Humberto vindt niet dat hij koketteert met bedreigingen

Humberto Tan is het niet eens met de kritiek dat hij zou koketteren met het feit dat hij bedreigd is. Dat heeft de RTL Late Night-ster vanochtend gezegd op Radio 10. Tan trok gisterenavond in zijn talkshow de aandacht door te roepen dat hij al anderhalf jaar beveiligd wordt omdat hij stelling innam tegen Zwarte Piet. “Ik kan nu al anderhalf jaar niet zonder beveiliging over straat als ik van RTL Late Night kom. Waarom niet? Omdat ik me twee jaar geleden heb uitgesproken over Zwarte Piet.”

Hij vervolgde in zijn talkshow (link): “Al anderhalf jaar lopen de bewakers die hier zijn met mij mee naar de garage, omdat ik bedreigd word. Al anderhalf jaar elke avond. Het gebeurt nooit niet. En dat heeft een reden.

Zucht, dacht columnist Jan Dijkgraaf toen hij het zag. “Jij hebt dit niet nodig, Humberto. Jij hebt toch ook wel geleerd dat je als je bedreigd werd maar twee dingen te doen staan. Ding een: aangifte doen. Ding twee: mondje dicht. Bedreigingskoketterie is voor kneuzen, Humberto“, schrijft hij in zijn column (link).

Tan heeft geen spijt van zijn onthulling, zegt hij nu (link). “Het is geen slip of the tongue. Het AD heeft een Sinterklaasbestand. Dat vind ik een goed initiatief, dus ik had de hoofdredacteur uitgenodigd, samen met Marc de Hond, om erover te praten. Op een gegeven moment zei men dat we het veel te belangrijk maken en dat het niet zo erg is. Toen zei ik: ‘Nou, ik weet het niet, maar als het een consequentie kan zijn dat er bedreigingen kunnen komen en mensen in mijn geval meelopen naar de garage…’ Het gaat nergens over.”

Hij vindt niet dat hij ermee koketteert. “Ik heb het al eerder gezegd. Het is niet heel nieuw of zo, alleen vergeten we heel snel. Het is niet zo dat ik het nu voor het eerst zeg en ook niet dat ik er nu mee koketteer. Helemaal niet. Ik zou zeggen: kom eens een keer kijken. Waarom zou ik erover liegen? Het is al treurig genoeg dat het zo is.

Reacties van mensen dat ik me aanstel of dat ik aandacht vraag… Een feitelijkheid benoemen wordt al gezien als aandacht vragen. Oké, dan zeg ik niks. Het is nooit goed. Nooit.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen