‘Kemna Casting bevestigt zelf het frame’

Kemna Casting bevestigt zelf het frame van seksuele intimidatie, acteurs die hun mond moeten houden en een te machtige organisatie die wegkijkt. Dat schrijft hoogleraar bestuurskunde Hans de Bruijn in dagblad Trouw. De Bruijn heeft een wekelijkse column over ‘framing’ en ditmaal is Kemna aan de beurt. Het bureau komt er niet goed van af. “Of het frame over Kemna klopt, weet je als lezer niet. Maar door het onhandige optreden van Kemna in de media, wordt het frame steeds bevestigd.”

Ten eerste haalt De Bruijn de uitspraak van Maarten Spanjer aan, die stelt dat oprichter Hans Kemna hem al heel lang geleden intimideerde. “Oh, Spanjer… daar gaan we weer. Hij mag blij zijn dat ik hem ooit gecast heb“, reageerde Kemna.

De Bruijn: “Beeldvorming: het castingbureau maakt carrières – dus als acteur moet je je mond houden.”

Punt twee

Vrijwel iedereen is het erover eens dat de neus van directielid Marc van Bree groeide toen hij in RTL Late Night beweerde dat Kemna nooit iets heeft geweten van de dubieuze castings door Job Gosschalk.

De Bruijn: “Twee. Kemna wist dit toch? Heeft de geruchten toch ook vernomen? ‘Ja, geruchten wel. Maar die zijn er zoveel.’ Beeldvorming: er zijn geruchten over seksuele intimidatie, je wuift ze weg, een organisatie die wegkijkt.

Punt drie

Verder liet Kemna Casting weten ‘met pijn in ons hart’ de banden met Gosschalk te verbreken. De Bruijn: “Met pijn in het hart? Dat zeg je als je het jammer vindt dat iemand vertrekt, niet als die iemand je acteurs seksueel intimideerde. Beeldvorming: een organisatie die seksuele intimidatie niet heel serieus neemt – die wegkijkt.”

De column ‘Het onhandige optreden van Kemna bevestigde steeds het frame’ kunt u lezen op de Trouw-site.

Overigens werd vorige week onthuld dat de advocaat van Kemna Casting brieven rondstuurt aan media waarin ze de pers sommeert de naam van de tweede medewerker die op non-actief is gezet te verzwijgen.

Vanochtend nog gaf slachtoffer Willem Drieling aan dat Kemna Casting hem helemaal niets heeft laten horen nadat hij onthulde wat hem is overkomen met Gosschalk en Kemna.

Lees ook: Advocaat Kemna sommeert media naam te verzwijgen (vorige week)

Alle artikelen over Job Gosschalk kunt u hier vinden op chronologische volgorde (recent naar ouder).

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen