‘Jos Brink had nu vast bij Omroep MAX gezeten’

Als Jos Brink nu nog had geleefd, had hij vast en zeker werkzaam geweest voor Omroep MAX. Dat denkt RTL 4-ster Carlo Boszhard, vertelt hij in de Party. Brink overleed tien jaar geleden op 65-jarige leeftijd. “Misschien zou Jos nog steeds in het theater hebben gewerkt. Hij zou anders dit jaar 75 zijn geworden; ik denk dat Jos zich nu misschien wel op het produceren zou hebben gericht. Bij Omroep MAX had hij vast en zeker een een mooie plek bemachtigd om leuke programma’s te doen.”

Boszhard denkt niet dat Brink met pensioen zou zijn gegaan. “Jos was vast en zeker nog aanwezig geweest in onze showbusiness. Hij heeft veel voor ons betekend en hand nog veel meer voor ons kunnen betekenen. Hij is wel erg vroeg van ons weggegaan.”

Hij is Brink nog altijd dankbaar. “Ook in de periode dat het helemaal niet chic was om Carlo Boszhard goed te vinden, bleef Jos volhouden dat hij mij een goede presentator vond.”

In die tijd schreef de pers gewoon slecht over me. Als er dan mensen zijn zoals Joop van den Ende en Jos Brink die wél in je geloven, dan kan een weekblad schrijven dat ik een miskleun ben, maar dan vind ik het toch belangrijker wat die mannen zeggen.”

Het overlijden van Brink kwam destijds heel hard aan bij Boszhard. “Ik weet nog goed waar ik was toen ik hoorde dat Jos Brink was overleden. Net als het moment dat ik hoorde over de dood van Willem Ruis. Toen ik het nieuws over Jos hoorde, was ik thuis. Ik bedacht me verdrietig dat er een grote televisiehistorie was heengegaan; iemand voor wie ik zoveel bewondering had, was er ineens niet meer.”

Foto: NCRV

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen