Kogel door de kerk: Jeroen van Inkel naar Radio 5

Geplaatst op Fri 17 Nov 2017 om 10:52

De kogel is door de kerk: Jeroen van Inkel is vanaf dinsdag 2 januari dé presentator van de ochtendshow op NPO Radio 5. Hij zal elke werkdag te horen zijn met Wekker-Wakker. Dat heeft Omroep MAX, waar de 56-jarige dj in dienst treedt, laten weten. Van Inkel is blij met deze uitdaging. “Ik krijg vanaf januari de gelegenheid om echt op gevoel een ochtendprogramma te doen. Voelen wat het interessante nieuws van die dag is en de leukste muziek draaien om bij wakker te worden.

MAX-directeur Jan Slagter is ook enthousiast. “Met Jeroen van Inkel hebben we een topper binnengehaald op NPO Radio 5. Hij geldt als een van ‘s lands bekendste en meest ervaren radiomakers. Hij is een zeer herkenbare stem voor onze luisteraars. Ik ben trots hem welkom te kunnen heten bij onze club.

Jeroen van Inkel vult de plek in die vrij is gekomen nadat vorige week bekend werd dat Wekker-Wakker! presentator Henk Mouwe aan het eind van dit jaar met pensioen zal gaan. Mouwe blijft wel verbonden aan MAX.

Jan Slagter: “Ik ben Henk Mouwe dankbaar voor de vele jaren fantastische radio die hij voor MAX heeft gemaakt. Sinds 2006 zet hij zich met hart en ziel in voor onze omroep en ik ben blij dat hij aan MAX verbonden blijft.

Co-presentator van Henk Mouwe, Manuëla Kemp, schuift door naar de avond. Samen met Henkjan Smits gaat zij aan de slag voor Tijd voor MAX Radio, iedere werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5.

De kersverse MAX-presentator Van Inkel gaat samen met de redactie aan de slag met de invulling van het nieuwe programma.

Lees ook: MAX kan komst Jeroen van Inkel niet bevestigen (29 september)

Foto: RTL
27 Reacties op “Kogel door de kerk: Jeroen van Inkel naar Radio 5”


 1. piet

  Nou ik ben benieuwd wat dit wordt.
  Veel gepraat en weinig muziek of toch andersom.

 2. Ron

  Was te verwachten. Hopelijk gaat dit Radio 5 nog meer verjongen in muziekbeleid, is hoog nodig.

 3. Bart

  Was al duidelijk dat Jeroen dat ging doen.

  @Ron Waarom moet Radio5 het muziek beleid verjongen? Daarbij toch al Radio 2 en 3FM (al telt die niet echt meer mee) toch voor?

 4. Ron

  Radio 5 is hopeloos verouderd qua muziek dan Radio 2, die aansluiting gaat nu gevonden worden door het aantrekken van Van Inkel. Het hoort bij de strategie die Radio 5 voor ogen heeft vanaf januari. Zal later nog wel duidelijk worden.

 5. Rukker

  Zo, dat zal een flinke cultuurschok worden daar bij Radio 5. Van waakvlamradio waar je al radio luisterend wacht tot magere Hein je komt halen naar een doorgesnoven speedfreak. Nu maar hopen dat de drugskoerier de weg weet naar de Radio 5 studio.

 6. Bart

  @Ron Radio 5 zou zoiets als Radio M moeten zijn.

 7. Discover

  Wordt tijd dat ze NPO Radio 5 een etherfrequentie geven. Laat NPO 3FM voor jongeren lekker alleen op de kabel of via de app te beluisteren zijn. Zou goed zijn voor Radio 5 en meer luisteraars geven, zeker als je kijkt hoe ze NPO Radio 2 verjongen…

 8. andre

  Radio 5 is naast de gezellige zender ook nog steeds een service zender, al is dat wel minder de geworden de laatste jaren. Maar nog steeds veel EO.

 9. Ron

  Radio 5 zou juist een muziekzender moeten zijn net als Radio 2 en 3 FM, service zenders zijn er al in de vorm van de regionale omroep. Dichtbij de gemeenschap van de regio. Dus hopelijk vanaf januari meer muziek, en minder flauwekul items.

 10. Jantje

  Ik kom tijd van Curry en van Inkel. “Jong Snel Wild” Dat was gisteren voor mijn gevoel. Nu Jeroen naar Radio5 het laatste station voor de dood. Hoe kan dit? Dit kan niet waar zijn. Zijn we nu al aan het eind?

 11. Alex

  Radio 5 wordt het oude Radio 2.
  Radio 2 is het oude 3FM.
  3FM is momenteel niet veel meer.

 12. Giel

  Ik verwacht dat Van Inkel en Slagter binnen een half jaar rollend over de grond gaan.

 13. Wollter

  Discover 11.54: Radio 5 heeft een etherfrequentie; DAB+

 14. Discover

  En heel Nederland luistert natuurlijk al via DAB+ (!). NPO Radio 5 moet op de FM gewoon

 15. Wollter

  De echte Radio 5 luisteraars hebben een DAB+ radio aangeschaft.

 16. Den Draaiert Joost

  Zijn we dan ook meteen van die afschuwelijke evergreen top 1000 af?

 17. Kokkie

  Die gaat Radio 5 even om zeep helpen

 18. aammehoela

  Peter de Bie, lees je dit ook. Henk Mouwe gaat met pensioen en laat een ander die nog jaren moet “werken” zijn plek overnemen. Oftewel, hopelijk neemt de rechter dit in zijn besluit mee om AVROTROS in het gelijk te stellen over radio 1.

 19. Erik

  Waar is de goede tijd gebleven van Curry en van Inkel op hilversum 3, de Veronica vrijdag, niks meer van over.

  Ik vraag me toch af aangezien veronica verkocht is waar het geld is gebleven, moeten miljoenen zijn.

 20. piet

  WOLTER ik heb geen DAB+ radio aan geschaft alleen voor Radio 5 waar ik trouwens steeds minder naar luister.Ik ben nog blij met 10 Gold 60 en 70 jaren muziek.
  Ze moeten er nog niet meer zenders afhalen want we Arrow en RETRO ook al kwijt en vervangen door een paar praat en ander gezeur zenders.Het moet een station worden met veel muziek en weinig geteut er tussen door.
  Meteen ook maar een paar DJ,s vervangen was ook geen slecht idee.
  Daar zijn wel betere dan die Smits en Rietman en Kranenbarg.

 21. Mediaprak

  Wat een leuk bericht. Zal Jeroen wat rust en vooral weer plezier in het radiomaken geven. Nu nog een actie om het Veronica schip naar Hilversum te halen en daar vanuit de programma’s van Radio5.

 22. Bart

  @piet Probeer Radio M eens. Leuke zender. Radio 10 trouwens ook.

 23. Bob

  Nu Annemieke nog :)

  Annemieke & van Inkel.

 24. piet

  Goedenavond Bart . Op radio M draaien ze volgens mij nog steeds veel 60 en 70 jaren muziek.Ik luister niet veel naar deze zender. Radio 5 zal nooit een goede oldie zender worden met teveel gepraat en veel EO wat er niet thuis hoort.
  Gelukkig zijn er nog veel internet zender met oude muziek. Radio 10 met 60 en 70 luister ik veel naar ipv Radio 10

 25. Annoniemus

  De gevierde Jeroen v Inkel op zijn laatste (radio) station , thanks voor jarenlang top radio man !

 26. Flits Bom

  Daar heeft hij zijn neus weer mooi tussen gestoken.

 27. J. Donderwinkel

  @ Flits Bom

  Moet nog ff cashen
  Bij dezen dank, ook voor jouw bijdrage middels tax

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.