Humberto vindt niet dat hij koketteert met bedreigingen

Geplaatst op Fri 24 Nov 2017 om 12:30

Humberto Tan is het niet eens met de kritiek dat hij zou koketteren met het feit dat hij bedreigd is. Dat heeft de RTL Late Night-ster vanochtend gezegd op Radio 10. Tan trok gisterenavond in zijn talkshow de aandacht door te roepen dat hij al anderhalf jaar beveiligd wordt omdat hij stelling innam tegen Zwarte Piet. “Ik kan nu al anderhalf jaar niet zonder beveiliging over straat als ik van RTL Late Night kom. Waarom niet? Omdat ik me twee jaar geleden heb uitgesproken over Zwarte Piet.”

Hij vervolgde in zijn talkshow (link): “Al anderhalf jaar lopen de bewakers die hier zijn met mij mee naar de garage, omdat ik bedreigd word. Al anderhalf jaar elke avond. Het gebeurt nooit niet. En dat heeft een reden.

Zucht, dacht columnist Jan Dijkgraaf toen hij het zag. “Jij hebt dit niet nodig, Humberto. Jij hebt toch ook wel geleerd dat je als je bedreigd werd maar twee dingen te doen staan. Ding een: aangifte doen. Ding twee: mondje dicht. Bedreigingskoketterie is voor kneuzen, Humberto“, schrijft hij in zijn column (link).

Tan heeft geen spijt van zijn onthulling, zegt hij nu (link). “Het is geen slip of the tongue. Het AD heeft een Sinterklaasbestand. Dat vind ik een goed initiatief, dus ik had de hoofdredacteur uitgenodigd, samen met Marc de Hond, om erover te praten. Op een gegeven moment zei men dat we het veel te belangrijk maken en dat het niet zo erg is. Toen zei ik: ‘Nou, ik weet het niet, maar als het een consequentie kan zijn dat er bedreigingen kunnen komen en mensen in mijn geval meelopen naar de garage…’ Het gaat nergens over.”

Hij vindt niet dat hij ermee koketteert. “Ik heb het al eerder gezegd. Het is niet heel nieuw of zo, alleen vergeten we heel snel. Het is niet zo dat ik het nu voor het eerst zeg en ook niet dat ik er nu mee koketteer. Helemaal niet. Ik zou zeggen: kom eens een keer kijken. Waarom zou ik erover liegen? Het is al treurig genoeg dat het zo is.

Reacties van mensen dat ik me aanstel of dat ik aandacht vraag… Een feitelijkheid benoemen wordt al gezien als aandacht vragen. Oké, dan zeg ik niks. Het is nooit goed. Nooit.”

Foto: RTL
46 Reacties op “Humberto vindt niet dat hij koketteert met bedreigingen”


 1. Harm

  Zielepiet….

 2. anonymusje

  Ik vind Humberto geen plezier mens, hij koketteert met alles, maar juist dit onderwerp deed hij het noemen omdat het een functie had in dit debat, dus ik vind dat het nu gewoon gepast was

 3. Benny-Bjorn A.

  Oemberto koketteert met alles voor centen.

 4. Zerk

  Het verval van Nederland. Terwijl de Nederlander niet eens bestaat!

 5. Zerk

  @Benny-Bjorn A., zou jij ook moeten doen, dan had je nu tenminste werk!

 6. K

  @Harm, dat is jou stopwoord? Wanneer men woorden tekort komt wordt men racistisch. Was ik maar zo intelligent en knap als Tan.

 7. Michael

  @K: Zielepiet staat gewoon in het woordenboek hoor.Gelijk weer het balletje racisme opgooien is wel erg hip de laatste jaren he!

 8. Benny-Bjorn A.

  Zerk, ga eens lekker dansuh en lachuh!

 9. Pauline254

  Overdreven interessant doenerij van deze loser. Matthijs van Nieuwkerken komt elke dag op z’n fiets naar DWDD in de Westergasfabriek en Pauw crosst elke dag ook op z’n fiets door Amsterdam.
  Heeft niks met zwarte pieten discussie te maken Humberto maar gewoon omdat mensen je zat zijn en je een lul vinden.

 10. X

  Buiten het feit dat ik bedreigingen afkeur vond ik dat Tan zichzelf wel belangrijk maakte. Dus ja, het programma weer een kans gegeven maar vond het wederom zeer slecht. Weggezapt naar wat anders en de topjournalist Pauw weer gekeken. Die zet zijn gasten centraal. Zo hoort dat.

 11. Wijskijker

  @Zerk,
  Jawel hoor! ‘De Nederlander’ bestaat wel.
  Je herkent ze uit duizenden als je op vakantie bent in het buitenland.
  Je zou voor de grap eens tegen een medelander moeten zeggen ‘De Turk’ bestaat niet. Of ‘De Marokkaan’ of bv. ‘De Surinamer’ bestaat niet. Heb je gelijk hommeles. Ben je racist en zo en PVV’er.
  Het is nooit goed. Nooit.

 12. Rukker

  Wat een minne reacties af en toe. Het is GVD niet normaal dat mensen bedreigd worden omdat ze zich ergens over uitspreken. Het doet er niet toe of je het met iemand eens bent of niet. Het is toch treurig dat mensen zich tegenwoordig het liefst op de vlakte houden omdat er anders kneuzen je gaan bedreigen omdat ze het niet met je eens zijn!

 13. klara

  Kreeg hij ook begeleiding als hij naar Dione ging??????

 14. Otto Groeneveld

  Gelul,aandachtsgeile popie surie.Niet de ex vrienden van de kutjes die je hebt uitgewoond?

 15. Anouk Smullers

  Ik heb een intense haat tegen deze man, telkens weer weet dit stuk vuil, de haat doen opborrelen, gisteren met die hulpeloze vrouw, nu weer dat gezeik om zwarte piet beveiliging. Ik hoop dat ze hem eens flik inelkaar timmeren. Vreemdgaander

 16. Kaaskijker

  Lijkt mij vreselijk wat Humbert Tan mee maakt. Humberto Tan hoort inderdaad niet met beveiliging rond te moeten lopen puur omdat hij gematigd over het sinterklaasfeest denkt.

  En Jan Dijkgraaf is zelf een van die stokers ter rechter zijde. Lees die vullis van hem en je snapt waar die activistische rechtse haat ontbrandt. Wel meer bn’ers krijgen drijgmail wanneer Dijkgraaf en consorten op heksenjacht gaan.

 17. PA

  Als men zich normaal gedraagt heeft men geen beveiliging nodig.

  NORMEN EN WAARDE

 18. GW

  Het kan ook zijn dat het allebei waar is. Dat hij misschien er mee koketteerde, maar tegelijkertijd wilde illustreren hoe verziekt en verhard het debat is. Het één sluit het ander uit. Zaken zijn niet zwart-wit.

  Hoe dan ook, het is te triest voor woorden dat dit moet.

 19. magere marc

  Schandalig dat iemand anderhalf jaar wordt bedreigd om een mening over een kinderfeest.

 20. GW

  edit: sluit NIET uit

 21. ron

  NORMEN EN WAARDEN is mensen niet bedreigen .

 22. Pauline254

  Heeft niks met zwarte pieten discussie te maken Humberto maar gewoon omdat mensen je zat zijn en je een lul vinden. Als je iemand zat bent is dat voldoende reden om hem met de dood te bedreigen, lijkt mij niet meer dan normaal, dan vraag je er ook zelf om.

 23. Pauline254

  Heeft niks met zwarte pieten discussie te maken Humberto maar gewoon omdat mensen je zat zijn en je een l*l vinden. Als je iemand zat bent is dat voldoende reden om iemand met de dood te bedreigen, lijkt mij niet meer dan normaal, dan vraag je er ook zelf om.

 24. Oemberto

  Alluhmaal weer kijke vanafend naar rtl laten night met mij en alle befeileging vekleed als zoewarte piet

 25. PA

  ron

  Fri 24 Nov 2017 om 13:46

  NORMEN EN WAARDEN is mensen niet bedreigen .
  ———————————————————-
  O hij wordt te vaak uitgemaakt voor zwarte Piet en moet daarom beveiligd worden vind hij.

 26. Peter Poot

  De bewaking in het hotel waar RTL Late wordt opgenomen lopen gewoon met hem naar zijn auto wat a big fuzz en Tan is ook wat theatraal om dit te delen.
  Waar gaat het over ?

 27. iq10

  zielig menneke,

 28. GW

  @Pauline254:

  Dus volgens jouw redenering, mag ik jou nu, hypothetisch gezien, met de dood bedreigen? Want als ik het niet met je eens ben, dan is dat een rechtvaardiging voor een doodsbedreiging?!

  Ik vind dit echt ziek.

 29. Annemiek

  Ik vind Humberto Tan een zielige aanstellerige laffe leugenachtige n*eger. Zo dat is er een keer uit.

  Weg met deze landver&ader.

 30. valerie

  Er hangt zoveel negativiteit om Tan heen dat het wellicht goed zou zijn om op dit moment eens een time-out te nemen en een periode uit de schijnwerpers te treden. Humberto loopt op deze manier alleen maar meer en meer schade op wat zijn imago geen deugd doet. Even de accu opladen, frisse ideeën opdoen, werken aan je relatie etc etc en dan weer met goede moed van start gaan. Ik zelf ben ook afgehaakt bij Humberto maar gun hem wel een tweede kans.

