Marieke Elsinga wil integere kant laten zien bij BLVD

Marieke Elsinga hoopt dat ze deze week heel erg integer overkomt in haar goede-doelen-items in RTL Boulevard. Ze wil die kant van zichzelf graag laten zien. Dat laat ze vandaag blijken in De Telegraaf. RTL Boulevard heeft weer een goede-doelen-weekje: samen met Cordaid wordt er actie gevoerd voor schoon drinkwater. Daarvoor is Elsinga door de showrubriek naar Ethiopië gestuurd. “Voor de kijker maakt de springerige Marieke misschien wel plaats voor een integer iemand“, zegt ze.

Elsinga werd super emo in Ethiopië. “Ik heb daar projecten van hulporganisatie Cordaid bezocht. De situatie is zo anders dan in Nederland, ik heb dat nog nooit van dichtbij meegemaakt. Het vergt een heel andere kant van jezelf, een uitdaging: ’wie ben ik?’

De mensen zien nu haar ware kant, denkt Elsinga. “Je kunt daar niet anders dan je verwonderen. En op de meest eerlijke manier reageren.

Kijkers van RTL Boulevard kunnen deze week doneren door sms’jes te sturen. “Ik denk niet het hele klimaatprobleem te kunnen oplossen, dat is dweilen met de kraan open. Dat klinkt lullig in deze context. Maar vanaf de bank is zo’n berichtje een makkelijke manier om toch bij te kunnen dragen.

Iedereen die wil doneren kan tijdens de actieweek WATER sms’en naar 4333. Zo’n sms kost eenmalig 3 euro.

Het Telegraaf-interview ’Emotionele emmer overvol’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen