‘Nederland zou woest zijn bij islam-variant The Passion’

Geplaatst op Sun 19 Nov 2017 om 10:04

Marianne Zwagerman vindt de jaarlijkse NPO 1-show The Passion zwaar ongepast. Dat heeft de mediakenner gezegd in De Ochtend op NPO Radio 1, een programma van Passion-omroep KRO-NCRV (die de show samen maakt met EO). Zwagerman begrijpt deze christenpropaganda niet. “Ik vind dat je je religie altijd privé moet houden, netjes achter de voordeur. Val mensen er in het publieke domein niet mee lastig. Nu wordt de hele Bijlmer omgebouwd tot een soort openbare kerk.”

Moet je je voorstellen wat er zou gebeuren als dit om een islamitisch tv-evenement zou gaan, aldus Zwagerman. “Ik vind het allemaal prachtig, maar wat zouden we doen als er een grote publieke moslimomroep was geweest die hetzelfde initiatief had genomen en tijdens het Suikerfeest even de hele Dam zou platleggen, daar een openbare dienst zou houden en dat live zou uitzenden op tv? Nederland zou te klein zijn en terecht.

The Passion wordt in 2018 georganiseerd in de Bijlmer. Daar past het evenement goed, omdat daar al heel veel kerken zijn, vindt de EO. “Doe het dan lekker in de kerk dan en niet in de openbare ruimte“, stelt Zwagerman. “Val een ander er niet mee lastig. Ga niet een hele stadswijk afzetten en daar een openbare kerkdienst houden.

Ze houdt ook niet van het saamhorige karakter van de show. “Ik krijg hier een soort Marco Borsato-gevoel bij, en dat neigt naar suïcide. Vreselijk.

Het is nog niet bekend wie volgend jaar de rol van Jezus gaat spelen in The Passion. Voor de rol van Judas schijnt een radio-dj met een Tesla benaderd te zijn.

Foto: KRO-NCRV
54 Reacties op “‘Nederland zou woest zijn bij islam-variant The Passion’”


 1. Me

  Islam is niet Nederland, domme trut

 2. Danny

  Nou nu hebben we bijna alle Nederlandse feesten gehad om te zeggen dat het niet goed is. Altijd maar rekening houden met Islam of wat voor geloof.
  We leven in Nederland, Dit is Nederland en dit moet Nederland blijven. Mensen die hier naar toe komen in wat voor geval dan ook moeten zich aanpassen aan ons kunnen of willen ze dat niet dan zou ik zeggen ga weer lekker terug.

  Zwarte Piet moet gewoon zwarte piet blijven, Kerst blijft kerst en The Passion blijft de Passion.

  Die achterlijke willen zich overal mee bemoeien maar we moeten hier eens flink klaar mee zijn net zoals ze gisteren in Friesland gedaan hebben!

 3. Me

  Danny 12 points !!!! BRAVO goed gezegd

 4. Kijker

  Toch wel knap Danny, om bij dit artikel zwarte piet erbij te halen.

 5. Otto Groeneveld

  Ik weet niet wat zij daar mee wil zeggen? Hallo geschiedenis even ophalen jongedame. Wij
  leven hier al dik 1000 jaar in een christelijk gedeelt van de wereld. Een islam hoort daat met zijn verheerlijking van geweld en onderdrukking van vrouwen niet echt bij dacht ik zo. Je ziet het constant om je heen. Alleen een poel van ellende. Natuurlijk zullen Pinokkio en Labbekak Hansje propaganda maken dat het allemaal van die lieve pareltjes zijn en zal de reguliere media nog niet een kwart publiceren wat voor ellende deze gasten aanrichten. Dis die mening van islamkant interesseert mij geen reet. Alsog die lui in Saoedie Arabie zich veel gelegen laten over het feit hoe wij hier in Nederland denken over gelijkheid voor de homo en de vrouw. Gewoon keiharde dagelijkse realiteit die door de afschuwelijke Amsterdamse gutmensch met zijn invloed in de media om zeep wordt geholpen.
  En je bent een VVD tante jongedame en wat doet die schijnhelige VVD? Juist ja regeren en samenwerken met 2 Judaspartijen, CDA en CU, dus wat klets je nou met scheiding.

 6. PA

  Dikbil moet ook weer haar mening door iedereen zijn strot duwen met haar gegil.

  Ik zou niet weten waarom CHRISTELIJKE die nog altijd geliefd zijn in nederland dit niet mogen maken en uitzenden op NPO.

  Er zit een knop op. Ik kijk vanwege de sfeer en de muziek. Ik ben niet christelijk meer en ook geen ander geloof.

  Met een ontwijkende mening trekt ze haar aandacht om haar uitgekotste boeken te promoten.

 7. Titatollenaar

  Diverse medewerkers van EO geloven niet meer, waarom dan dit toneelstuk? Of wil men gewoon meer toeristen naar de Bijlmer trekken? Diverse wethouders gebruiken namelijk dat argument om de Passion naar hun stad te halen. Heeft dus weinig met God te maken maar meer met Pecunia.

 8. Danny

  Dank je wel ME je wordt hier schijt ziek van, niets kan meer in dit land we moeten alles aanpassen aan een geloof wat hier totaal niet thuis hoort.
  Dat ze er zijn die mensen oké dat kunnen we niet meer veranderen maar om nu alle Nederlandse dingen aan te passen voor hun ik zeg STOP DAARMEE!

  Wij hebben niets met een suikerfeest en dat mogen ze ook gewoon doen in dit land en daar zeggen we ook niets over. Kijk hoe ze een beest slachten op een vreselijke manier en dan zeggen dat dat hun cultuur is. Dat laten we toch ook toe zonder grote demonstraties op het binnenhof of voor een slachterij.

  We moeten wakker worden en laten zien dat Nederland Nederland moet blijven en dat hun moeten aanpassen en niet wij!!!!!!!!!!!

 9. Danny

  @kijker, dat ik die erbij haal daarmee wil ik aangeven dat The Passion het zoveelste is waar men over gaat vallen dat het niet kan.

  Ze hebben over alle feesten wat te zeiken tegenwoordig.

 10. Nerd

  Ik heb gisteren de hele dag met een glimlach rondgelopen.
  Wat een zet van Friesland om op die manier die anti zwarte losers tegen
  te houden. Geweldig !!.
  Hier kan de Randstad nog wat van leren. Laat je niet door een kleine groep
  die overal tegen is de wet voorschrijven. Ik zeg intocht Sint nooit meer
  in het grachtengordel gebied, maar in de provincie en die losers iedere keer
  weer niet toelaten. The Passion is ook niet zo mijn ding maar verbieden om
  dit in het openbaar op te voeren is belachelijk.
  De islam is zo on-Nederlands dat het nooit geaccepteerd zal worden.
  Deze cultuur loopt 3000 jaar achter en moet zich eerst maar eens gaan aanpassen aan de moderne tijd.

 11. T

  En dat zegt ze nu pas? Na al die Passion jaren? Ik vond the Passion vanaf het begin al zwaar overdreven net als het glazenhuis waar niemand inzicht heeft op het het geld. Maak dan ook een programma met bereikte resultaten van het gedoneerde bedrag. Net zo netjes en als dank aan de donateurs.

 12. iq10

  ik ben een fan van zwagerman,
  maar nu slaat ze de plank echt mis,
  dit hoort bij nederland, of je nu gelooft of niet,
  vanuit t christendom is t socialisme en humanisme ontstaan,
  [ t softe en wegkijken]
  persoonlijk vind ik t ook allemaal poppenkast, maar ik zeg idereen z”n feestje,
  alleen wil ik er niet voor betalen,

 13. Bart

  Het is sowieso onzin en geldverspilling om elk jaar het zelfde verhaal op te voeren.

 14. Wegkijker

  Is helemaal niet knap van Danny om zwarten erbij te halen. De Bijlmer zit er vol mee

 15. b

  Ben bang dat jongedame Marianne hier een lesje geschiedenis moet nemen . Ze snapt er niet veel meer van. Niet dat we dat niet gewend zijn van niet ter zake doende zogenaamde media mensen.

 16. FirstSylvester

  I see you don’t monetize your blog, don’t waste your
  traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got high quality content.

  If you want to know how to make extra bucks, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

 17. AT YOUR SERVICE

  Ga toch koken trut

 18. F’iscadel

  Christendom hoort bij Nederland! Dit mens weet niet waar ze het over heeft!!

 19. Kijker

  Wie is Marianne Zwagerman?

 20. Arie

  Zwagerman is compleet de weg kwijt maar ik ben bang dat ze weer een hoop dwazen op ideeen brengt.
  Volgende stap zal wel zijn dat we al onze Christelijke feestdagen zoals Pasen, kerst, hemelvaart, pinksteren in gaan leveren, want tradities en cultuur moeten nu eenmaal dood in dit land.

 21. Sven L.

  Tja, Nederland heeft nou eenmaal een christelijke basis. Niet zo vreemd dat dit geloof prominent gevierd wordt. Er is in ons land ook ruimte voor andere geloven en bijhorende feesten. Prima toch!

  Overigens zou ik best geïnteresseerd zijn in een islamitische versie. Misschien brengt het ons wat dichter bij elkaar.

 22. Weert

  vreselijk negatie mens

 23. Hohoho

  De vrouw is net als vele eerdere keren niet goed in haar hoofd!

 24. Diderick

  De eerste keer dat ik het met haar eens ben. Nederland was een christelijk land. Met de nadruk op ‘was’. Het is toch raar hoe dwangmatig sommige Nederlanders vast proberen te houden aan het verleden (hoe waardeloos en onderdrukkend die tijd ook was). Al dat gedoe over traditie en cultuur is onzin. Het is ook traditie dat vrouwen hun mond houden als mannen praten, maar daar doen we gelukkig ook niet meer aan.

  We zijn nog lang niet vergeten hoe christenen het grootste pedofielennetwerk ter wereld in stand hielden en tegelijkertijd als een autoriteit van het moraal tegen het gebruik van condooms en tegen het homohuwelijk zijn. De hypocrisie en onderdrukking van de kerk is niet iets wat gevierd moet worden, en zeker niet van ons belastinggeld.

  Bovendien is het geschiedvervalsing. De oorsprong van kerst heeft niks met het christendom te maken. Dat is er later bij verzonnen om de christelijke kerk relevant te houden. De NPO zou hierover niet mogen liegen.

 25. Yoshi

  Verhuis dan lekker of kijk niet als het je allemaal teveel wordt, Marianne

 26. Daan

  Wat is dat toch met sommige vrouwen in de menopauze, ze lijken de weg kwijt te raken en proberen te scoren ter compensatie van hun geestelijk en lichamelijk verval.

  Marianne Zwagerman ik vind je stapelgek :-)

 27. Cor

  Wat een oliedom pleidooi van mevrouw Zwagerman…, zucht

 28. Daan

  @ Diderick

  Vergeet het pedofielennetwerk in de Arabische wereld niet daar is het namelijk legaal en doodgewoon vanuit de religie van vrede om kinderen te misbruiken (kindbruidejs etc. etc.) mdat de angst regeert en slachtoffers geen enkel recht hebben. Zelfs de profeet trouwde met een kind.

 29. Vincent

  Diderick, je bent momenteel de enige die het met haar eens is. Bovendien moet je duidelijk nog wat lessen geschiedenis hebben. Nederlands is vanouds een joods-christelijke natie. Onze geschiedenis leert belangrijke lessen. Ook heb je het over het kerstfeest en weet je blijkbaar niet dat the passion niets met kerst maar met Goede Vrijdag en Pasen te maken heeft. En tot slot is het ook onzin dat we dit niet met de islam zouden tolereren. De show van gebedsoproepen maakt toch ook niemand een probleem van terwijl dat ook op openbare plekken te horen is?

 30. Diderick

  @Daan Beide moeten aangepakt worden. Dit is niet een wedstrijd, waarbij alleen het allerlaagste van het laagste afgestraft moet worden en de rest een vrijbrief krijgt. Wij hebben geen enkele invloed wat er gebeurd in arabische landen. Maar wel wat er hier in Nederland gebeurd.

  @Vincent De geschiedenis begint niet bij de introductie van het christendom. De menselijke beschaving bestond zo’n 12.000 jaar geleden. En dan heb je het over een joods-christelijke traditie? Laat me niet lachen. De periode dat we daarin geloven is zo kort, dat het bijna niet noemenswaardig is. De enige reden dat we het erover hebben is dat deze onzin ons constant door de strot wordt gedauwd door de NPO en mensen die bij de kleinste verandering al traditie schreeuwen.

  De mensen in Nederland geloven (terecht) niet in goden en godinnen. Geloof sterft uit en dat is prima. Het doet er niet toe waarin we geloven, wat er daadwerkelijk gebeurd is veel belangrijker. We geloofden jarenlang in zogenaamde wijsheid en waardigheid van de kerk, maar in werkelijk werden kinderen stelselmatig verkracht en mishandeld. Bah.

 31. aammehoela

  Als het aan deze muts ligt moeten wij dus onze identiteit verlaten omdat wij ons blijkbaar moeten schamen voor onze christelijke identiteit. Nou dan kijk je toch lekker niet. En inderdaad, als het een islamgedoe zou zijn dan zouden wij woest zijn. Maar dat gebeurt niet, omdat de islam niet iemand kent die aan het kruis hing. Bij de islam moet je de hemel verdienen door “punten” te scoren. Bij christenen kun je de hemel verdienen uit genade, uit pure liefde………

 32. Diderick

  @Daan
  Er zijn inderdaad veel overeenkomsten met religies. Christendom of Islam maakt niks uit, het is allemaal één pot nat. Alleen wel uitkijken dat we er geen wedstrijd van maken waar we alleen het allerergste beoordelen. Het maakt de daden van de kerk niet minder erg, als een andere religie het ook doet of zelfs iets erger.

  @Vincent
  De mensheid bestaat al meer dan 12.000 jaar. Dus die joods-christelijke tradities waar men het over heeft zijn zo recent ingevoerd dat je eigenlijk niet van traditie kan spreken. Zeker niet in een land waarin de meeste mensen helemaal geen geloof aanhangen. Geloof sterft gelukkig uit. Je hoeft niet in goden en godinnen te geloven om je een beetje te gedragen.

  Passion heeft idd niks met het kerstfeest te maken (geen idee waarom ik het verwarde met het christelijke kerstverhaal). Wel vreemd dat je expliciet opmerkt dat ik als enige het niet met haar eens ben en daarom waarschijnlijk fout zit. Beetje dezelfde techniek die de kerk tegen Galilei gebruikte toen hij beweerde dat de aarde in een baan om de zon draaide. Dat ging ook tegen de joods-christelijke traditie in.

 33. Sven L.

  @ Diderick;

  Mooi verwoord. Laatste passage verwart me wel; Galilei was een wetenschapper die (inderdaad) tegen het zere been van de Kerk schopte. Maar dat kun je onmogelijk vergelijken met het wel of niet vieren/wijzigen/aanpassen van een feest, toch? Dat zit veel meer in de haarvaten van een samenleving. Wetenschappers staan over het algemeen alleen in hun beweringen.

 34. School

  @Diderick

  Het woord “islam” is níét met een hoofdletter. Het staat gоdverdоmme correct in de titel!

 35. Bep

  Nooit naar the Passion gekeken, popiejopie tv.Niet serieus te nemen. B-acteurs.Lachertje.

