Karin Bloemen vindt Job Gosschalk ‘zó slinks’

Geplaatst op Sun 12 Nov 2017 om 12:00

Karin Bloemen vindt de manier waarop castingdirector Job Gosschalk met zijn slachtoffers omging buitengewoon slinks. Dat vertelt ze dit weekend in het AD. Bloemen heeft alle verhalen over Gosschalk gelezen. “Die manier, zó slinks. Altijd iemand helemaal apart zetten, alleen, in een ruimte waar hij niet uit kan. Geen toevalstreffers, hè. Bewust gekozen, zodat er geen getuigen zijn. Zodat het altijd jouw woord is tegen het zijne. Zo kwalijk. Zo moeilijk te bewijzen.”

Doordat al zijn slachtoffers de media opzochten, wisten zij eindelijk dat ze niet alleen stonden. “Als eenlingen misten zij voorheen steun en het bewijs, zeker als de docent dreigde hen te beschuldigen van smaad en laster. Door de grote hoeveelheid klachten is er nu een grote groep ontstaan. De krachten zijn gebundeld. Je kunt niet meer aankomen met: dat wilden ze zelf.

Er wordt nu her en der geroepen dat het allemaal een beetje overdreven is. Dat ergert Bloemen behoorlijk. “Natuurlijk komt niet iedereen hier in aanraking mee, maar dat betekent niet dat het niet is gebeurd.”

Eerlijk gezegd mis ik de solidariteit wel eens bij die mensen. Je hoort in dezelfde beroepsgroep achter elkaar te staan. Je moet voor elkaar opkomen, ook aan de bel trekken.

Gosschalk is in de media onder meer verdedigd door Katja Schuurman. Haar ex Thijs Römer vindt het ongepast dat het AD heeft gesuggereerd dat er meer viezeriken bij Kemna Casting werken.

Het AD-interview met Karin Bloemen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (25 oktober 2017)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (28 oktober 2017)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (31 oktober 2017)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (4 november 2017)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk (7 november 2017)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (7 november 2017)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (7 november 2017)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (7 november 2017)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (7 november 2017)
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Big Brother Bart: ‘Ik moest met mezelf spelen van Job’ (7 november 2017)
Peter R. en Korver in clinch over rol media in zaak Job (8 november 2017)
‘Voorganger Gosschalk was ook machtsbeluste homo’ (8 november 2017)
‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’ (8 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)
AD en Telegraaf: ‘Meer viezeriken bij Kemna Casting’ (9 november 2017)
Inge Ipenburg vindt Kemna Casting veel te machtig (9 november 2017)
De Telegraaf benadert buren Job Gosschalk (9 november 2017)
Peter Heerschop kende zwarte kant Job Gosschalk niet (10 november 2017)
De Leeuw lacht als boer met kiespijn om Job-grappen (12 november 2017)

Foto: AVROTROS
26 Reacties op “Karin Bloemen vindt Job Gosschalk ‘zó slinks’”


 1. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  allemaal inteeltvolk ,
  en dit geldt voor ALLE omroepen,
  [via de matras word je aan een baantje geholpen ]

 2. frans

  Mooie toeten heeft Karin

 3. G.

  Karin/heldin !

 4. aammehoela

  Karin is dus een hetero en meld dus gewoon wat iedere hetero van deze zaak vindt. Dus heeft ze groot gelijk.

 5. VARA Haan kuukelekuu

  Als je als ‘gearriveerde’ artiest toch moet reageren in de pers, wees dan eerlijk. Iedere artiest weet van de ongeschreven regel dat in de showbusiness carrières (ook) via het bed worden gemaakt. Ook Karin, Katja en Thijs weten dat. En ze weten ook precies door wie. Als mensen dat buiten de entertainmentindustrie weten, dan is dat zeker bekend bij degenen die er in werken. Sterker, iedere artiest komt (met name in begin van zijn/haar carrière) op een punt waarin hij/zij de keuze maakt om via de makkelijke weg carrière te maken of via de moeilijke weg. Die laatste weg kan heel frustrerend zijn. Werkelijk getalenteerde en geschoolde artiesten zien (komende van de toneelschool, kunstacademie enz) de leuke baantjes aan zich voorbij gaan omdat ze worden gegeven aan niet getalenteerde, ongeschoolde modelachtige lui. Dus als je wel acteur wilt zijn maar geen hoer, zit je vaker in de bijstand. Dus, Job aan de schandaal: Ja. Maar ook moet deze hardnekkige cultuur worden doorbroken. Misschien moet de beroepsgroep hierover eens met elkaar in gesprek gaan. Dit lijkt mij het uitgelezen moment.

 6. Anouk Smulles

  Normaal zijn de acteurtjes en actrices zo goed met twitteren!! Maar waar zijn de moraal ridders nu?? Georgina? Halina? Tycho? Waldemar? En de moraal ridder niet.1 Johnny de Mol Het is te walgelijk voor worden dat niemand zijn walging over die kleine viezerik heeft gespuwd!

 7. Anouk Smulles

  Oja!!! Tof Karin dat jij wat laat horen!!

 8. Claire

  Karin Bloemen is erg ok. Die Kutja Schuurman is gek en haar ex die halve gay is ook gek. Die twee zijn met eigen belangen bezig, de lafaards.

 9. Claire

  Karin Bloemen is erg ok. Die Katja Schuurman is gek en haar ex die halve g*y is ook gek. Die twee zijn met eigen belangen bezig, de lafaards.

 10. Verlinke

  Ik heb het idee dat Job vooral zwakken pakte. Ik ken een slachtoffer die had vrijwel geen acteursopleiding en volgens velen geen of vrijwel geen talent,maar wel een mooi koppie. Job maakte misbruik van zijn reputatie, zag het zogenaamd wel en liet ze in hun onwetendheid/zekerheid rare dingen doen. Hoop dat producenten, filmmakers etc. nu ook een doekje opendoen over acteurs en actrices die zichzelf aanboden.

 11. De Leukste Thuis

  “Gosschalk heeft alle verhalen over Gosschalk gelezen.” (sic)
  Nou ja MC, zwaar weekend bezig??

 12. Ad

  Bij het #metoo geweld is het goed zichtbaar dat de mediawereld zich daar erg ongemakkelijk in gaat vinden omdat veel van de zaken die naar buiten komen, hen zelf raakt. De zo geroemde onafhankelijkheid (?) loopt er behoorlijke deuken mee op. Kijk naar Francesco van Jole, al of niet terecht genoemd, maar het is wel opvallend dat BNNVARA waar hij zo nauw aan is verbonden, in DWDD en Pauw ineens niets meer doet met #metoo. Blijf geloofwaardig en doe net als de VRT waar het ontslag van Bart de Pauw niet heeft geleid tot het sluiten van de luiken, maar de omroep beide partijen ruimte geeft voor hun verhaal.

 13. kip en het ei

  Dat onze twitterende acteurs nu geen thuis geven is veelzeggend. Waarschijnlijk hebben zij zelf ook ‘de makkelijke weg’ bewandeld en zijn ze niet vanwege hun ‘talent’ aan de top gekomen. Echt getalenteerde mensen bedanken voor ‘bepaalde diensten’. Alleen de meest geharde en gehaaide blijven over. Dat zijn allemaal mensen met een losse moraal die zelfs hun ziel zouden verkopen voor een rolletje. De entertainmentindustrie is ziek. Mensen die zich jaren daarin begeven zijn het slachtofferschap al lang voorbij en zijn het niet waard om op een voetstuk geplaatst te worden.

 14. donia

  Vara Haan en Anouk smullers, jullie slaan de spijker op de kop,er valt niets meer toe te voegen

 15. Vrede

  Krijgt die Gosschalk nog steeds betaald? Als hij nog op de loonlijst staat is dat een schande.

 16. Omg

  Job is in Ibiza! Daar woont zijn zus!

 17. Otto Groeneveld

  Goh wat blijft zij een lekkere boezem houden, super.

 18. Lies

  Deze grande dame kan en mag het zeggen. Zij heeft in deze discussie niets te verliezen aangezien zij niet als ‘prooi’ werd gezien door de casting meneer. Haar valt niets kwalijk te nemen. Ze durft het wel op te nemen voor de wannabees die zich letterlijk voor lul hebben laten zetten door bovengenoemde.
  Neem een voorbeeld aan deze sterke vrouw. Eentje die gezegend is met zoveel talent zodat ze nooit auditie hoeft te doen. Een krachtige dame die voor zichzelf opkomt en de rest van de wereld omver blaast.

 19. Tvkijker

  Dit vreselijke mens zou eens haar mond moeten houden over zaken waar ze niets van af weet. Hetzelfde bij Ruut Weissman, waar ze haar eigen incestverleden op projecteerde in de media. Ronduit ziekelijk.

 20. Peter Poot

  Lies heeft gelijk !

 21. Annoniemus

  Haha die Karin toch !

 22. Mike

  Tycho heeft vrouwen in het verleden ook heel slecht behandeld. Eng agressief ook. Zijn exen haten hem en zijn ook bang van hem.

  Georgina heeft qua #metoo het een en ander meegemaakt tijdens haar relatie met Tim Immers. Ook dat is geen lieverdje.

 23. Woodstock

  Mike, je kent Tim niet eens. Ik heb met hem diverse malen mogen werken en het is een fantastische man. Humorvol, respectvol en eerlijk. Niet zo’n kapsones bak als menig acteur of actrice.

 24. Mike

  Misschien heeft hij zijn leven gebeterd. In de jaren negentig was het echter een eikel eersteklas.

 25. anoniem

  Ach, ik heb mij in het onderwijs weleens verzet tegen een dubieuze pestende en seksistische cultuur. Mijn gesprek met de vertrouwenspersoon luide mijn ontslag in. En ja, het netwerkje van mijn pesters reikte tot de vakbond en het UWV..

 26. anoniem

  Ook weleens in het omroepwereldje rondgelopen, maar op tijd vertrokken! :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.