 31. Walgelijk Onderwerp

  Wat een vreselijk iritant onderwerp was dit weer!
  Er is maar één zinnige opmerking gemaakt aan tafel en die kwam van tennisser Robin Haase. De rest braakte alleen onzin uit.
  En André Hazes Jr. hield wijselijk zijn mond. Je zag hem kijken zo van wat doe ik hier in hemelsnaam!
  Hij krijgt in ieder geval niet de Zwarte Piet!

  De rest van de uitzending was trouwens prima!

 32. Benny-Bjorn A.

  Zo erg moe van de tronie en kop van Tan.

 33. Suitk

  Tuurlijk humberto 🤣

  Je zou zomaar midden op straat ge ececuteerd kunnen worden door een boze zwarte verdediger 🤣

  Schei toch alsjublieft uit zeg

 34. Suitk

  Boze zwarte piet verdediger 🤣

  Al die neonazis die er maar op uit zijn iemand met een kleurtje af te maken 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Hoelang slikken mensen deze bulls hit nog ????

 35. toxilogic

  Blijkbaar zijn er toch nog pro-zwarte piet mensen in Amsterdam, dat Humberto zich naar zijn auto laat begeleiden past prima bij deze ijdeltuit. Tan waarom doe je geen gooi naar het Surinaamse presidents schap, zijn wij van jou af, maar mag je wel op staatsbezoek komen..

 36. Evelien

  Einde is in zicht voor Humberto.

 37. patrick37

  Hoe erg zal de dreiging zijn als de benodigde beveiliging alleen (zei Tan zelf) bij RTLLN nodig is?
  Als iemand je echt te grazen wilt nemen kan dat bij iemands huis,sportschool enzovoort maar daar heeft hij geen beveiliging.
  Kijk anders het gesprek even terug en zal je tevens zien dat de opmerking mbt wat op dat moment geheel overbodig was.

 38. ano@niem.nl

  Opnieuw weggezapt. Weer de links zwartepietendiscussie die over heel Nederland niet speelt. Het maar goed vinden dat een actiegroep niets anders doet dan een heel feest verpesten.

  En Humberto moet niet lullen over beveiliging. Dat komt echt niet door de zwartepietendiscussie dan konden Pauw en van Nieuwkerk ook niet op de fiets.
  Los van het feit dat wanneer je zo’n extreem standpunt inneemt je ook vraagt om moeilijkheden als Nederlandse presentator van een Nederlands programma voor Nederlands publiek die allemaal Sinterklaas en Zwarte Piet vieren.

 39. Joop

  Dat doe je wel. Wanneer hoor je trouwens ooit de gewone media over bedreigingen aan het adres van pro-ZP’ers? Genoeg mensen die op Facebook bedreigd worden door anti-ZP’ers. Bij dat circus werden de bedreigingen gelijk gebagatelliseerd. Protesteerders waren daarheen gegaan met eieren om te gooien. Waarom zegt Rutte daar niets van?

 40. Uhhh

  Hoor ik hier een opmaatje naar het afscheid van Tan? Niet een affaire, niet de kijkcijfers, niet een dooie redactie maar Tan zegt straks toedeloe omdat hij al anderhalf jaar bedreigd wordt en na Late Night niet zonder beveiliging naar zijn auto kan lopen! Bladzijde 24 van zijn foute managerscursus!
  ALS Tan al wordt bedreigd in het centrum van Amsterdam is dat door boze metoo vrouwen die hem uitmaken voor hoereloper.

 41. F’iscadel

  Dat krijg je ervan als je solt met Nederlandse tradities! Van ONZE zwarte pier vlijf je af!!

 42. Joop

  De Nederlander bestaat wel degelijk. Daar tegenover staat wel dat helaas de Turk en/of Marokkaan ook bestaat want die twee volkeren kan ik missen als kiespijn in ons Nederland.

 43. Joop

  Kijk eens in het woordenboek Tan en ga eens kijken wat kokketeren werkelijk inhoud en dan kom je er achter dat je nog dommer bent dan je er uit ziet.

 44. De Leukste Thuis

  @Joop
  Sun 26 Nov 2017 om 12:09

  Kokketeren staat er niet in, wèl koketteren…;)

 45. X

  Joop: Kijk jij eerst maar eens in het woordenboek hoe je het schrijft ;).

 46. Yve

  Humberto zal eerder bang zijn om klappen te krijgen voor het lastig vallen van verschillende vrouwen . Hebben jullie dat stuk gelezen over Thijs een
  dagen eerder? Dat humberto zich aan Sandra schuurhof vergrepen heeft? Dat die man nog steeds werk heeft…en zijn vrouw hem maar blijft steunen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.