus voor Gosschalk.

Het artikel ‘Dirty Job: hoe Nieuwe Revu dé mediaprimeur van het jaar scoorde’ kunt u lezen op de website van Nieuwe Revu.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (25 oktober 2017)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (27 oktober 2017)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (28 oktober 2017)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (28 oktober 2017)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (31 oktober 2017)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (4 november 2017)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk’ (7 november 2017)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (7 november 2017)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (7 november 2017)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (7 november 2017)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (7 november 2017)
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Big Brother Bart: ‘Ik moest met mezelf spelen van Job’ (7 november 2017)
Peter R. en Korver in clinch over rol media in zaak Job (8 november 2017)
‘Voorganger Gosschalk was ook machtsbeluste homo’ (8 november 2017)
‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’ (8 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen