Irene Moors moest wennen aan genre quiztelevisie

Geplaatst op Wed 22 Nov 2017 om 10:05

Irene Moors moest heel erg wennen aan het presenteren van de quizshow De Perfecte Vraag, waarvan onlangs een tweede seizoen werd aangekondigd. Dat vertelt de presentatrice in de Avrobode. Moors staat bekend om haar losse praatprogramma’s, maar een quiz is sterk geformatteerd. En daar moest ze wel even haar weg in vinden. “In het begin moest ik erg wennen, omdat er als quizmaster het tegenovergestelde wordt verwacht van wat ik de afgelopen 25 jaar op televisie heb gedaan.”

De presentatrice is juist gewend dat het format niet de boventoon voert. “Het format vind ik vaak minder belangrijk dan zorgen voor een goede sfeer. Die losse aanpakt werkt prima op de zondagmiddag of in Naar bed met Irene. Maar bij een quiz is het format heilig en moet je als presentator to the point zijn.

Bij een quiz is je rol als presentator anders, legt Moors ut. “Het is een kwestie van de spelregels helder uitleggen, de kandidaten kort voorstellen en dan, hop, beginnen. Dat klinkt niet zo gezellig, maar ik heb gemerkt dat de sfeer dan vanzelf ontstaat.”

En waar is waar: thuis op de bank kijk je een quiz omdat je mee wilt spelen, niet om mij eerst een kwartier te zien kletsen met de kandidaten over hun hobby’s.

Foto: SBS/Nick van Ormondt
7 Reacties op “Irene Moors moest wennen aan genre quiztelevisie”


 1. anonymous

  OMG die lelijke kop; ben blij dat ze weg is bij RTL.
  Nu Carlo nog…..

 2. Roos

  Ze ook heel slecht in het quizgenre..

 3. Michiel

  Je kunt veel over Moors zeggen: oud, lelijk, misschien stinkt ze, maar dit programna doet ze prima.

 4. tonio

  klote programma,V.H.Z. van horen zeggen……………….

 5. Actries van Houten

  Het is ook best moeilijk natuurlijk, vragen voorlezen van een kaartje of een autocue.

 6. Sander

  @actriee van houten

  Jij hebt in ieder geval niet gekeken. Bij deze quiz stelde de kandidaat ook nog eens zelf de vragen.

 7. Annoniemus

  Heb zelf nooit maar dan ook nooit kunnen wennen aan Irene Moors .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.