 36. anonymous

  Ik begrijp ook niet waarom dit elk jaar opnieuw moet.

 37. Diderick

  @Sven L.
  Het sloeg ook meer op Vincents idee dat iemands mening er niet toe doet als veel mensen het niet met je eens zijn. Dat had ik beter kunnen verwoorden.

  @School
  Mijn excuses en om deze fout te compenseren nogmaals een foutieve schrijfwijze, maar deze keer in de tegenovergestelde richting: iz lame. Sterkte in de zoektocht uit uw taal extremisme!

 38. Achmed

  Diderick
  Sun 19 Nov 2017 om 12:18
  Ga toch terug naar je eigen land diderpik

 39. Achmed

  Vincent
  Sun 19 Nov 2017 om 13:08
  We tolereren vanaf nu niets meer wat met islam te maken heeft.

 40. Achmed

  Bep
  Sun 19 Nov 2017 om 14:11
  Ga terug naar de keuken tut

 41. jeroen

  Marianne, schrijf eens dat het suikerfeest etc uit het jeugdjournaal en het gewone journaal moet. Weg met het carnavalsfeest in Rotterdam, weg met je krant omdat het een bepaalde achtergrond heeft… Val ons eens niet lastig met jouw geloof…

 42. Ron

  Dat mens is niet goed wijs, maar dat wisten we al. De EO zal het niet met haar eens zijn, kunnen we die omroep ook wel afschaffen. Wat een domme en kromme argumenten van deze blaaskaak.

 43. frans

  Marianne Zwagerman zou ik zo doen

 44. Mediaprak

  De publieke omroep is van iedereen en voor iedereen. Dus als 3 miljoen kijkers willen genieten van The Passion is dat hun goed recht. Evenals een programma rondom Het Suikerfeest, Sinterklaas met of zonder Pieten, Joodse feestdagen Oudejaarsavond Carnaval Hindi feestdagen en voor de ongelovigen De Top 2000. Laten we IEDEREEN zijn haar religie of cultuur vieren. In huis op straat in kerken en andere gebedshuizen en op radio en TV. En mocht je je daar van distingeren, ga dan lekker naar een Centre Park huisje.

 45. Meneer Kaktus

  Haha, +1000 MC voor die laatste zin.

 46. Bob

  Het is één grote poppenkast het geloof.

 47. Wollter

  “Voor de rol van Judas schijnt een radio-DJ met een Tesla benaderd te zijn”

 48. Wietse Bart

  Marianne wat klets je en wat ruik je uit je mond met die taal, wat een negatief mens en waarom zo’n platforum voor haar, wie is ze dan wel?

 49. E. Hartsma

  Marianne wijst er alleen op dat de muzelman gelijke rechten gaat opeisen, het gaat niet om The Passion.

 50. Sjakie

  Hebben we haar weer……..

 51. Mariekje

  Zucht, ik word zo moe van haar.
  Allemaal onzin wat ze uitkraamt.
  Ga is iets nuttigs doen dan alleen maar zeiken.

 52. echtwaar

  Wat is Marianne Zwagerman toch een intens dom mens. Islam variant van de Passie?? Waar gaat dat dan over. Een oude baardman in pyama die gaat roepen alle ongelovige honden af te maken???

 53. Zo zit het

  Marianne is dus voor het vervolgen van christenen. Het geloof moet enkel achter de deur plaatsvinden oftewel christelijke scholen sluiten, kerken sluiten, geen christelijke lectuur meer in de bibliotheek en natuurlijk kranten en omroepen laten verdwijnen. Neen, laten we onze vrijheid niet verkwanselen door hetgeen deze blaaskaak vindt. Wat een triest mens, maar ja dat is iedereen die de satan dient.

 54. Ano Nymous

  @zo zit dat.
  Van mij mag ze. Het geloof heeft niks met vrijheden te maken. Zit vol met restricties en beknellende regels.
  Geloof prima, maar achter de voordeur…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.