Joris Linssen nooit gevraagd door RTL of SBS

Joris Linssen is in de 23 jaar dat hij voor KRO-NCRV werkt nog nooit gevraagd door de grote commerciële omroepen RTL en SBS. Dat vertelt hij in gesprek met de compacte tv-gids TROS Kompas. Linssen zit niet te wachten op een commercieel avontuur. Hij voelt zich prima op zijn plek bij de publieke omroep. “Nee, geld is voor mij nooit een drijfveer geweest en ik denk dat andere omroepen ook goed aanvoelen dat ik hier op mijn plek zit. Ik wil gewoon mooie programma’s maken.”

Bij de NPO kan Linssen zijn ei kwijt. “Naast Hello Goodbye presenteer ik De Wandeling en vanaf 8 november een nieuw seizoen van Liefs Uit. Ik pas goed bij de KRO-NCRV. Het is een omroep die wil verbinden.”

De KRO-NCRV is net als Linssen idealistisch. “Ik wil mezelf geen wereldverbeteraars nemen, maar maatschappelijke betrokkenheid is voor mij van grote waarde en ik wil in programma’s graag laten zien hoe de wereld in elkaar zit, zonder met een moraliserend vingertje te wijzen.”

Linssen heeft niet het gevoel dat hij aan wegdutten is bij de NPO. “In dit vak is het wel enorm belangrijk dat je flexibel bent en dat je blijft vernieuwen, want het medialandschap is constant aan verandering onderhevig. Ik merk dat veel mensen daar moeite mee hebben als ze ouder worden, maar ik kan daar toch goed in meegaan.”

Toch moet je ook weer niet te flexibel worden; je moet wel staan voor wat je bent. Ik zeg altijd: in Hilversum moet je buigen als bamboe, maar nooit breken als riet.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen