Imanuelle Grives klaagt over acteurssalarissen

Imanuelle Grives, onder meer bekend van de NPO 3-serie Vechtershart, vindt de acteurssalarissen in ons land erg laag. Dat laat ze weten in gesprek met de VARAgids. Grives stelt dat acteurs in het buitenland veel beter betaald worden en denkt daarom wel eens aan een internationale doorbraak. “De laatste tijd wel. Al is het alleen maar omdat – en dat klinkt niet netjes – als ik het werk dat ik hier heb verricht in Amerika gedaan had, ik nu een Porsche voor de deur zou hebben staan.”

Wordt ze slechter betaald dan haar collega’s? “Wel dan mijn Amerikaanse collega’s. In Nederland niet, maar er is gewoon weinig geld. Hier wordt voor 1 miljoen een hele film gemaakt. Dat is het starttarief voor een beetje acteur in Amerika.”

Grives zou een miljoen euro voor een acteerklus wel waarderen. “Ik zou verhuizen naar een zonnig eiland en alleen maar chillen! Nee… Ik zou een combinatie willen tussen iets filantropisch en een leven van genot. Dat hoeft elkaar niet te bijten.”

Veel mensen denken: genieten is voor later. Misschien is het omdat ik de dood in de ogen heb gekeken dat ik nog meer geprikkeld ben om in het hier en nu te leven en te genieten.”

Het VARAgids-interview met Imanuelle Grives kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen