KLM boos om ‘volstrekt onjuiste’ voorpagina Telegraaf

Onze nationale trots KLM is not amused over de voorpagina van De Telegraaf van vandaag. Die is onjuist en suggestief. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten op Twitter. ‘Reisbranche zint op boycot KLM’, is vandaag groot te lezen op de voorpagina. Het dagblad schrijft dat ANVR-reisbureaus en -sites dreigen te boycotten vanwege de nieuwe GDS-toeslag van 22 euro per retourvlucht voor boekingen die níet rechtstreeks bij KLM gedaan worden. ‘Onacceptabel’, zegt de ANVR-voorzitter erbij.

De ANVR laat nu in een persverklaring weten dat hier helemaal niets van klopt. “De Telegraaf pakt vandaag groot uit met een verhaal dat de reisbranche zint op een boycot van KLM. Dit zou zijn gebleken op het ANVR Congres in Sevilla. Wij wijzen er op dat dit volstrekt onjuist is.”

​Op het ANVR Congres, afgelopen dagen in Sevilla, heeft voorzitter Frank Oostdam op ‘geen enkele wijze’ gesuggereerd om de KLM te boycotten of zelfs hierop gezinspeeld, meldt de ANVR. “Elke deelnemer aan het ANVR Congres kan dit bevestigen.”

Het klopt wel dat de ANVR het niet eens is met deze toeslag. “Omdat de door KLM voorgestelde GDS toeslag, naar mening van de ANVR, een neutrale, transparante prijsvergelijking voor consumenten bemoeilijkt.”

KLM gaat een mogelijkheid bieden om de GDS-toeslag te vermijden door een bepaalde tool aan reisagenten beschikbaar te stellen. “Het maakt het vergelijken met andere airlines er niet makkelijker op, maar het is dan niet zo dat per definitie de agent duurder wordt dan KLM.”

Het collectief boycotten van de KLM heeft geen zin, is niet toegestaan en ook zeer onverstandig. De Telegraaf is naar onze mening met dit verhaal volledig uit de bocht gevlogen.”

De persdienst van KLM wijst men op deze verklaring van de ANVR. De luchtvaartmaatschappij spreekt van een ‘suggestief’ artikel, waarin zowel zij als de ANVR zich niet in herkent.

ANVR staat voor Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen en was vorig jaar 50 jaar.

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen