Mart Smeets slaat tv-klus af: ‘Ik hoef niet meer’

Gedurende de laatste jaren bij de NOS vond Mart Smeets het nog moeilijk om afscheid te nemen van zijn talkshow De Avondetappe, maar inmiddels heeft hij een stadium bereikt dat hij niet eens meer op tv wíl. Dat zegt de tv-ster in het AD. Smeets wil niet de rest van zijn leven Henny Huismannen. “Ik hoef niet meer in beeld. Het is me aangeboden, ik heb ervoor bedankt. Ik wil niet meer groot, ik wil niet meer een bekende Nederlander zijn. Ik wil het laatste stuk van m’n leven anders invullen.”

Wel is hij tegenwoordig nog commentator bij Ziggo Sport. “Heerlijk. Heer-lijk. Echt waar. Ik doe alleen nog tv voor Ziggo, Amerikaans basketbal, midden in de nacht. Naar die live-uitzendingen kijkt helemaal niemand. De echte NBA-fans, een paar gekken, en mijn vriend Frits van Rijn. Soms spreek ik hem gewoon toe, in de uitzending. ‘Frits, kende jij die speler al?’ Vind ik mooi.

Smeets zit momenteel in zijn laatste levensfase. “Ik ben aan het aftellen. De tijd hou ik niet tegen, en dit lichaam hapert.

Eind november vorig jaar kreeg hij een infarct, onthult hij. “Het liep goed af, ik mocht de volgende dag naar huis, maar confronterend was het wel. Andere dingen doen het ook niet meer, lopen is ontzettend moeilijk geworden.”

Mijn vrouw zegt: je hebt zó hard gewerkt, je hebt voor drie geleefd, wees dan niet verbaasd dat je nu dit hebt. En dat besef ik. Het is ook niet erg, het overkomt iedereen. Klaar.

Het AD-interview met Mart Smeets kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen