Marieke Elsinga: ‘Ja, de chemie met Beau was beter’

Geplaatst op Mon 13 Nov 2017 om 10:00

Marieke Elsinga bleef ongelooflijk lang ontzettend politiek correct, maar het hoge woord is er eindelijk uit: ze vond RTL Late Night leuker met Beau van Erven Dorens dan met Humberto Tan. Dat vertelt ze in Het Parool. Elsinga reageert eindelijk op de geruchten dat het niet zou boteren tussen haar en Tan. “Er is veel geschreven over de verstandhouding tussen mij en Humberto. Ja, de chemie tussen mij en Beau was ook beter. Dat kan ik met droge ogen zeggen, omdat iedereen het kon zien.

Ze vond de samenwerking met Van Erven Dorens prettiger. “Dat is toch niet erg? Ik heb als nieuweling op tv de kans gehad om met twee grote presentatoren te werken en ook te voelen hoe verschillend dat kan zijn.

Het verschil was groot, aldus Elsinga. “Summer Night was losser en Beau gaf mij veel ruimteAls Humberto dat bij Late Night ook meer had gedaan, had de kijker misschien sneller de Marieke gezien die mensen in de zomer konden zien. En toch, als Beau, hypothetisch gezien, Late Night was gaan presenteren, zou ik alsnog gestopt zijn.”

Eigenlijk wist Elsinga al vrij snel dat ze geen zin meer had in Late Night. “Het gevoel dat ik wilde stoppen begon zich al tegen de winterstop te nestelen, nog niet eens op de helft van het eerste jaar. Ik wilde er in eerste instantie niet aan toegeven, ook omdat het een beetje als falen voelde. Daar heb ik even tegen gevochten, tot ergens in maart een deurtje in mijn hoofd openging: je hóeft het niet nog een jaar te doen.

Ze vond het maar niks om achter de Late Night-desk te staan. “Jezelf zijn op televisie is denk ik een van de moeilijkste dingen aan het vak. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen, maar het was bij Late Night best een uitdaging. Ik zat behoorlijk vast aan de bar en dagelijks bezig zijn met internetvideo’s is aanzienlijk meer Luuk Ikink zijn ding, dan dat het mijn ding is.

Toen trok ze de stekker eruit. “Ik had geen zin nog een jaar een schoen aan te doen die niet helemaal lekker zat.

Het Parool-interview met Marieke Elsinga kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Rick Brandsteder verspreekt zich over Tan-Elsinga (26 augustus)

Foto: RTL
20 Reacties op “Marieke Elsinga: ‘Ja, de chemie met Beau was beter’”


 1. Porky

  Ik mocht Marieke graag tot ze in ER zat. Wat een achterbakse trol.

 2. David

  Ze maken het allemaal veel te groot. Er kijkt niemand, dus (bijna) niemand zal je missen schat…

 3. anoniem

  Ik zie Marieke veel liever dan Luuk Ikink maar dat is persoonlijk

 4. GW

  Gisteren had ze een item met Thomas Berge in RTL Boulevard. Het is best een kunst om een item met Berge NIET slaapverwekkend te maken. Maar ze deed het. Ze werd door de andere gasten in de studio ook even aan de tand gevoeld over de chemie tussen haar en Thomas. Vragen die ze met gemak en humor pareerde.

  Wat mij betreft is ze echt een aanwinst voor RTL Boulevard. Vergelijk haar uitspraken nu eens met die overschatte Anna *afgezaagd* Nooshin, die met droge ogen een essay maakte over de revolutionaire aard van f**king selfies. Die voor d’r vlogchannel een vlog maakte over buitenlandse snoepjes en ‘s avonds bij RTL Late Night aanschoof om over Hillary Clinton te oreren. Die met een bek vol tanden stond inzake d’r Linda Meiden cover en een briefje liet voorlezen. Want dat doen voormalige communicatie-studenten. Haha. Afgang. Op een gegeven moment was Anna zo veel aanwezig in RTL-programma’s dat je je bijna afvroeg of ze zich had laten #metoo’en door een RTL-bobo. Want snoepjes en Clinton is een logische combo, jeweettoch…

  Marieke is veel slimmer, bijdehanter, grappiger en eigenzinniger. Neemt zichzelf niet zo serieus. Heeft echt een eigen geluid. Marieke, Frank Dane en Shelly Sterk zijn de beste nieuwe gezichten bij RTL Boulevard.

 5. Petra

  Het is allemaal persoonlijk wat je hier zegt, daarom hecht niemand er waarde aan

 6. MK

  Spreek je nu over je eigen bijdrage Petra?

 7. Jan Shit

  Petra

  Mon 13 Nov 2017 om 11:12

  Ach….kijk nou…..Professor Zuurbekje is d’r ook weer

 8. Bart

  @GW Helemaal eens!

 9. Ano

  Wat ze nu doet, moet ze niet willen

  Tussen al die domme jaknikkers

  Ze zou uitstekend bij RTL7 passen

 10. Piet

  Houd het dan nooit op met dat gezeur over chemie? Niet alles draait om jou. Duh..

 11. Jo

  @Porky, ze schijnt er ook nog trots op haar slechte karaktereigenschap te zijn, zo te zien. Iedereen is nu gewaarschuwd. Wat een achterbakse matennaaier zeg. Karma.

 12. Bart

  @Piet De chemie is er tussen Beau en Marieke. Daarbij heeft een ruime meerderheid van de kijkers aan gegeven liever Beau en Marieke te willen dan Humberto. Televisie staat in dienst van adverteerders en kijkers. Dus RTL moet dit eigenlijk gewoon doen.

 13. Jo

  Nou ik kijk liever naar Luuk van RTL Boulevard. Hij doet niet aan dat ”chemie” gezeik. Hij zegt gewoon wat hij moet zeggen ongeacht de ”chemie””die hij zogenaamd in stand moet houden om erbij te mogen horen.
  Dat chemie-gedoe maakt mensen minder scherp omdat ze de ander niet willen of durven corrigeren. Weg met dat neppe chemie.

 14. Ron

  @GW: helemaal mee eens.

 15. Laura

  Hengelen naar een baantje? Want met Beau was het geen succes, ze trolde hem enkel. Het was voor de kijker geen succes. Verkoopster/vertegenwoordigster past meer in haar straatje. Een andere carrière ligt voor de hand.

 16. GW

  Het feit dat Mattie Valk nu weer de behoefte voelt om te reageren zegt eigenlijk alles. Mattie heeft al MEERDERE keren zijn verhaal in de media gedaan. Nu doet Wietze een half jaar later een keer zijn verhaal, waarop Mattie meteen geïrriteerd genoeg is om te reageren.

  Als je echt zijn vriend was Mattie dan vind je ook dat Wietze zijn kant van het verhaal mag vertellen. Als je echt het boetekleed aantrekt en spijt hebt dan weet je ook wanneer het moment is om nederig te zijn.

  Dit is het eerste en laatste wat ik er over zeg. Mattie, doe je voornaam eens een keer eer aan en STFU!

 17. GW

  Oeps, verkeerde topic. Nog geen koffie op. Sorry.

 18. Erw

  @Laura, omdat ze op de stoel van Beau wilde zitten. Ze was zeer irritant bezig en deed alsof alles om haar draaide. Ze wist haar plaats niet. En maar zeuren over geen chemie met Tan. Dat mens kan qua scholing en omgang met anderen niet aan Tan tippen. Ze heeft nog veel te leren!

 19. Joop

  Help me even, heeft Beau chemie dan? In mijn beleving is het een blaaskaak zonder enige charme en dus absoluut geen chemie. Afvoeren van de buis die hap.

 20. Henki

  Als je aangenomen bent om YouTube pretfilmpjes te draaien moet je doen waarvoor je bent aangenomen en niet gaan zitten zeiken over chemie of de poten van de stoel van de presentator proberen door te zagen omdat JIJ daar liever op zit. Achterbakse zet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.