Marieke Elsinga wil niet overal dezelfde RTL-sterren zien

Geplaatst op Mon 13 Nov 2017 om 15:42

Marieke Elsinga vindt het niet handig als RTL dezelfde gasten uitnodigt van programma’s die na elkaar te zien zijn. Dat vertelt ze in Het Parool. Een paar weken geleden was de Volkskrant zeer kritisch toen &Chantal aftrapte met Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge als gasten, omdat ze vlak daarvoor ook al anderhalf uur lang te zien waren in Oh Wat Een Jaar. Elsinga begrijpt deze kritiek en denkt dat het sowieso wel een onsje minder kan als het gaat om BN’ers op tv.

Elsinga wijst RTL 4 op haar gastenbeleid. “Ik denk dat het niet de voorkeur geniet om op zaterdagavond een RTL-ster te zien in de show van half 9 en die vervolgens ook te zien in de show van half 10.”

Er is te veel BN’er-tv, vindt ook de deskundige van RTL Boulevard. “De trend is een beetje de BN’er kookt, de BN’er danst, de BN’er lacht, maar dat waait wel weer over.”

Tv-bobo’s moeten weer voor ON’ers durven kiezen, vindt ze. “We moeten denk ik niet bang zijn shows als Expeditie Robinson en Wie is de mol? weer met onbekende koppen te doen.

Het Parool-interview met Marieke Elsinga kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Marieke Elsinga: ‘Ja, de chemie met Beau was beter’ (vanochtend)

Foto: RTL
14 Reacties op “Marieke Elsinga wil niet overal dezelfde RTL-sterren zien”


 1. Henki

  We krijgen ook kapsones. Schoenmaker blij bij je leest.

 2. HOLLAND

  Rot zelf ook eens op uit al die RTL-programma’s dan, Mariekje!

 3. Bart

  @Henki Ze mag toch zeggen wat ze vindt? En ze heeft gelijk.
  @Holland Volgens mij valt het wel mee waar ze aan mee doet. Zou jij nee zeggen? Het levert de bn’rs geld op dus natuurlijk doe je dan mee.

 4. kees de Vries

  Marieke heeft gelijk ik ben die Jeroen van Koningsbrugge ook zo vreselijk zat. Laat hem mee doen aan Expeditie Robinson en laat hem dan daar achter. Dan zijn we er vanaf.

 5. Marry Hens

  Wat fijn dat wij in Nederland beschikken over Marieke om de lakens uit te delen. Nederland kan gerust gaan slapen.

 6. HOLLAND

  @Bart

  Als ik er genoeg geld voor kreeg en het sprak me aan, zou ik geen nee zeggen. Maar dat is bezijden het punt: ze zegt a, maar doet zelf b.

 7. Bart

  @Holland Dat is wel een beetje zo maar ik vind dat ze dat gewoon mag zeggen. Het is niet zo dat ze overal opduikt in tegenstelling tot een heleboel collega’s van haar.

 8. Kaaskijker

  Zo een beetje iedereen is het er mee eens maar de reacties lijken vooral bedoelt Marieke aan te vallen.

 9. animo

  Ze komt er wel een heel leuke frisse meid ze heeft natuurlijk helemaal gelijk ,wat ook opmerkelijk dat ze tegen haar werkgever ingaat dat is ook niet gebruikelijk bij RTL.

 10. Hohoho

  Nou begin er zelf mee …een onsje minder!

 11. TV kenner

  Marieke heeft vooral erg veel geluk met de anti-Humberto sfeer die er nu hangt. Iets dat ze dan ook ontzettend uitbuit met haar Humberto gaf me geen ruimte-riedeltje. Maar op een gegeven moment heeft iedereen dat wel gehoord en een boulevard verslaggever blijft slechts een boulevard verslaggever. Ze zal blijven steken op niveau Nicolette Kluiver.

 12. Rick

  @tv kenner Dat neemt allemaal niet weg dat de kijker klaar is met Humberto. Duurt niet lang meer en hij zit thuis op de bank.

 13. Ano

  RTL7 wacht op Marieke

 14. Rik

  @Rick, praat voor jezelf alleen. Bedankt.
  Marieke pas komen kijken, vergelijkt zich met iemand die meer dan 30 jaar bij de TV werkt. Haha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.