Max Verstappen weigert opnieuw Sportgala van NOS

Formule 1-held Max Verstappen zal op 19 december wederom niet aanwezig zijn bij het Sportgala dat de NOS jaarlijks uitzendt. Dat meldt de omroep vandaag. Verstappen, die vorig jaar op het gala verkozen werd tot Sportman van het Jaar, viert in die periode vakantie en wil dan geen klapvee spelen. “Ik ben al zoveel weggeweest. Dan heb ik niet echt zin om op een gala te zitten. Het interesseert me niet of ik een prijs win, dus geef ‘m maar aan een ander. Je wint toch nooit twee keer achter elkaar.

Volgens de NOS is die uitspraak van Verstappen onjuist. “In tegenstelling tot wat Max Verstappen denkt, is het meermalen voorgekomen dat een sporter tweemaal op rij Sportman van het Jaar werd. Abe Lenstra, Anton Geesink, Kees Verkerk, Johan Cruijff en Pieter van den Hoogenband gingen twee jaar achtereen met de Jaap Eden-bokaal aan de haal. Epke Zonderland en Ard Schenk wonnen de prijs zelfs drie keer op rij.

Vorig jaar wilde Verstappen zijn vakantie ook niet onderbreken om bij het jaarlijkse sportfeest aanwezig te zijn. Jan Lammers nam zijn prijs voor hem in ontvangst. De coureur sprak het publiek wel toe in een videoboodschap.

Zelf ziet Verstappen zich niet als een held. “Ik heb twee races gewonnen, maar ben geen kampioen. Ik wil winnen in de Formule 1. Dat is belangrijker dan iets winnen in eigen land. Bovendien is het heel moeilijk om prestaties van sporters te vergelijken.

Zondag wordt de shortlist voor de Sportgala-genomineerden bekend en op 3 december worden daaruit de genomineerden gekozen. Op 19 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen