Marieke Elsinga: ‘Ja, de chemie met Beau was beter’

Marieke Elsinga bleef ongelooflijk lang ontzettend politiek correct, maar het hoge woord is er eindelijk uit: ze vond RTL Late Night leuker met Beau van Erven Dorens dan met Humberto Tan. Dat vertelt ze in Het Parool. Elsinga reageert eindelijk op de geruchten dat het niet zou boteren tussen haar en Tan. “Er is veel geschreven over de verstandhouding tussen mij en Humberto. Ja, de chemie tussen mij en Beau was ook beter. Dat kan ik met droge ogen zeggen, omdat iedereen het kon zien.

Ze vond de samenwerking met Van Erven Dorens prettiger. “Dat is toch niet erg? Ik heb als nieuweling op tv de kans gehad om met twee grote presentatoren te werken en ook te voelen hoe verschillend dat kan zijn.

Het verschil was groot, aldus Elsinga. “Summer Night was losser en Beau gaf mij veel ruimteAls Humberto dat bij Late Night ook meer had gedaan, had de kijker misschien sneller de Marieke gezien die mensen in de zomer konden zien. En toch, als Beau, hypothetisch gezien, Late Night was gaan presenteren, zou ik alsnog gestopt zijn.”

Eigenlijk wist Elsinga al vrij snel dat ze geen zin meer had in Late Night. “Het gevoel dat ik wilde stoppen begon zich al tegen de winterstop te nestelen, nog niet eens op de helft van het eerste jaar. Ik wilde er in eerste instantie niet aan toegeven, ook omdat het een beetje als falen voelde. Daar heb ik even tegen gevochten, tot ergens in maart een deurtje in mijn hoofd openging: je hóeft het niet nog een jaar te doen.

Ze vond het maar niks om achter de Late Night-desk te staan. “Jezelf zijn op televisie is denk ik een van de moeilijkste dingen aan het vak. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen, maar het was bij Late Night best een uitdaging. Ik zat behoorlijk vast aan de bar en dagelijks bezig zijn met internetvideo’s is aanzienlijk meer Luuk Ikink zijn ding, dan dat het mijn ding is.

Toen trok ze de stekker eruit. “Ik had geen zin nog een jaar een schoen aan te doen die niet helemaal lekker zat.

Het Parool-interview met Marieke Elsinga kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Rick Brandsteder verspreekt zich over Tan-Elsinga (26 augustus)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen