‘Kandidaten Gordon-show mogen geen hiv hebben’

Kandidaten van de RTL 4-show Gordon Gaat Trouwen hebben naast een streng deelnemerscontract ook een gezondheidsverklaring moeten tekenen. Dat meldt De Telegraaf, dat vandaag op zijn voorpagina ‘Gordon houdt droomman kort’ kopt. Het lijkt erop dat Gordon geen hiv-patiënt wil trouwen. Op het formulier staat volgens de krant: “Ondergetekende verklaart dat hij geen overdraagbare aandoening heeft die gevaar kan opleveren (te denken valt aan een SOA, hepatitis, HIV, Aids).

Verder onthult de krant dat de man waarmee Gordon in de tv-show gaat trouwen er financieel niet beter op wordt. Het dagblad spreekt van een ‘wurgcontract’. Uit de concept-akte van de huwelijkse voorwaarden blijkt volgens de krant dat het vermogen en de eigendommen van Gordon zoveel mogelijk worden beschermd.

Een woordvoerder van RTL 4 vertelt in de krant dat de kandidaten weten waar ze aan beginnen. “De huwelijkse voorwaarden zijn ruim van tevoren aan de kandidaten voorgelegd. Wijzigingen zijn mogelijk geweest. Ook Gordon kent de consequenties die bij een echt huwelijk horen.

De zender vindt het ook logisch dat kandidaten niet betaald krijgen voor hun deelname. “We zijn in het programma op zoek naar een man die zonder financieel belang de liefde met Gordon wil delen. Vergoeding voor gederfde inkomsten was wel bespreekbaar.

Het tv-huwelijk van Gordon wordt vandaag opgenomen in Kaapstad. De uitzending is volgende maand op RTL 4.

Het Telegraaf-artikel Trouwen op eigen risico kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen