Mart Smeets slaat tv-klus af: ‘Ik hoef niet meer’

Geplaatst op Sun 19 Nov 2017 om 13:10

Gedurende de laatste jaren bij de NOS vond Mart Smeets het nog moeilijk om afscheid te nemen van zijn talkshow De Avondetappe, maar inmiddels heeft hij een stadium bereikt dat hij niet eens meer op tv wíl. Dat zegt de tv-ster in het AD. Smeets wil niet de rest van zijn leven Henny Huismannen. “Ik hoef niet meer in beeld. Het is me aangeboden, ik heb ervoor bedankt. Ik wil niet meer groot, ik wil niet meer een bekende Nederlander zijn. Ik wil het laatste stuk van m’n leven anders invullen.”

Wel is hij tegenwoordig nog commentator bij Ziggo Sport. “Heerlijk. Heer-lijk. Echt waar. Ik doe alleen nog tv voor Ziggo, Amerikaans basketbal, midden in de nacht. Naar die live-uitzendingen kijkt helemaal niemand. De echte NBA-fans, een paar gekken, en mijn vriend Frits van Rijn. Soms spreek ik hem gewoon toe, in de uitzending. ‘Frits, kende jij die speler al?’ Vind ik mooi.

Smeets zit momenteel in zijn laatste levensfase. “Ik ben aan het aftellen. De tijd hou ik niet tegen, en dit lichaam hapert.

Eind november vorig jaar kreeg hij een infarct, onthult hij. “Het liep goed af, ik mocht de volgende dag naar huis, maar confronterend was het wel. Andere dingen doen het ook niet meer, lopen is ontzettend moeilijk geworden.”

Mijn vrouw zegt: je hebt zó hard gewerkt, je hebt voor drie geleefd, wees dan niet verbaasd dat je nu dit hebt. En dat besef ik. Het is ook niet erg, het overkomt iedereen. Klaar.

Het AD-interview met Mart Smeets kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS
20 Reacties op “Mart Smeets slaat tv-klus af: ‘Ik hoef niet meer’”


 1. Sander

  Hopelijk heeft hij nog een mooie lange tijd!

 2. Sjoukefia Oosthavenkercken

  We missen je, Mart!

  Gelukkig heeft hij wel een mooi nieuw boek geschreven.

 3. Wietse Bart

  we missen je mart maar eerlijk is eerlijk, ik mis henny huisman ook en die is vele jaren jonger en kerngezond, dus waarom niet? Wat is dat toch kinderachtig nederlands om je collega’s af te zeiken als je zelf zolang bent doorgegaan.

 4. Wollter

  Ik denk dat heeel veel mensen het met hem eens zijn :-)

 5. Pjotter

  Hij is anders vaste klant bij DWDD, maar ja je boek moet verkocht worden, nietwaar?

 6. jan

  Wat noem je vaste gast 3 keer per seizoen als er wat gebeurt is ,Henny huisman zou best weer de soundmix show kunnen doen bij max

 7. Peter

  MC, Smeets zit in zijn laatste levensfase? Wat een vreemde opmerking. Smeets is 70 en buiten dat hij een infarct heeft gehad, mankeert hem bij mijn weten niks. Geniet nog volop van het leven en doet leuke dingen. Heeft prachtige tv programma’s gemaakt en een man met enorme kennis en enthousiasme. Deze man wordt zeker gemist op tv. Geniet van de leuke dingen Mart, het is u gegund!

 8. Guikje

  @Peter:

  Smeets zit momenteel in zijn laatste levensfase. “Ik ben aan het aftellen. De tijd hou ik niet tegen, en dit lichaam hapert.”

  Als iemand na het nodige fysieke malheur zegt dat hij aan het aftellen is, vind ik dat je wel kunt zeggen dat hij in zijn laatste levensfase zit. Ik hoop voor meneer Smeets dat hij lang duurt en dat hij er gezond bij blijft.

 9. Ron

  Hij maakt nog steeds een uitstekend radioprogramma voor 40 UP Radio van Harry de Winter elke week. Mag ook niet ongenoemd gelaten worden.

 10. Santegoeds

  Godzijdank.

 11. Gi

  Water naar de zee dragen, wie doet dat nu? Hij geeft zelf aan dat hij geen extra geld nodig heeft. Geen nieuwe en jonge mensen een kans!

 12. Gi

  GeeF nieuwe en jonge mensen een kans!

 13. Wietse Bart

  maar dan jonge mensen die het ook kunnen, dan zie ik,nogmaals, liever Henny Huisman die zich bewezen heeft dan dat grut wat met een hoop praatjes denkt tv te kunnen maken.

 14. PA

  Ik wens je nog veel jaren in gezondheid.

  Bedankt voor de vele uren kijkplezier. Ik heb genoten van je.

 15. Leon

  Mart heeft eindelijk het “licht”gezien.
  Veel te laat, en nu zeggen ik stop er (bijna) mee, nee.. Mart gaat toch nog door met radio (bij Harry, echt vreselijk!!!)voor de ouwe zakken, die niet luisteren, en zelf lekker onderuit zitten in Frankrijk in de Camper met een goed glas wijn en een Wild Zwijnen boutje…..!!!
  Nee Mart, je hebt zeer goed werk gedaan, maar hou er nou es me op joh.
  Ga is genieten (!?)
  Ik wens je alle goeds.
  Gr Leon Dorsey
  (ook een ouwe zak van 66 die nog radio maakt)
  http://www.oldmensradio.nl

 16. Meneer Kaktus

  Senk joe!

 17. ton

  gefeliciteerd meneer Mart.
  voordat het publiek ging kotsen.
  tijd van komen
  maar vooral op tijd gaan.

  dwdd kotsen
  late night kotsen
  pauw kotsen
  ga zo maar door
  je bent er niet mee gekomen
  je zult er ook niet mee wggaan.

  optijd

  jammer dat je gescheiden ben
  beertje

 18. Sjakie

  Gelukkig……

 19. Corrector

  @Leon
  “Ga is genieten” is natuurlijk incorrect. Je vermoedde al zoiets door jouw aanvulling “(!?).

  Het moet natuurlijk zijn: “Ga eens genieten”

  Eens is verbasterd tot ‘ns of ‘s. Die laatste werd in de volksmond uitgesproken als ‘us’ maar tegenwoordig als ‘is’, met als gevolg de geschreven onjuistheid.

 20. Jim Freeman

  Mart…blijf nog ff!!

  Waarom doe je dan geen radioslot op zondagmorgen….net zoals Duys dat deed. Je kunt nog een tijd mee man. Ik weet het, je hoeft niet zonodig maar wie moet het anders doen? Duys – Smeets – Spits

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.