Irene Moors moest wennen aan genre quiztelevisie

Irene Moors moest heel erg wennen aan het presenteren van de quizshow De Perfecte Vraag, waarvan onlangs een tweede seizoen werd aangekondigd. Dat vertelt de presentatrice in de Avrobode. Moors staat bekend om haar losse praatprogramma’s, maar een quiz is sterk geformatteerd. En daar moest ze wel even haar weg in vinden. “In het begin moest ik erg wennen, omdat er als quizmaster het tegenovergestelde wordt verwacht van wat ik de afgelopen 25 jaar op televisie heb gedaan.”

De presentatrice is juist gewend dat het format niet de boventoon voert. “Het format vind ik vaak minder belangrijk dan zorgen voor een goede sfeer. Die losse aanpakt werkt prima op de zondagmiddag of in Naar bed met Irene. Maar bij een quiz is het format heilig en moet je als presentator to the point zijn.

Bij een quiz is je rol als presentator anders, legt Moors ut. “Het is een kwestie van de spelregels helder uitleggen, de kandidaten kort voorstellen en dan, hop, beginnen. Dat klinkt niet zo gezellig, maar ik heb gemerkt dat de sfeer dan vanzelf ontstaat.”

En waar is waar: thuis op de bank kijk je een quiz omdat je mee wilt spelen, niet om mij eerst een kwartier te zien kletsen met de kandidaten over hun hobby’s.

Foto: SBS/Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen