‘Jeroen Pauw is rijker dan Humberto Tan’

Jeroen Pauw wint niet alleen in de strijd om de kijkcijfers van Humberto Tan, maar heeft ook nog eens een dikkere portemonnee dan zijn commerciële concullega. Dat blijkt uit onderzoek van het gerenommeerde showblad Party. Pauws bedrijf Pief Paf Pauw Holding heeft een eigen vermogen van ruim 2,7 miljoen euro, bijna 750.000 euro op de rekening en 350.000 euro aan uitstaande vorderingen. “Het is zo klaar als een klontje: Jeroen is multimiljonair“, luidt de conclusie van het blad.

Daarnaast heeft Pauw ook nog geld in onroerend goed gestoken. Hij is eigenaar van twee huizen in Amsterdam. Het gaat om zijn appartement aan de Realengracht waar een hypotheek op rust van 750.000 euro en die een overwaarde heeft van ruim 200.000 euro, en een tweekamerappartement van 192.000 euro met een overwaarde van 50.000 euro, aldus Party.

Party weet ook dat Pauw zijn villa in Breukeleveen ooit verkocht met 500.000 euro winst. “Zijn totale vermogen wordt rond de 6 miljoen euro geschat.”

En Humberto Tan dan? Hij heeft, samen met zijn vrouw, een villa in Amstelveen, waar een hypotheek op rust van 1,75 miljoen euro. Zijn Huta Holding, een groothandel in kleding, heeft een eigen vermogen van 1,1 miljoen euro, aldus Party. “Dit zijn indrukwekkende getallen.”

Dan is er ook nog het bedrijf van zijn vrouw Ineke: Geenius Babywaren BV. Daar gaat het iets minder goed mee met een negatief eigen vermorgen van 13.776 euro in 2015. “En op de bank staat volgens de cijfers geen enkele euro. Maar goed, haar man Humberto is dus sinds 2015 miljonair. Zijn totale vermogen kan worden geschat op zo’n 1,7 miljoen euro.”

Een mooi resultaat, maar helaas nog niet genoeg om zijn rivaal van de late avond mee te verslaan. Het is nog een lange weg om Jeroen Pauw, zowel qua kijkcijfers als op financieel gebied, voorbij te kunnen streven.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen